Nieuws van het bestuur – 20-12-2022

Nieuwsbrief Pernix 20 december

 • Uitreikinig KVZje
 • Bericht van de voorzitter
 • Vrijwilligers coördinator
 • Jaarverslag clubhuiscommissie
 • Jaarverslag sponsorcommissie

==================

Uitreiking KVZtje

Afgelopen zaterdag is in de rust van het 1e het KVZtje uitgereikt aan Lotte Zonderop (https://pernix.nl/2022/12/18/lotte-wint-kvzetje/).
Hiermee willen we Lotte in het zonnetje zetten voor alle vrijwilligers taken die ze op zich heeft genomen de afgelopen tijd. Ook willen we haar (en uiteraard alle andere vrijwilligers) hier ook mee aanmoedigen dit met net zo veel enthousiasme te blijven doen.
Nogmaals dank Lotte!

==================

Bericht van de voorzitter

Beste leden van Pernix,

In 2001, toen we als “van Alphen korfbalgezin” naar buiten Leiden verhuisden, kregen we bezoek van de toenmalige voorzitter, Johan Schoonderwoerd. Ik dacht dat hij alleen even gezellig kwam kijken naar ons nieuwe onderkomen, dat was ook zo, maar hij had ook nog een vraag. Of ik niet per medio 2002 bij de ALV hem wilde opvolgen als voorzitter. Dat heb ik gedaan en ik heb er geen moment spijt van gehad. Zeker met het dichterbij komen van het 100 jarig bestaan, had ik mij voorgenomen in ieder geval dat ook nog graag als voorzitter mee te maken. Door alle Corona perikelen werd dat feest pas een jaar later gevierd.

We zijn nu ruim 20 jaar verder, nadat ik het stokje van Johan heb overgenomen en ik voel dat er een “uiterste houdbaarheidsdatum” aan zit te komen. Misschien zullen een aantal mensen vinden dat ik daar reeds lang overheen ben, maar die hebben het dan in ieder geval geen reden gevonden om zelf in actie te komen. Ik wil graag hier in de ALV, waar we als bestuur verantwoording afleggen over alles wat we doen, maar daarna ook breder in de vereniging laten weten dat het voorzitterschap voor een nieuwe impuls, nieuw bloed open staat. Ik zal samen met de andere bestuursleden rondkijken naar opvolging, maar vraag ook jullie als leden om mij/het bestuur van ideeën te voorzien. Ook bij ons kan een kokervisie of blindheid optreden bij het zoeken naar kandidaten. Ik zal in ieder geval niet zaken uit mijn handen laten vallen bij de eerst volgende bestuur benoeming. Dat er echter wel een einddatum komt staat vast, aan mijn opvolger te bepalen hoe snel, maar daarbij is één ding zeker, 25 jaar ga ik bij lange na niet vol maken. Mijn voornemen is om ook daarna nog zeer betrokken te blijven bij deze prachtige club. Op veel fronten blijf ik dat graag doen, maar dat er een nieuw gezicht als Pernix voorzitter moet komen, is voor mij een zekerheid!

Tom van Alphen

==================

Vrijwilliger coördinator
Pernix is een vereniging die draait op vrijwilligers. En om dit in goede banen te leiden zijn we opzoek naar een vrijwilligers coördinator, of meerdere coördinatoren die dit als commissie willen oppakken. We zijn nog zoekende naar de precieze invulling van deze functie, maar daar gaan we graag over in gesprek. Lijkt je dit leuk of heb je hier ideeën voor? Neem dan contact op via communicatie@pernix.nl

==================

Tijdens de jaarvergadering ontbraken van 2 commissies de verslagen (clubhuiscommissie en sponsorcommissie). Bij deze sturen we die na.

Jaarverslag Clubhuiscommissie 2021 – 2022

Samenstelling – Iris Swanenburg (voorzitter) – Koen Breedveld – Edwin van Beek – Thijs Weijermars – Odette Sont – Debbie van Alphen

Bedankt
Anoek Braam is gestopt bij de clubhuiscommissie. Wij willen haar hartelijk danken voor haar inzet de afgelopen jaren.

Covid 19
Eerste helft veld was er helaas nog steeds sprake van corona. Er hebben weinig tot geen activiteiten plaatsgevonden waardoor er vanzelfsprekend ook voor de bar minder omzet is gedraaid en kosten zijn gemaakt.

100-jarig bestaan
Tweede helft veld kon het jubileum eindelijk gevierd worden. In samenwerking met alle commissies zijn er jubileum activiteiten opgezet die tot goede resultaten voor de bar hebben geleid. Het was een groot succes! Inge van Duuren, geen lid van de clubhuiscommissie, heeft onze commissie gedurende het gehele jubileum ondersteund. Dank daarvoor Inge!

Inrichting keuken en bar
De vaatwasmachine van Pernix was helaas al meerdere keren door onze kluscommissie nieuw leven ingeblazen, maar eind seizoen 2019-2020 was hier niks meer aan te doen. Een tijdje is er met de hand afgewassen, maar dit was voor vele barvrijwilligers een doorn in het oog. Daarom is in het begin van het seizoen 2020-2021 een nieuwe vaatwasser aangeschaft. Schroom dus niet om je vuile vaat direct in de vaatwasmachine te zetten en als je ziet dat er nog andere vieze vaat staat dit ook in de vaatwasmachine te zetten. Zo zorgen we er samen voor de keuken een hygiënische/opgeruimde plek blijft. (Staat de vaatmachine uit, in de kast boven de vaatwasmachine ligt een beschrijving hoe je hem aanzet zodat hij gebruiksklaar is voor de vieze vaat) Er zijn naast de vervanging van de vaatwasmachine nog wel wat apparaten aan vervanging toe.

