Pernix nieuwsbrief februari 2020

Inschrijving  jeugdweekend

De inschrijving voor het jeugdweekend is geopend. Inschrijven kan tot 9 maart via het inschrijfformulier dat hier te downloaden is: https://pernix.nl/2020/02/09/inschrijving-pernix-jeugdweekend/. Het inschrijfformulier kan gemaild worden naar jeugdweekend@pernix.nl.

Het jeugdweekend is dit jaar van 3 tot en met 5 juli.

Verklaring omtrent gedrag voor trainers en kampbegeleiders

Twee jaar geleden is Pernix gestart met het thema Veilig Sport Klimaat. Als eerste hebben we twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Dit zijn Evelien Konijnendijk en Wilco Boer. Onder hun leiding is daarna een werkgroep een aantal keer bijeen geweest met verschillende leden en ouders van leden. Deze werkgroep heeft input gegeven aan de verdere stappen die Pernix kan ondernemen rond het thema Veilig Sport Klimaat. Een aantal is hiervan inmiddels uitgevoerd.

Een van de zaken die uit de werkgroep naar voren kwam, is de Verklaring Omtrent Gedrag. Steeds meer verenigingen vragen deze van hun vrijwilligers die met kinderen of andere kwetsbare groepen werken. Ook Pernix heeft eind vorig seizoen, zoals besproken in de ALV van juni 2019, besloten om in eerste instantie van trainers en kampbegeleiders een VOG te gaan vragen. Inmiddels hebben we als Pernix goedkeuring gekregen om deze VOG’s gratis door onze vrijwilligers te laten aanvragen. Trainers en kampbegeleiders krijgen binnenkort een persoonlijke email met meer informatie hierover.

Valentijnsklaverjassen 14 februari

Vrijdag 14 februari is er klaverjassen in de kantine voor alle seniorenleden en A-junioren. Ook ouders/verzorgers van (jeugd)leden zijn van harte welkom! De deur gaat om 19.30 open. Het klaverjassen begint om 20 uur. Inschrijving is ter plekke, ook als je geen maatje hebt. Er zijn mooie prijzen te winnen!

Straatschoeisel in De Zijl

We merken regelmatig dat de vloer in de Zijl vol ligt met zand en modder. Dat hoeft niet door Pernixers te komen, maar we willen iedereen er toch nog een keer op wijzen dat het niet is toegestaan om de zaal te betreden met straatschoenen!

Bondsscheidsrechters gezocht!

Net als alle verenigingen moet Pernix elk seizoen een bepaald aantal wedstrijden fluiten voor de bond door bondsscheidsrechter. Hoeveel wedstrijden dat zijn, wordt bepaald aan de hand van het aantal teams dat je als club in de wedstrijdsport hebt spelen. Elk jaar is het weer een grote uitdaging om voldoende scheidsrechters hiervoor te vinden. Meestal lukt dat niet en krijgen we als vereniging een boete vanuit het KNKV. Als je te veel wedstrijden tekort komt, kunnen de wedstrijdsportteams, met uitzondering van het eerste, punten in minderen krijgen.

Beide willen we natuurlijk voorkomen. We zijn dan ook heel blij dat oud-Pernixer Dennis Binnendijk heeft besloten om weer wedstrijden voor Pernix te gaan fluiten. Andere bondsscheidsrechters van Pernix zijn Anton van den Beukel, Huig Schoonderwoerd, Geerten Breedveld, René van Alphen en Tom van Alphen. We willen jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet voor onze vereniging. Maar zelfs met deze inzet komen we elk seizoen bondsscheidsrechters tekort om voldoende wedstrijden te fluiten. Dus: lijkt het je leuk om wedstrijden tussen andere verenigingen te fluiten en wil je hiervoor de bondsscheidsrechterscursus doen? Meld je dan aan via het secretariaat of bij René van Alphen van de scheidsrechterscommissie: rvanalphen@gmail.com. Bij hem kun je ook terecht voor vragen.

Pernix 100 jaar

Op 11 mei 2021 bestaat Pernix 100 jaar. De jubileumcommissie is inmiddels druk aan de slag met de voorbereidingen voor het eeuwfeest, dat vanaf aanstaande mei losbarst met een jaar lang allerlei activiteiten. Binnenkort komt de commissie met meer informatie over het honderd jarig jubileum.

Overig nieuws

Transfernieuws! van PKC naar Pernix

Welkom Jasmijn Ik wil jullie voorstellen aan: Naam: Jasmijn Mansvelt                                                                  Lengte: 1.75 Leeftijd: 19 jaar Geboren in: Papendrecht Gezinssamenstelling: Ik ben samen met mijn ouders

Transfernieuws! van TOP(S) naar Pernix

Welkom Jasmijn ik wil jullie voorstellen aan: Naam: Jasmijn van der Hoff Lengte: 172 cm Leeftijd: 21 Geboren in: Leiden Gezinssamenstelling: Vader, moeder, broertje Werk/studie:

Transferniews! van Tempo naar Pernix

Welkom terug Pim! Naam: Pim Wayenberg Lengte: 1,98 meter Leeftijd : 16 jaar Geboren in : Leiderdorp (21-11-2006) Gezinssamenstelling : Jeroen, Lenette en Willemijn Wayenberg