Share on facebook

Nieuw ballenbeleid!!!

Beste leden/ouders/verzorgers,

De laatste jaren merken wij dat er steeds minder goed omgegaan wordt met ons materiaal:

  • Het niet opruimen van het veld na de wedstrijd
  • Materialen niet opbergen op de juiste plek in het hok.
  • Met als gevolg: Ballen die wegraken

Wij vragen u als ouders/verzorgers te helpen bij het aansturen van de kinderen. De “materiaal regels” voor alle Pernixers zijn simpel: Wat betreft het opruimen, verzoeken wij jullie netjes met onze spullen om te gaan. Ruim alles wat niet meer na jou gebruikt wordt op. Let er hierbij op dat je het opruimt op de plek waar het thuis hoort.

Het afgelopen jaar zijn er meer dan 30 ballen weggeraakt. Voor de nieuwe ballen betaalt Pernix ongeveer €40 per bal. Dit kost Pernix jaarlijks heel veel geld. Dit vinden wij zonde en onnodig. Daarom is er door de JTC in samenspraak met het bestuur besloten om een ander ballenbeleid vast te stellen.

Dit ballenbeleid houdt in dat:

  • De ballen worden per team uitgegeven.
  • Elke trainer heeft aan het begin van het zaalseizoen een netje met 4 of 5 (afhankelijk van aantal spelers) ballen gekregen. De trainer heeft voor ontvangst moeten tekenen. Uiteraard is niet alleen de trainer(s) hier verantwoordelijk voor, maar bij de hogere teams zijn alle spelers hier verantwoordelijk voor en bij de jeugdteams naast de spelers, ook hun ouders/verzorgers.
  • Het is de bedoeling dat de ballen naar elke training meegenomen worden en vanzelfsprekend ook terug. Op de zaterdagen bij wedstrijden in de Zijl, zullen er wedstrijdballen aanwezig zijn, dus dan hoeven de ballen niet meegenomen worden. Op deze manier kunnen er ook geen mensen van buiten Pernix mee aan de haal gaan.
  • Aan het eind van het seizoen dient elke trainer, het netje met 4 of 5 ballen, weer in te leveren. Voor elke bal die wegraakt is, ben je als team (spelers, trainers, ouders/verzorgers) verantwoordelijk om een nieuwe bal aan te schaffen.

Op het veld zijn de sleutelsloten van de ballenhokken vervangen voor cijfersloten. Ieder team krijgt aan het begin van tweede helft veld zijn eigen code uitgereikt. Deel deze code niet met andere teams/spelers (en vanzelfsprekend is het ook niet de bedoeling de codes aan te passen).

Het is voor alle trainers/spelers/ouders/verzorgers een nieuwe manier van werken. In het begin is het wellicht even wennen, maar zonder ballen kunnen we niet spelen en trainen en we menen hiermee een sluitende oplossing gevonden te hebben voor het gedurende het seizoen groeiende ballen tekort.


Met vriendelijke groet,
Namens de JTC en het bestuur,

Overig nieuws

Nieuwsbrief 14 augustus 2020

Beste Pernixers, Hierbij de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen. Lees deze goed, want er staan onder andere nieuwe coronamaatregelen in. We hopen er met

Coronabeleid Pernix

Corona-regelsHelaas is corona nog niet voorbij. Daarom zal de start van het seizoen anders zijn dan anders. Zo zullen de kleedkamers in elk geval tijdens

WELKOM BIJ PERNIX