IJM

Nieuwsbrief 26 augustus 2024

Nieuwsbrief 26 augustus 2024

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van de zomervakantie en weer veel zin heeft om te gaan korfballen. Hierbij de eerste nieuwsbrief van het seizoen. Het is meteen een volle nieuwsbrief met veel belangrijke berichten.

  • Vrijwilligersborrel
  • Kledingcommissie
  • Oproep trainers B3 en S3
  • Ouderavond woensdag 4 september
  • Afmelden wedstrijden
  • Teammanagers
  • Van de materiaalcommissie
  • Gebruik KNKV app
  • Uitleg inschrijven bardiensten

Vrijwilligersborrel

Op vrijdag 30 augustus wordt er een vrijwilligersborrel georganiseerd voor alle vrijwilligers van het vorige seizoen (2023/2024) en het komende seizoen. De borrel is van 20.00-22.00 in de Pernix kantine.
Vrijwilligersborrel vrijdag 30 augustus – Pernix Korfbal

Kledingcommissie

Zaterdag 31 aug van 11.00-13.00 uur is de kledingmarkt.
– shirts kunnen van maat of sponsor worden gewisseld
– ⁠tweedehands kleding wordt verkocht
– ⁠gevonden voorwerpen liggen uitgestald

Draag jij de juiste sponsor op je shirt?
– ⁠senioren & A: Houweling
– ⁠jeugd B t/m F: IJm

Kan je zaterdag niet je shirt wisselen dan kan dat op ma t/m vrij bij MKH!
Inleveren tweede hands kleding kan het hele jaar door, in de krat in het tassenrek van ons clubhuis de “Inn Team”. Veel dank voor alle bijdragen!

Nieuwe kledinglijn!
De Pernix kledinglijn (JAKO) verzorgd door MKH business wordt vernieuwd! De oude kleding lijn is vanaf begin 2025 niet volledig leverbaar meer. Binnenkort kan via de website de nieuwe kledinglijn worden besteld. Passen kan altijd bij MKH business.

Vergeet niet bij de gevonden voorwerpen te kijken. Deze gaan na 31 augustus weg of naar het goede doel.
Tot slot. Als commissie nemen we afscheid van Babs, dank voor je inzet! We heten Wendy hartelijk welkom!

Namens,
Maartje Dierick
Wendy van der Lip
Leontien van der Kooij-Wilbrink
(kledingcommissie@pernix.nl)

Oproep trainers B3 en S3

B3

Weet jij het nog? Die trainer in de D die jullie altijd zo hard liet rennen? Die trainer in de B die altijd van die slechte grappen uithaalde? Die ervaring wil je ook de huidige jeugd meegeven, toch?
De JTC is nog op zoek naar een leuke hoofdtrainer voor de B3 of iemand die samen met Bas de C3 wil doen. Mocht jij nou diegene zijn, of ken je iemand die daar uitermate geschikt voor is, neem dan contact met ons op via jc@pernix.nl of spreek/app/mail een van de JTC-leden.

S3

De TC is hard op zoek naar een enthousiaste trainer/coach (evt een duo) voor Pernix 3.
Pernix 3 is een gezellig en enthousiast team wat vooral uit jonge spelers bestaat die dicht tegen de 1/2 selectie aan zitten, aangevuld met enkele wat meer ervaren spelers. Sinds enkele jaren traint het derde 2x per week om zo de aansluiting bij de selectie te waarborgen. Een groot deel van het huidige derde gaat na de zomer weer op voor de 1/2 selectie.
Pernix 3 speelt op het veld in de reserve 1e klasse en in de zaal in de reserve 2e klasse.
Er wordt 2 keer een uur per week getraind, verdeeld over de maandag en de woensdag. De thuis- en uitwedstrijden zijn gekoppeld aan S1 en S2.
Wie lijkt het leuk om (eventueel samen met een maat) de uitdaging aan te gaan met deze leuke en enthousiaste groep? Voor nadere informatie kun je je wenden tot 1 van de leden van de TC.

Ouderavond

Op woensdag 4 september wordt er een ouderavond georganiseerd voor ouders van jeugdleden. Dit is zowel voor ouders van nieuwe jeugdleden als voor ouders van jeugdleden die al (veel) langer lid zijn. Tijdens de ouderavond zullen verschillende onderwerpen besproken worden en zullen verschillende commissies kort iets vertellen. Denk hierbij aan de Jeugd TC, de Vrijwilligers coördinatoren en de Vertrouwenscontactpersonen.
Er zijn twee momenten op woensdag 4 september, namelijk om 17.30 uur en om 18.30 uur.
Graag tot dan!

Afmelden wedstrijden

Mocht je of uw kind een wedstrijd niet kunnen spelen, meld tijdig af bij het invalsecretariaat van jouw letter! Meld je altijd af bij hen maar ook bij de trainer zodat beide op de hoogte zijn. Afmelden voor trainen gaat bij de trainer.

A en B: Jenny van der Spek

C: Vacant – afmelden kan voorlopig via trainers

D: Naomi

E: Brenda

F: Sief

Kijk voor contactgegevens op: Competitie – Pernix Korfbal (onderaan!)

