Programmaboekje pernix

Volgende thuis wedstrijd over....

Dagen
Uren
Minuten

Programma

Voorbeschouwing

Beste Korfballiefhebbers,

Een primeur! We stoppen met het verspillen van papier door nu ook het programmaboekje van de zaterdag op een digitale manier uit te brengen. U heeft daar nu de eerste ervaring mee, want om dit te kunnen lezen heeft u de QR code moeten scannen.

Vandaag openen we in sporthal De Zijl de competitie van het zaalseizoen 2022-2023. Als het goed is zijn we nu ruim 1000 dagen nadat het Corona virus zijn intrede in Nederland deed weer in staat om een “normale” competitie te gaan afwerken. Hopelijk zullen we deze competitie inderdaad zonder strubbelingen kunnen spelen. Dat zou mooi zijn voor de verenigingen, maar zeker ook voor de horeca-exploitanten in de sporthallen. Ook zij hebben twee lastige jaren achter de rug. Een nog bijkomende positief punt is, dat we dan dit jaar ook weer op een normale wijze de feestdagen kunnen vieren met onze vrienden en bekenden.

Dan waar het vandaag om gaat. Alle teams willen een goede start in de competitie maken. Pernix 2 neemt het op tegen een “derde” team, maar niet de minste. PKC 3 zal zeker een stevige tegenstander blijken in deze reserve hoofdklasse. Voor onze jonge ploeg ligt er een mooie uitdaging. Veel ervaring opdoen en als het lukt te handhaven in deze klasse, leveren ze een puike prestatie.

Voor ons eerste team staat vandaag DOS Westbroek als tegenstander opgesteld. Een ploeg die op het veld wel wat onderin bungelt in de competitie, maar wel in de hoofdklasse. Pernix 1 moet dus aan de bak om wat punten in Leiden te houden en een vliegende start in deze poule zou zeer welkom zijn. De mannen en vrouwen van Rik, Gerben en Joost zullen hopelijk een goede dag beleven, dan beleeft u allen op de tribune ook een mooie dag (als je tenminste voor Pernix bent).

Ik wens iedereen een mooie competitie 2022-2023 toe, met veel spelplezier en mogelijk ook veel overwinningen.

Let ’s play…………………………………..Korfbal!

Tom van Alphen – Voorzitter Pernix

Balsponsor

Opstelling Pernix 1

Dames:
Fleur van Rosmalen, Christel Zwanenburg, Lola Schallenberg, Jet van Osnabrugge
Heren:
Geert Richel, Sem Deurman, Sietse Spaan, Youri Wiegerink

Dames:
Marloes van Ettikhoven, Floyd van Keuklen, Lisa Rademakers, Annick Stokhof
Heren:
Matthijs de Rooij, Tim Nap, Jeroen de Groot, Bob Gerritsen

Opstelling Pernix 2

Dames:
Fenna Richel, Willemijn Wayenberg, Suze Coblijn, Margo Witjes
Heren:
Paul Westerbeek, Stephan Wiegerink, Gerard Genuit, Nicky van Rosmalen

Dames:
Shantell Peea, Emma Plieger, Lisa van der Vlies
Heren:
Mike Spek, Edmar Langendoen, Daan Kalis

Teams van de week

De E1:

Een klein kijkje in de keuken van Pernix E1:

Pernix E1 is een hecht team met enorm veel talenten.

Een team met speciale vormpjes die zij in de wedstrijd uitvoeren. Zo hebben zij de E4 bal en de Amy bal als gevaarlijk wapen voor hun tegenstander. Ben jij nieuwsgierig geworden kom dan vooral eens naar ons kijken.

Met twee mega fanatieke trainers/coaches Amy en Liset S groeien zij elke week enorm. Zij zijn dan ook mega trots op jullie.

 Bent u al nieuwsgierig geworden? Wij delen dan ook graag zijn/haar talenten met jullie.

Evi Arnoldus: dit jaar nieuw in de E1. Bikkelen om op hetzelfde niveau aan te sluiten waar het team al was. Zij doet het maar even met haar enorme doorzettingsvermogen.

Joshua Lommers: Een topper als verdediger. Zijn tegenstander heeft het in de aanval altijd moeilijk. Ballen onderscheppen is helemaal jouw ding! Durft u nog tegen hem te lopen?

Olivier de Frel: is vaak topscoorder in de E1. Iemand die aanvallend het team super goed versterkt. Ben jij een top verdediger dan daagt hij u natuurlijk uit om het hem moeilijk te maken.

Iefke van der Werf: Een dame die goed is in het steunen en diepe ballen lopen. Probeer maar eens voor haar te komen. Dan is zij ondertussen al vertrokken om een goal tegen u te maken.

Fenna van Wieringen: Een snelle dame in het veld. Mega fanatiek! Pas maar op als ze boos is, dan wil ze er zeker nog 3 tegen u scoren!

Ons motto is: STRAAL UIT WIE JE BENT!

De E2:

Pernix E2 is een heel gezellig team waarin veel wordt gelachen (soms iets teveel). Thomas, Diede, Gideon, Imke en Myrthe zijn allemaal verschillende spelers waardoor er veel variatie is in het spel. Ze spelen goed samen en daar komen veel verschillende goals uit. Ze willen allemaal leren en dat zien we vaak ook terug in de wedstrijd. Op het veld hadden we onze tegenslagen, maar ook onze hoogtepunten die we gaan doortrekken in de zaal.

Programma en stand Pernix 1

Programma en stand Pernix 2

Vrienden van Pernix

Een vereniging als de onze zou niet kunnen bestaan zonder de steun van onze hoofdsponsors Houweling Interieur en IJM en alle andere ondersteunende bedrijven. Bedankt!