Jeugd Opstellingen 2022-2023

Wat zijn we blij dat we dit jaar toch nog veel competitie hebben mogen spelen! En wat heerlijk om alle jeugd, ouders en andere mensen weer op het veld te zien bij Pernix. Het seizoen is ten einde, en daarmee kijken we vooruit naar volgend seizoen. In dit bericht vinden jullie de informatie!
 
Samenstellen van de teams 2022-2023
Graag willen wij toelichten hoe wij tot deze samenstelling van de teams zijn gekomen. Gedurende het seizoen worden wedstrijden en trainingen bekeken. In de tweede helft van het veld wordt goed ingezoomd op de ontwikkeling van alle kinderen bij Pernix. Daarnaast hebben wij in overleg met de trainers gekeken naar de teams en de indelingen van spelers. Zij kennen de spelers het beste en hun input is belangrijk.
 
Er zijn verschillende zaken waar wij aan denken tijdens het samenstellen van de teams:  

  • Leeftijd: Door de korfbalbond zijn er leeftijdsgrenzen vastgesteld voor de letters (A,B,C,D,E,F teams). Er geldt een gemiddelde leeftijd waar het team aan moet voldoen en een speler die een jaar te oud is moet gecompenseerd worden door een speler die een jaar te jong is.
  • Niveau/sterkte: Naast leeftijd is het niveau van de spelers een belangrijk criterium voor het samenstellen van de teams. Hierbij zijn de potentie en het niveau van het moment factoren die wij mee laten wegen.  
  • Gedrag/inzet: Gedrag en trainingsinzet zijn ook factoren waar wij onze beslissingen op baseren. Uiteraard proberen wij hierbij wel rekening te houden met eventuele thuissituaties of de invloed van medespelers. 
  • Vriendjes/vriendinnetjes: Daarnaast willen wij graag dat iedereen het naar zijn zin heeft bij Pernix en dus proberen wij waar het kan rekening te houden met vriendschappen tussen de spelers.   
  • Verhouding jongens en meisjes: We zijn een gemengde sport en proberen in elk team jongens en meisjes te plaatsen.

 
In het document opstellingen wordt bij een aantal teams nog extra toelichting gegeven.
 
Ter informatie: Het KNKV geeft teams punten op basis van onze teamindeling en zorgt dat teams van ongeveer gelijke sterkte tegen elkaar spelen. Bovenstaande maakt dus, net als het vorige seizoen, dat het cijfertje dat bij jouw letter staat niet meer ‘belangrijk’ is; je speelt immers altijd op je eigen niveau. Voorbeeld: een vierde team kan hierdoor ook in een sterkere poule zijn ingedeeld dan een derde team.  

Oproep trainers
Een dringende oproep voor jeugdtrainers. We hebben heel veel leuke jeugdteams waarvoor wij nog een trainer zoeken. Dit gaat om zo wel A, B, C als D teams. Daarom een dringende oproep aan iedereen (ouders, senioren spelers, niet spelende leden); lijkt het je leuk om bij te dragen aan de groei van een team door trainen te gaan geven? Kom bij ons op de lijn!
 
Trainen in de nieuwe teams
Het kan gebeuren dat je met kinderen in het team zit die je nog niet kent of nog niet zo goed. Om iedereen te laten wennen aan en kennis te maken met het nieuwe team, trainen de teams in de week van 20 juni en de week van 27 juni in de nieuwe teams op de woensdag (zie voor het trainingsrooster hieronder).

De trainingen komende weken in de nieuwe teams worden gegeven door de trainers die dit seizoen dit team hebben trainen gegeven. Dit betekent dat de huidige trainers van de D2, de nieuwe D2 twee keer trainen geven. Sommige teams zijn nieuw en bestonden afgelopen jaar niet, zoals een B3 daarvoor hebben we wat trainers geschoven. Klik hier voor het trainingsrooster.

Vragen over de opstellingen
Wij hopen met bovenstaande toelichting duidelijk te hebben gemaakt dat wij zorgvuldig en met veel aandacht de teamindeling hebben gemaakt, hierbij naar veel mogelijkheden gekeken en input mee hebben genomen. Mocht je toch teleurgesteld zijn met je nieuwe team, ga dan eerst even twee keer meetrainen om even te ervaren en te bekijken. Mocht je daarna nog vragen hebben dan kunt je/u tot uiterlijk vrijdag ochtend 1 juli een mail sturen naar jc@pernix.nl met de vraag of opmerking.

Opstellingen 
Klik hier voor de opstellingen.
 
Start seizoen 2022-2023
De trainingen volgend seizoen beginnen voor de meeste jeugdteams op maandag 29 augustus. Mogelijk wijken een aantal jeugdteams hiervan af, dit wordt dan gecommuniceerd door de nieuwe trainers. Houdt de mail en website in de gaten voor het trainingsrooster van het nieuwe seizoen.  

Met vriendelijke groet,

de JTC

Overig nieuws