Share on facebook

Geslaagde seizoensopening bij Pernix

Sponsors in het zonnetje en complex rookvrij

Het korfbalseizoen is weer begonnen. Afgelopen zaterdag stond bij korfbalvereniging Pernix in het teken van sponsors, vrijwilligers, de allerkleinsten en een rookvrij complex.

,,Dat laatste hebben we zorgvuldig voorbereid’’, zegt voorzitter Tom van Alphen. ,,Steeds meer sportclubs worden rookvrij. Ook Pernix wil een goed voorbeeld zijn voor onze jeugd.” Het bestuur wilde niet dat rokende leden en ouders voortaan bij de ingang van het complex gaan roken. ,,Dan moeten de kinderen alsnog door de rook heen.” Daarom heeft de bouwcommissie van de vereniging afgelopen zomervakantie achter de kantine een rookgelegenheid gemaakt. ,,Zo komen we onze rokende leden en ouders tegemoet, maar wordt er niet in het zicht van de kinderen gerookt.”

Ook zijn de nieuwe speeltuin en het Pukkie-honk geopend: een huisje speciaal voor de allerkleinsten waar het spel- en trainingsmateriaal van de Pukkies en Kangoeroes kan worden opgeslagen.

Op de eerste competitiedag van het nieuwe seizoen is verder aandacht gevraagd voor sponsors en vrijwilligers. De sponsors kregen een lunch aangeboden. Van Alphen: ,,We organiseren vaker van dit soort netwerkbijeenkomsten voor onze sponsors. De tijd dat sponsors alleen een bord ophingen langs het veld is voorbij. We willen iets terug doen voor onze sponsors.”

Een verenging kan niet zonder sponsors, maar ook niet zonder vrijwilligers. Daarom was er een vrijwilligersmarkt. ,,Op zo’n eerste zaterdag is het altijd lekker druk op het veld. We hebben vorige week onze nieuwe vrijwilligerscampagne gelanceerd met een mailing en openstaande vacatures. Op de vrijwilligersmarkt hebben we de noodzaak van meer vrijwilligers nog eens kenbaar gemaakt bij leden en ouders. Gelukkig hebben we als Pernix vele handjes die ons helpen, maar ook wij merken dat het steeds lastiger is om alle taken gedaan te krijgen. Vandaar de aandacht hiervoor, want zonder vrijwilligers kunnen verenigingen niet’’, aldus Van Alphen.

Bekijk de vacatures hier!

Overig nieuws

Een lekkere kerst met Pernix!

Beste Pernixers, De komende decembermaand heeft Pernix iets speciaals voor alle leden, jubileumleden en andere betrokkenen. We helpen jou de decembermaand door met een aantal

Sport instuif

Allemaal andere sporten dan korfbal!!! voor C&D en A&B. Let op! Geeft je op via jc@pernix.nl

WELKOM BIJ PERNIX