Per seizoen zal er gekeken gaan worden naar wat er vervangen gaat worden. De dingen die aan vervanging toe zijn: – De “extra” vriezer die in het fusthok stond is kapot. Hierdoor is er een stuk minder opslag wat juist wel wenselijk is. – De drie onderkoelkasten bij de bar zijn aan vervanging toe. De koelkasten houden drankjes nog wel koel die er koel ingezet worden, maar koelen zelf niet meer. – Er stond in de keuken een koelkast voor (kaas, ham, tomaat, komkommer etc.). Deze koelkast is helaas ook kapot gegaan dus is ook aan vervanging toe.
– Het afzuigsysteem in de keuken heeft een flinke schoonmaakbeurt nodig. Al met al veel dingen die nog gedaan zullen moeten worden. Uiteraard wordt er gekeken naar het kostenplaatje en wat op welk moment haalbaar is en prioriteit heeft.

NB: Momenteel wordt er gekeken naar mogelijk de vervanging van de gehele keuken/bar waardoor de quick fixes van alle losse apparatuur niet meer nodig zijn en we voor de komende jaren vooruit kunnen met goed werkende apparatuur.
Tijdens het seizoen is er voorbereidend werk verricht voor vervanging van de gehele keuken. Hierbij zijn er offertes aangevraagd, gesprekken met verschillende partijen geweest en is er binnen de club zelf om expertise gevraagd. Cas Lepelaar, geen lid van de clubhuiscommissie, was hier de kartrekker van en heeft zich voor de volle 100% hiervoor ingezet. Cas super bedankt hiervoor! Naast dat er naar de keuken is gekeken heeft Cas ook direct de koel capaciteit hierin meegenomen en is er gekeken naar het plaatsen van een koelcel in het fusthok.

Met het vervangen van bovenstaande zaken zijn er een hoop problemen met apparatuur waarbij er vaak quick fixes werden gedaan opgelost. Nog steeds willen wij iedereen graag er op wijze dat we samen verantwoordelijk zijn voor een hygiënische/opgeruimde keuken, bar en kantine. Schroom niet om vuile vaat direct in de vaatwasmachine te zetten, om af en toe eens een doekje over de tafels/bar te halen of de kantine aan te vegen als je ziet dat er veel zand ligt. Ook de prullenbakken zijn een punt van aandacht. Als je ziet dat een prullenbak vol zit vervang de zak of geef dit even bij de barmedewerkers aan, ook hierdoor zorgen we dat ons terrein schoon blijft.

Doelen voor seizoen 2022-2023 Het voornaamste doel blijft dat we op zaterdagen een goede omzet moeten draaien waarbij schotels een goede financiële toegevoegde waarde kunnen zijn. Ook zal in de zomer van 2022 en mogelijk tijdens een klein deel van de start van het korfbal seizoen (1e helft veld) de keuken vervangen gaan worden. Daarnaast zal er door de clubhuiscommissie gekeken gaan worden naar vervanging van de bar en vernieuwing van de look van onze kantine. Tevens blijft het zoals altijd wenselijk om de oefenwedstrijden zowel doordeweeks als op zaterdagen voorafgaand aan de competitie bij Pernix te spelen om zo inkomsten te generen. Daarnaast is het belangrijk dat de NAC/JAC nevenactiviteiten blijven organiseren om daarbij ook extra inkomsten te generen.

Tot slot zijn er nog een aantal vacatures waar de clubhuiscommissie graag aandacht voor wil vragen, namelijk: – Bar vrijwilliger(s). (2x per veldhelft een bardienstshift draaien van circa 2 uurtjes waarbij je de klanten helpt door hun in hun drank en eet wensen te voorzien). – Vuilnis vrijwilliger(s). (1x per week (het liefst op zondag) het karton, glas en de gemaakte vuilniszakken wegbrengen). – Aanbieding vrijwilliger(s). (1x per week (voor zaterdag) de Heineken bier aanbieding in de gaten houden en kratten bier halen en naar Pernix vervoeren). – Schoonmaak vrijwilliger(s). (Elke zondag de kleedkamers schoonmaken (kan uiteraard ook een roulatiesysteem worden), 2x per seizoen de kantine een goede schoonmaakbeurt geven).

De doelstelling van de sponsorcommissie voor 2021-2022 was:

 • Uit het netwerk nieuwe sponsoren werven
 • Toewerken naar 100 jaar Pernix Jubileumjaar in 2022

De sponsorcommissie komt een keer per 6-8 weken bij elkaar om de sponsoring en de sponsoractiviteiten te bespreken. Van elke vergadering wordt een kort verslag gemaakt met actiepunten.

==================

Jaarverslag Sponsorcommissie 2021 – 2022

Samenstelling

De sponsorcommissie bestaat uit de volgende leden:

 • Lenette Wayenberg (voorzitter)
 • Michel Houweling
 • Dirk Ages
 • Lieke Heijnis

In het nieuwe seizoen voegt de commissie Laura Middelkoop toe. Met haar kennis van sociale media kunnen we de sponsoren en sponsormogelijkheden beter extern uitlichten.

Sponsoren

Pernix heeft 27 sponsoren, die Pernix financieel ondersteunen.
Onze belangrijkste financiële sponsor dit seizoen was Houweling Interieur.
Dit seizoen kwamen er 4 nieuwe sponsoren bij. Van 3 sponsoren namen we afscheid.

Sponsoren en activiteiten

Hoogtepunt van het seizoen was de drukbezochte sponsorborrel in de sponsorlounge tijdens de jubileum dag in juni.

Overig nieuws