IJM

Start nieuw seizoen Pernix Jeugd

Start nieuw seizoen Pernix Jeugd

Beste ouders/verzorgers van jeugdleden en leden,


De vakantie is al van start! Graag informeren wij jullie alvast over de start van het seizoen 2021-2022 en publiceren we de trainers van het seizoen 2021-2022


Start seizoen 2021-2022
Het seizoen start relatief laat ten opzichte van andere jaren, op 11 september zullen de eerste competitiewedstrijden gespeeld worden. Hieronder staan de belangrijkste data voor de start van het nieuwe seizoen. Mogelijk starten sommige teams eerder met trainen, deze zullen door hun trainer geïnformeerd worden.

Wedstrijd/TrainingDag
Start trainingMaandag 30 augustus
OefenwedstrijdZaterdag 4 september
1e competitie wedstrijdZaterdag 11 september

Op zaterdag 4 september vinden de oefenwedstrijden plaats. Het schema voor de oefenwedstrijd vindt je hier. Kijk goed of je thuis of uit speelt en waar je moet verzamelen.

Mocht u al weten dat uw kind de 1e trainingen of oefenwedstrijd mist, geeft dit alvast door aan de trainers, wedstrijdsecretariaat (A/B/C Trea Streefland, D/E Karin en Ida of F Liset) of bij de JTC.


Trainers:
Graag geven wij ook nog een korte toelichting bij de trainers. Alle jeugdtrainers zijn vrijwilligers en wij zijn enorm blij met alle trainers die komend seizoen tijd vrij maken en met veel energie van start gaan. Iedereen hoopt op een seizoen vol met wedstrijden, met publiek en  kampioenen. Het is elk jaar een hele puzzel om voor elk team een trainer te vinden. Dit jaar zijn we nog niet rond en hebben we voor een aantal teams nog trainers nodig.
Zoals jullie kunnen zien staan op de meeste teams twee trainers en op sommige teams zelfs drie trainers. Wij kunnen begrijpen dat dit mogelijk vragen oproept, waarom heeft het ene team drie trainers en het andere team nog geen trainer. Dit heeft te maken met een aantal zaken:

  • De afgelopen jaren is het steeds vaker het geval dat trainers één keer in de week trainen kunnen geven. Dit betekent dat er voor de meeste teams twee trainers nodig zijn om voor elke trainingsdag een trainer te hebben.
  • Ook zien we dat door studie of werk het soms niet mogelijk is voor iemand om (nu direct of überhaupt) 100% je te binden aan een team, en er elke week 2x of 1x te zijn. Maar dat iemand toch graag trainen wilt geven. In dit geval bieden we graag aan dat zo iemand aansluit bij een team waar al één trainer op staat, zodat er altijd een vaste factor is bij het team.
  • Daarnaast zien we een groei in aantal teams maar ook in de omvang van teams. Een team van 8 tot 10 spelers trainen geven alleen is best pittig, waardoor veel trainers niet alleen voor een groep willen dan wel kunnen (door tijd) staan.
  • Wij willen jonge trainers graag opleiden door waar mogelijk naast een ervaren trainer te zetten.
  • Tot slot hebben wij te maken met vrijwilligers, sommige hebben meer affiniteit met de jonge leeftijd, andere meer met de oudere leeftijd. Sommigen willen graag met iemand trainen geven, sommige kunnen alleen om 19 uur trainen geven i.v.m. werk. Dit alles wordt meegenomen bij matching team en trainer zodat we op zoveel mogelijk teams trainers hebben!

Er zijn enorm veel factoren waar wij rekening mee houden met het plaatsen van trainers op teams.
Vacatures:
Wij zoeken nog trainers / coaches voor de B1 en de D3. Wie helpt ons ervoor zorgen dat deze twee teams ook kunnen trainen en plezier kunnen beleven op die trainingen?

  • Lijkt het jou leuk om trainen te geven? Laat het ons weten!
  • Heb je nog geen ervaring met trainen geven? Geen probleem wij kunnen je daarbij ondersteunen of zorgen ervoor dat je begeleiding krijgt
  • Ben je een ouder en wil je ondersteunen? Heel graag!
  • Lijkt het jou leuk maar twijfel je of het redt in de tijd of met studie/werk? Laat het ons ook weten! Samen met jou kunnen we kijken wat wel mogelijk is.  
  • Lijkt het jou leuk om alleen te coachen als vaste coach van één van deze twee teams? Laat het ons weten!

Mail naar jc@pernix.nl of neem contact op met Perla Breedveld

Update teams en trainers
In de laatste weken zijn er nog wat aanmeldingen en helaas ook afmeldingen bij gekomen. Daarom publiceren we een update van de jeugdteams, hierin kunnen ook de trainers van komend seizoen gevonden worden.

Overig nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.