Teammanagers voor de jeugd

Beste ouders,

We zoeken per team een teamouder! Graag voor 7 september, bij de trainer / coach aangeven wie de rol op zich wil nemen van teamouder. Als teammanager zorg je er voor dat de trainers en coaches zich helemaal kunnen concentreren op jouw kind en het korfbal. Een super dankbare taak die echt niet heel veel tijd kost (ca 15 minuten per week, gemiddeld).

Dit houdt het volgende in:

· het aanmaken van een whatsappgroep voor de ouders van het team

· het ondersteunen van de trainer / coach bij het bijhouden van de aanwezigheid van spelers

· het regelen van het vervoer naar uitwedstrijden via de KNKV-app en de teamwhatsapp.

· ervoor zorgen dat het barrooster op de tijd die aangegeven wordt door de roosteraar, gevuld wordt met ouders uit het team.

· eventueel mandarijnen (laten) regelen voor de rust tijdens de wedstrijden

· het eventueel (laten) organiseren van een leuk teamuitje!

· polsen of ouders ander vrijwilligerswerk voor Pernix willen doen.

· via whatsapp doorgeven van leuke activiteiten bij Pernix.

· en alles wat je zelf leuk vindt om te doen om er een gaaf jaar van te maken!

Heb je vragen of loop je tegen iets aan? Dan kun je contact opnemen met Wendeline 0624617685

Groet, Rob (Jeugd technische commissie) en Wendeline (vrijwilligers coördinatie)

Bericht van de materiaalcommissie

Het bestuur van Pernix heeft opnieuw financiële middelen beschikbaar gesteld voor de aankoop van nieuw materiaal en daar zijn we heel blij mee! Er zijn 5 nieuwe korfbalpalen voor D-E en 5 nieuwe voetplaten aangeschaft.

Omdat de korfbalpalen en voetplaten net even anders zijn, hebben we deze gemerkt met de letter ‘D’.

De nieuwe palen gaan over de “koker” van de plaat heen en de “koker” van de plaat is langer dan onze huidige.

De nieuwe korfbalpalen en voetplaten kunnen dus niet afzonderlijk gebruikt worden. Dit komt doordat het materiaal moet voldoen aan veiligheidsnormen en dit materiaal landelijk gebruikt wordt.

We begrijpen dat het even wennen zal zijn, vooral belangrijk dat iedereen het weet. Dus de taak van de trainers/ouders om de kinderen hiervan op de hoogte te stellen. De nieuwe gemarkeerde palen en voetplaten zullen we daarom alleen voor de D gebruiken. De palen en platen kunnen voorlopig op veld B blijven staan (dus niet gaan opruimen in materiaalhok), zo is de kans minder groot dat het door elkaar wordt gebruikt.

Wees zuinig op ons materiaal en spreek elkaar aan bij onjuist gebruik!

Omdat er nieuw materiaal is aangeschaft zijn er ook oude palen, korven en ballen die weg gaan. Deze zullen ook tijdens de kledingmarkt op 31 augustus beschikbaar zijn. Een kleine vergoeding voor nieuw materiaal is zeer welkom.

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën over het materiaal, stuur een mail naar communicatie@pernix.nl

Gebruik KNKV app

We vinden het belangrijk dat alle leden op de hoogte zijn van wat er gaande is binnen Pernix.
De KNKV app is de app waar informatie voor leden (maar ook voor niet leden zoals ouders, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden) te vinden is. Dit is informatie over het wedstijdschema, maar ook activiteiten en evenementen die Pernix organiseert komen hier bijvoorbeeld in.

Daarnaast is het de bedoeling dat aanwezigheid bij wedstrijden en het vervoer hierin geregeld wordt. Dit geeft teammanagers en trainers in 1 oogopslag een beeld van de aanwezigheid. Voor het inzetten van vrijwilligers zullen we ook de app steeds meer gaan gebruiken. Bijvoorbeeld openstaande bar diensten kunnen hierin kenbaar gemaakt worden.

Mocht je nog niet gewerkt hebben met de app of problemen ondervinden kijk dan eerst even hier voor de uitleg:https://pernix.nl/vereniging/korfbalapp/

Daarnaast zullen we tijdens de ouderavond op 4 september toelichting geven en aansluitend aan de avond mee kunnen kijken met eventuele problemen of persoonlijke vragen.

Bardiensten Veld 2024

Een bardienst draaien is een hele leuke mogelijkheid om kennis te maken met leden, ouders en alle anderen die een drankje of hapje komt halen. Ook het samenwerken achter de bar zorgt voor verbinding met de club waar jij of je kind deel van uit maakt.

Dit seizoen zullen we ook jouw hulp weer nodig hebben. Voor komend veldseizoen is het rooster zo goed als rond. Nu moet het rooster nog gevuld worden met vrijwilligers. Houd deze week je mail in de gaten voor een nieuwsbrief met uitleg over het aanmelden voor een bardienst.

Namens het bestuur,

Liset

Overig nieuws

Steun Pernix bij de Grote Clubactie

Zaterdag 21 september gaat de Grote Clubactie van start. Ook dit jaar gaat Pernix weer meedoen!. Vorig jaar was dit een groot succes. En ook

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.