Mededelingen TC seizoen 2018/2019

Dimitri IJzerman nieuwe trainer/coach Pernix 2 seizoen 2018/2019

De TC van Pernix is verheugd om mee te kunnen delen dat Pernix 2 in het seizoen 2018/2019 onder leiding zal staan van Dimitri IJzerman. Dimitri is een oude bekende van Pernix. Oorspronkelijk afkomstig van Fides Pacta, later Sporting Trigon speelde hij in de jaren 2000 enige tijd in Pernix 1 en gaf hij trainen aan Pernix A1. Verder heeft hij trainerservaring opgedaan bij Sporting Trigon (A1 en 2e team) en Fiks en Madjoe (1e team). Hij was het afgelopen seizoen al vaak op het Pernixveld te vinden aangezien zijn zoontje Rick in de E-tjes korfbalt. Wij denken met Dimitri verder te kunnen bouwen aan een stabiel Pernix 2 in de Overgangsklasse, Dimitri gaat deze uitdaging graag aan. Veel plezier en succes gewenst!

Eerste selectie

Na een seizoen met hoogte- en dieptepunten heeft Pernix 1 het jaar goed kunnen afsluiten middels fraaie zeges tegen GKV en DOS (K), en is het team wederom bij de eerste vier geëindigd in de Overgangsklasse (veld en zaal). We zijn dan ook blij dat de samenwerking met trainer/coach Eric den Dekker en assistent trainer/coach Albert Vidanya het komend seizoen zal worden voortgezet. Zowel vanuit de TC als vanuit de spelersgroep is het vertrouwen uitgesproken om ook komend jaar vol enthousiasme met elkaar aan de slag te gaan. Wij wensen Eric en Albert veel succes komend seizoen!

Ondersteuning selectie

De ondersteunende mensen rondom de Pernix selectie hebben ook dit jaar weer een erg belangrijke rol gehad. Tot onze vreugde heeft Wilko Heyl, teambegeleider van Pernix 1, aangegeven ook volgend seizoen deze functie te vervullen. Ook Hans Kuipers zal als cameraman weer menig wedstrijd filmen vanaf zijn “Henze Plaza”. Lisa Huivenaar zal jammergenoeg stoppen als teambegeleider van Pernix 2, naar vervanging wordt gezocht. Eventuele geinteresseerden voor het teambegeleiderschap van Pernix 2 wordt verzocht dit kenbaar te maken aan de TC. 

Jordi van Velzen nieuwe verzorger selectie Pernix 1/2

Nadat onze verzorger Lucas Koester na 1,5 seizoen selectie moest stoppen ivm zijn werkzaamheden als fysiotherapeut, zijn we hard op zoek gegaan naar een nieuwe verzorger voor de Pernix selectie. We kunnen u melden dat we deze hebben gevonden in de persoon van Jordi van Velzen, oud-speler van Madjoe, eveneens fysiotherapeut en partner van Tessa van Alphen. We zijn blij dat hij volgend seizoen de verzorging van de Pernix 1/2 selectie op zich zal nemen.

Pernix 3 en Pernix A1

De TC is er blij mee dat Huig Schoonderwoerd en Erika Velders, die dit jaar het trainen geven en coachen van een jong Pernix 3 hebben opgepakt, hebben aangegeven ook volgend jaar het trainer/coach-schap van Pernix 3 op zich te willen nemen. Hiermee willen we jong Pernixtalent de mogelijkheid bieden om aan te haken richting de Pernix 1/2 selectie. Het derde zal 1x/week verplicht gaan trainen en aan de mogelijkheid voor een 2e (facultatieve) training wordt hard gewerkt. 

Tot slot zullen Paul Westerbeek en Iris Swanenburg volgend seizoen voor het tweede jaar de talentvolle junioren in de Pernix A1 selectie trainen en coachen. Hiermee is de trainers- en begeleidingsstaf voor het seizoen 2018/2019 dus zo goed als rond, wij wensen alle selectieteams- en trainers heel veel plezier en succes!!

TC Pernix (Manon, Jeroen, Stephan en Sjoerd)