Nieuwsbrief 18 november 2021

Corona-update

Geen publiek toegestaan
Sinds afgelopen zaterdag is er helaas geen publiek meer toegestaan bij sporttrainingen en wedstrijden. Dit geldt ook voor ouders van (kleine) kinderen. Ouders mogen wel hun kinderen helpen met omkleden in de kleedkamer. Zij moeten hiervoor een coronatoegangsbewijs (CTB) tonen bij de ingang van het sportcomplex. Dit wordt in elk geval op zaterdagen gedaan bij de Zijl door een beveiliger. Soms is er ook doordeweeks een beveiliger en bij Basalt wordt ook gecontroleerd. Ouders dienen daarna het sportcomplex te verlaten of in de kantine plaats te nemen (met CTB).

Rij-ouders
De noodzakelijke rij-ouders naar UITWEDSTRIJDEN zijn wél welkom in de sporthal of op de tribune. Op die plekken zijn zij officieel niet CTB-plichtig, maar worden gevraagd 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Wanneer zij in de kantine plaats willen nemen, moeten zij wel een CTB laten zien.

NB: uiteindelijk bepaalt de beveiliger van de betreffende sporthal of rij-ouders zonder een CTB naar binnen mogen. Hou hier rekening mee! Het aantal rij-ouders moet tot een minimum worden beperkt.

Rij-ouders bepalen overigens zelf of zij willen dat passagiers een mondkapje dragen. We vragen iedereen dit onderling in de teamapps te communiceren. Dit geldt ook voor senioren die zelf rijden en als chauffeur optreden voor hun team.

Ouders bij Pukkietrainingen
Ouders mogen hun kind gewoon begeleiden tijdens de Pukkietraining. Wel geldt voor hen het coronatoegangsbewijs.

Voorkomen van drukte in de zaal bij wedstrijden
Om grote drukte in de zaal tijdens wedstrijden te voorkomen, mogen teams niet eerder dan vlak voor de rust van de wedstrijd voor de eigen wedstrijd de zaal binnen komen. We vragen iedereen ook om na de eigen wedstrijd de zaal zo snel mogelijk te verlaten. Ook voor de kleedkamer geldt: snel omkleden/douchen en daarna de kleedkamer verlaten.

Gezocht: zaalwachten en scorebordbedieners
We zijn voor de zaterdagen op zoek naar zaalwachten en mensen die het scorebord willen bedienen tijdens zowel jeugd- als seniorenwedstrijden, De zaalwacht houdt orde in de zaal, is aanspreekpunt voor de beheerder, let erop dat de wedstrijdballen netjes worden opgeborgen na gebruik, ontvangt scheidsrechters en biedt hen een drankje aan in de rust (liggen klaar), zorgt ervoor dat iedereen die klaar is snel de zaal verlaat, etc. Bij de wedstrijdtafel ligt een map met alle taken van de zaalwacht. Meer informatie en aanmelden: wedstrijdzaken@pernix.nl.

Livestream
Bij de thuiswedstrijden van 1 en 2 zullen we voor een livestream zorgen. De link is te vinden op de site. De uitwedstrijden van 1 (en soms ook 2) zullen in het kader van de hoofdklasse ook worden gestreamed door de tegenstanders. Zie voor informatie de site van de betreffende tegenstander.

Update Pernix jubileum 
Gelukkig hebben we nog wat mooie jubileumactiviteiten in het vooruitzicht! Uiteraard onder voorbehoud, maar we koersen op het organiseren van onder andere de volgende activiteiten:

– 5 januari: het Jubileum Korfbal Spektakel, voor de jeugd van Pernix. Een paar uur lang diverse korfbalclinics onder leiding van enthousiaste korfballers. 

– in de loop van februari: De Eeuwige Pernix Verrassings Quiz. Plezier gegarandeerd! De precieze datum volgt.

– zaterdag 14 mei: Nostalgische barbecue voor alle leden. Lekker eten, gezellig samenzijn.

– donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 mei, tijdens het Hemelvaartsweekend, vindt dan eindelijk het Driedaags Eeuwig Pernix Spektakel plaats. Op donderdag organiseren we een gaaf familietoernooi. Dus ga je team alvast samenstellen! Op vrijdag staan er spellen voor de jeugd, de jubileumfietstocht en clinics op het programma. Op zaterdag ontvangen we de oud-leden van Pernix, spelen we wedstrijden en sluiten we af met een spetterend feest.

– En op de Pernix site kun je in de webshop gave jubileum artikelen kopen die je het hele jaar, en de aankomende 100 jaar, kunt dragen of gebruiken.

– Tot slot: Vergeet je niet aan te melden bij de Pernix Jubileum Club van 100! Voor uiteraard eeuwige roem en nog heel veel meer. Meld je aan via jubileum@pernix.nl.
Precieze informatie over de activiteiten volgt later – maar zet de data alvast in je agenda! 

Groeten, de jubileumcommissie

Kerstpakketten
Wil jij net als vorig jaar een uniek Pernix kerstpakket voor de feestdagen? Bestel dan ook dit jaar weer het Pernix kerstpakket! Dit jaar met een collectors item! Bestel hem snel, maar in elk geval voor 15 december, voor maar €27,50. Je kunt bestellen door een mail te sturen naar clubhuiszaken@pernix.nl .
Alvast fijne feestdagen namens de kerstpakket commissie!

Derde plaats Joppenszprijs
Pernix heeft dit jaar met de Taptoe de derde prijs gewonnen van de Joppenszprijs. Dat hebben we mede te danken aan de enorme opkomst van (jeugd)leden tijdens de Taptoe. Pernix was een van de allergrootste verenigingen tijdens de Taptoe. En dat ondanks de stromende regen! Dat vinden we fantastisch en we willen dan ook alle deelnemers én de vrijwilligers de alles georganiseerd hebben heel hartelijk bedanken!

Overig nieuws