IJM

Nieuwsbrief 29-03-2020

Nieuwsbrief 29-03-2020

Beste leden, ouders en verzorgers,

Hierbij sturen we jullie een update over de corona-maatregelen van zowel het KNKV als Pernix en de overheid voor zover die van toepassing zijn op onze vereniging.

Afgelasting tweede helft veldcompetitie

Het KNKV heeft de tweede helft van de veldcompetitie in zijn geheel afgelast. Dat betekent dat er geen wedstrijden meer zullen worden gespeeld dit seizoen. Of er wellicht over een tijdje nog trainingen of andere activiteiten mogelijk zijn, zullen we moeten afwachten. Over de afwikkeling van de veldcompetitie in het wedstrijdkorfbal – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april. Op diezelfde datum beslist de bond over de afwikkeling van de zaalcompetitie in de wedstrijdsport. Dan zal ook duidelijk worden of Pernix 1 en 2 zich kampioen mogen noemen en zullen promoveren.

Sluiting tot 1 juni

Het KNKV heeft alle verenigingen opgeroepen om tot 1 juni de deuren te sluiten. Bovendien heeft de gemeente alle sportparken gesloten. Inmiddels staat er ook een bord met verboden toegang bij de ingang van ons complet. Dat betekent dat het veld voor IEDEREEN verboden toegang zijn tot 1 juni.

Jubileumactiviteiten

Helaas kan de aftrap van het jubileumjaar, die stond gepland voor 18 april, niet doorgaan. De jubileumcommissie zal met een alternatief komen op een latere datum. Die datum hangt af van het verloop van de coronacrisis. We houden jullie via mail, site en social media op de hoogte.

Kamp

Het Pernixkamp staat op de agenda voor 3 tot en met 5 juli. Veel kinderen hebben zich opgegeven voor dat de corona crisis uitbrak. We weten op dit moment nog niet of het kamp door kan gaan. Dat ligt aan het verloop van de uitbraak en de maatregelen van de overheid. Ook kunnen we ons voorstellen dat, mocht het kamp door kunnen gaan omdat de maatregelen versoepeld worden, sommige ouders hun kind liever niet mee laten gaan. Er is nog voldoende tijd om daar over na te denken en zowel uw als onze beslissing hangt van een hoop nu nog onzekere factoren af. Voorlopig laten we de inschrijvingen staan, maar zal er nog geen betaalverzoek komen. Binnenkort ontvangen de kinderen die normaal gesproken mee zouden gaan, bericht van de kampcommissie met een nadere toelichting.

Pernix Challenges

Een aantal enthousiaste Pernixers is gestart met de Pernix Challenges op Instagram en Facebook. Op de trainingsdagen plaatsen ze een challenge en op de zaterdagen worden een of meerdere work-outs online gezet, zodat we met zijn allen toch een beetje sportief bezig blijven.  Als bestuur zijn we ontzettend blij met dit leuke initiatief. We hopen dat zoveel mogelijk leden, maar natuurlijk ook ouders en verzorgers, meedoen met de oefeningen en de work-outs.

Als je het leuk vindt, mag je een filmpje van jezelf maken en insturen naar Marit en Laura (zie hiervoor de Pernix Instagrampagina, de Pernix Facebookpagina of pernix.nl). Zij maken dan een mooie compilatie van de challenge. Als je dat niet wil, dan hoef je natuurlijk geen filmpje te maken! Gewoon lekker meedoen zonder filmen mag natuurlijk ook!

Tot slot wensen we iedereen veel sterkte en gezondheid toe.

Namens het bestuur,

Tessa de Wekker – secretaris

Overig nieuws

Trainer/coach(es) Pernix 3 gezocht!

De TC is hard op zoek naar een enthousiaste trainer/coach (evt een duo) voor Pernix 3.  Brenda Venema heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor

Staf A1 seizoen 24/25

Verheugd kunnen wij meedelen dat vanaf komend seizoen de A1 begeleid zal worden door Wilko Heijl en Seth Karstens met ondersteuning van Nicky van Rosmalen.Met

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.