Share on facebook

Kledinginzamelingsactie voor Madagaskar

2 pernix leden, Muus Pol (B2) en Daan van der Brom (C1) zijn een actie gestart. Lees hieronder….

Op vakantie in Madagaskar zijn we in contact gekomen met een stichting in een klein (niet-toeristisch) dorp die probeert de gemeenschap daar duurzaam te ondersteunen. Bijv. door leerkrachten op te leiden en zachte leningen te verstrekken. We hoorden dat ze o.a. behoefte hebben aan T-shirts, rokjes en korte broeken (kan ook drie kwart) voor de kinderen. Ouders vinden het belangrijk als kinderen met Kerst mooi in de kerk kunnen zitten, en dan is een nieuwe set kleding erg fijn. Daarna dragen ze t ook hoor:-).

Nu is onze ervaring dat wij over het algemeen nog veel goede kleding over hebben als de kinderen eruit gegroeid zijn. We hebben de stichting gemaild en als we de kleding naar hen sturen, kunnen zij ’t verdelen onder de kinderen. Gedachte hierachter is ook dat de mensen daar (die ons hebben gezien als toerist, zeker westerse kinderen komen daar nooit) na een paar maanden weer wat terugzien, en dus een verbinding leggen tussen het toerisme en ontwikkeling van het dorp.

Kortom, als jullie nog goede kinderkleding over hebben voor de leeftijd 2-12jr, dan houden we ons aanbevolen. De inzamelingsactie zal op zaterdag 19 oktober zijn. 

Overig nieuws

Nieuwsbrief 28 juni 2020

Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief, bomvol dit keer zo aan het eind van het seizoen. Hartelijke groeten namens het bestuur,Tessa de Wekker – secretaris Uitnodiging

WELKOM BIJ PERNIX