IJM

Programmaboekje

Programmaboekje pernix

Volgende thuis wedstrijd Pernix 1 over...

Dagen
Uren
Minuten

Warming up

Van (KV)A naar (KV)Z

Hoewel vorige week het contract met de huidige technische staf, Joost Kuipers en Robin Arnoldus werd verlengd, bleef ‘het Kuipers-effect’ vooralsnog uit. Misschien dat dit effect vandaag optreedt wanneer het arbitrale duo Kamps en Melgers om 18:00 de laatste thuiswedstrijd van zaalseizoen ’23-’24 influiten.

Met nog twee duels te gaan staat er nog veel op het spel voor ons eerste en daarmee voor onze vereniging. Zou op dit moment de competitie beëindigd zijn, dan staan we op de voorlaatste plaats niet veilig en degradeert Pernix met ‘de nummer laatst’. De rode lantaarndrager in de Overgangsklasse D is KVZ ’23. Met vijf bij elkaar gesprokkelde punten, uit 12 wedstrijden, hebben de korfballers uit Zaandam één schamel puntje minder dan Pernix. Dus winst in de partij van vandaag zorgt er, in ieder geval voorlopig, voor dat directe degradatie niet aan de orde is. Met een beetje geluk, en dat mogen wij ook weleens hebben, kan Rohda nog worden ingehaald. Desgevraagd zegt coach Joost Kuipers hierover: “Ik zie de kansen om te handhaven goed in. We hebben het in eigen hand. Het kwartje moet nu de goede kant op gaan vallen.”
Dat beetje geluk mee hebben zou een trendbreuk in de competitie zijn, want tot nog toe zat het Pernix op de cruciale momenten vooral tegen.

Zoals geschreven, KVA – dat 2e in de poule staat – is de tegenstander van vandaag. In de heenwedstrijd in Amstelveen was ‘1’ niet eens kansloos. De einduitslag was in december van het vorige jaar 24-28. En wat is 4 doelpunten verschil in een zaalwedstrijd nu eigenlijk? Zoals in de sport wel vaker voorkomt kent het duel van vandaag een verhaal, want Joost Kuipers komt langs de lijn een oude bekende tegen. Elmer Couvert is de coach van tegenstander KVA en onder Couvert’s hoede was huidig coach Kuipers nog binnen de lijnen in plaats van langs de lijn actief voor Pernix. En dat was een behoorlijk een succesvolle periode voor zowel toenmalig speler Kuipers als coach Couvert. Er is nog steeds veel waardering van Kuipers voor zijn voormalig coach. Dat blijkt als Joost spreekt over hun samenwerking van toen: “Ik heb veel geleerd als speler en als coach van Elmer. Elmer is echt een tacticus. Ik kijk er naar uit om tegen hem te coachen. Ook omdat we nog regelmatig contact hebben.” Nu hebben beide coaches, in ieder geval voor één wedstrijd tegenstrijdige belangen. Ze staan tegenover elkaar en voor Pernix geldt eigenlijk maar één resultaat: winst.
Hoewel er in de korfbalsport geen cadeautjes worden gegeven zou het niet erg zijn als KVA vandaag een kleinigheidje weggeeft aan ons eerste. Voor KVA valt er immers niets meer te halen en is dit gewoon een pot op weg naar het einde van de competitie. Of zoals dat ook wel genoemd wordt in de sportkaternen van de krant: voor KVA is dit een wedstrijd om ‘des Keizers baard’. Terwijl met nog twee duels te gaan een winstpartij voor Pernix een welkom presentje zou zijn. En mocht dat presentje niet worden gegeven dan ontspint zich vrijwel zeker een onderhoudend duel. “Ik verwacht een wedstrijd met veel doelpunten en snel spel van beide kanten. Als wij aanvallend geduldig zijn en verdedigend de tactiek kunnen nakomen gaat het spannend en interessant duel worden”, aldus coach Kuipers.. 

We gaan meemaken of deze verwachtingen waargemaakt kunnen worden bij deze laatste thuispot in de zaal. Wat er ook gebeurt, bij een doelpuntrijk duel bent u als toeschouwer sowieso de winnaar.

Veel kijkplezier!

Jeroen en Nienke

Balsponsor

Opstellingen Pernix 1 - KVA 1

LCKC Pernix
Klik op het Pernix logo

Dames: Fleur van Rosmalen, Christel Zwanenburg, Lola Schallenberg, Jet van Osnabrugge
HerenGeert Richel, Sietse Spaan, Sem Deurman, Pim Wayenberg

Dames: Romée Robijns, Lieke den Hartog, Milena Drongelen, Yara van den Burgt
Heren: Sem Davelaar, Bart Mostard, Lukas van Leeuwen, Hr Afgeschermd

Opstellingen Pernix 2 - KVA 2

LCKC Pernix

Dames: Jasmijn van der Hoff, Iris Swanenburg, Willemijn Wayenberg, Anoek Braam
Heren: Gerard Genuit, Nicky van Rosmalen, Youri Wiegerink, Tjalle Swen

Dames: Linda Veraart, Chanda Robijns, Karen van der Doelen, Renée Verlinde
Heren: Jonathan van der Horst, Laurens de Groot, Tom de Beurs, Hr Afgeschermd

Teams van de week

Pernix D1 en Pernix D2 zijn deze week teams van de week!

De D1 is een leuk en gezellig team. Tijdens het veldseizoen zijn deze kanjers kampioen geworden. In de zaal komen ze nu moeilijkere ploegen tegen en daar leren ze veel van. De meiden zijn lekker aan het lachen met elkaar en de jongens bedenken soms tactieken om de tegenstanders te bestrijden. De gezelligheid zien we terug in de gezellige momenten met elkaar, zoals Sintviering of met elkaar naar de Korfbalchallenge voor een clinic van het Nederlands Korfbalteam. Ran Faber is hun favoriet!

Wat een toppers is het D2 team. Ze houden van een geintje, maar zijn ook heel erg fanatiek tijdens een wedstrijd. Tijdens een training houden ze van grapjes en gezelligheid. Het plagen van de trainers hoort hier ook bij. Na ze af en toe streng toegesproken te hebben laten ze zien dat ze ook goed kunnen trainen. Het zijn super kanjers:)

Pernix D2
Pernix D2
Pernix D1
Pernix D1

Programma en stand Pernix 1

Programma en stand Pernix 2

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.