Houweling

Transferniews! van Tempo naar Pernix

Welkom terug Pim!

Naam: Pim Wayenberg

Lengte: 1,98 meter

Leeftijd : 16 jaar

Geboren in : Leiderdorp (21-11-2006)

Gezinssamenstelling : Jeroen, Lenette en Willemijn Wayenberg

Werk/studie: Ik zit nu op de middelbare school op Bonaventuracollege Mariënpoelstraat in 4 HAVO.

Hoelang speel je al korfbal: Ik speel al korfbal sinds dat ik een jaar of 4 jaar oud was. Ik ben begonnen bij de Kangeroes en daarna heb ik tot en met mijn 13e in diverse jeugdteams bij Pernix gespeeld (F1, E1, D1, C1 en de B1). Omdat ik meer uitgedaagd wilde worden ben ik 3 seizoenen geleden naar korfbalvereniging Tempo in Alphen aan de Rijn gegaan waar ik 2 jaar in de B1 (hoofdklasse) heb gespeeld, en het huidige jaar speel ik in de A1 waar ik hoop af te sluiten met het veldkampioenschap naar de Hoofdklasse.

Wat zijn jou korfbal kwaliteiten: Ik vind dat lastig om te zeggen, maar ik denk dat ik een beetje een allround speler ben. Door mijn lengte kan ik onder de paal goed rebounden en een vak leiden, maar  aanvallend scoor ik ook wel regelmatig. Ik ben over het algemeen wel een aanvallende heer.

Bij welke club speel je nu nog: Bij Tempo A1 waar ik nog mee hoop te promoveren naar de hoofdklasse

Wat zijn je korfbal hoogtepunten: : Ik heb natuurlijk al zo’n 10 jaar bij Pernix gespeeld waar ik vanaf de F1 tot en met de D1 elk seizoen kampioen ben geworden, en dat ben ik nog niet vergeten. Ik heb de afgelopen jaren ook veel geleerd bij Tempo in de hoofdklasse B1, en nu in de A1, wat ik ook als mooi ervaar. Ik speel ook vanaf mijn 11e in alle vertegenwoordigde teams van RTC Rijnland/West waar de toernooien en het trainen met- en tegen de beste generatiegenoten ook een mooie ervaring is. Maar het mooiste is denk ik wel dat ik afgelopen seizoen door Bondscoach U17 Barry Schep ben geselecteerd voor de voorselectie van Oranje onder 17 waar ik het tot de laatste ronde heb volgehouden. Helaas heb ik het niet tot de laatste 10 gered, maar is echt een super ervaring geweest om in Zeist en Papendal te mogen trainen en spelen met de beste van Nederland.

Overigens was als toeschouwer het kampioenschap van Pernix 1 naar de Hoofdklasse in het seizoen 2019/2020 ook enorm gaaf om mee te maken. Dat zou ik als speler ook heel graag zelf willen ervaren nu..

Wat is er zo leuk aan korfbal: Korfbal is een teamsport waar je zonder elkaar eigenlijk niks kan. Samen spelen is belangrijk aangezien je niet zonder je teamgenoten kan winnen.

Hobby’s: Gamen, Tienen doe ik vaak in m’n vrije tijd, dus één van mijn hobby’s is een balletje raak gooien. En voor de rest vind ik het ook leuk om te gaan vissen of andere leuke activiteiten met het lekkere weer.

Wat eet je het liefst: Biefstuk vd BBQ

Beste film: Last Dance

Beste Boek: Getal & Ruimte

Wat is na korfbal de mooiste sport: Basketbal

Waarom naar Pernix: Ik ben door diverse clubs benaderd om daar volgend seizoen te komen spelen, maar toen Joost Kuipers, vroeger mijn idool in Pernix 1, persoonlijk bij mij thuis op bezoek kwam om te vragen of ik weer terug wilde komen naar Pernix om daar in de selectie te spelen was de keuze met mijn Oranje hart snel gemaakt. Bovendien wil ik mijzelf steeds weer verbeteren en hoop bij Pernix nog meer uitdaging te vinden dan bij Tempo.

Wat zijn je verwachtingen bij Pernix: Ik verwacht bij Pernix veel te leren, want ik denk dat het spelen in de senioren, waar het er wat fysieker aan toe gaat, best pittig zal zijn maar ik kijk er erg naar uit. Ik hoop ook op een gezellige sfeer langs de lijn en na de wedstrijden. En wil ooit kampioen worden als speler van Pernix 1, dat is natuurlijk mijn grote droom.

Wat wil je de mensen van Pernix nog meer kwijt: Ik heb er heel veel zin in en kan niet wachten tot ik weer in het Oranje shirt kan presteren!

Overig nieuws

Transfernieuws! van PKC naar Pernix

Welkom Jasmijn Ik wil jullie voorstellen aan: Naam: Jasmijn Mansvelt                                                                  Lengte: 1.75 Leeftijd: 19 jaar Geboren in: Papendrecht Gezinssamenstelling: Ik ben samen met mijn ouders

Transfernieuws! van TOP(S) naar Pernix

Welkom Jasmijn ik wil jullie voorstellen aan: Naam: Jasmijn van der Hoff Lengte: 172 cm Leeftijd: 21 Geboren in: Leiden Gezinssamenstelling: Vader, moeder, broertje Werk/studie:

Nieuwsbrief Pernix 24 mei 2023

In deze nieuwsbrief: Informatie van de Ledenadministratie en JTC De JeugdTC is alweer druk bezig om de teams voor volgend jaar samen te stellen. Het