IJM

EN WAT DOE JIJ VOOR JE CLUB?!

EN WAT DOE JIJ VOOR JE CLUB?!

Deze keer zetten we vrijwilliger Roderick Eyckenschild (43 jaar) in het zonnetje! Roderick is één van de vertrouwenscontactpersonen bij Pernix.

Hoe ben je bij Pernix terechtgekomen?
Dat is een lang verhaal, maar 25 jaar geleden op een opzetkamp van de LCKV heb ik Rob Redel (alias ‘Aap’) leren kennen. Hij heeft mij geïntroduceerd binnen Pernix en voor dat ik het wist was ik present op allerlei feestjes van Pernix en stond ik zelfs het eerste team van Pernix aan te moedigen, hahaha. Vele jaren later is mijn dochter begonnen bij de Pukkies en heeft ze tot en met de F gekorfbald.

Wat doe je nu qua vrijwilligerstaak bij Pernix?
Ik ben nu 3 jaar VCP (vertrouwenscontactpersoon) bij Pernix. Een taak die ik niet alleen doe, maar samen met Evelien Konijnendijk. Deze taak houdt in dat we samen met het bestuur nadenken over hoe we binnen Pernix een veilig en gezond sportklimaat kunnen creëren en behouden. Pernix moet een vereniging zijn waarbinnen iedereen zich veilig voelt en ongepast gedrag niet getolereerd wordt. Uiteraard is dit niet iets dat wij alleen kunnen, maar dat we met zijn allen moeten doen.

Wat maakt het leuk om je in te zetten als vrijwilliger?
Ik vind het leuk om een bijdrage te leveren aan de leuke vereniging Pernix en om dit zo te houden. Op korfbalgebied kan ik niks toevoegen, maar als VCP kan ik toch mijn steentje bijdragen.

Wat is het leukste dat je tot nu toe meegemaakt hebt bij Pernix?
Toch het feit dat ik als niet-korfballer ben opgenomen in de Pernix-familie en dat ik er mooie vriendschappen heb gemaakt!

Wil je nog iets kwijt over vrijwilligers bij Pernix?
Allereerst hulde aan alle vrijwilligers die zich nu al inzetten voor Pernix! Zonder vrijwilligers kan de club niet (voort)bestaan. Maar ook een oproep aan iedereen die twijfelt om een vrijwilligerstaak te gaan doen binnen Pernix: geef je op voor iets dat je kan en/of leuk vindt om te doen. Hoe meer vrijwilligers hoe minder werk het voor iedereen is. Het is een cliché, maar oh zo waar.

Wil jij je ook inzetten voor Pernix? Mail naar vrijwillig@pernix.nl met je idee of kijk eens bij de vacatures op de site.

Overig nieuws

Jeugdtrainers en oefenwedstrijden

Beste Pernixers, Voor komend seizoen hebben we, op een aantal vacatures na, weer een goede trainersbezetting op de jeugdteams. We zijn heel blij met alle

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.