IJM

Programmaboekje

Programmaboekje pernix

Volgende thuis wedstrijd Pernix 1 over...

Dagen
Uren
Minuten

Warming up

Beste Pernixer!

De tweede thuiswedstrijd van dit zaalseizoen is een feit! Vandaag treedt ons vlaggenschip aan tegen het roemruchte Die Haghe. Ook wel de Kanaries genoemd. Nadrukkelijk niet te verwarren met de goddelijke kanaries. Verwacht dus geen wiegende heupen of golvende samba’s, vanavond ziet u gewoon degelijke Hollandse houterigheid. Wel moet worden opgemerkt dat deze ploeg doet denken aan de Haagse glorieploeg van enkele jaren terug. Niet alleen omdat het een talentrijke ploeg is, maar ook omdat een aantal kinderen van de coryfeeën van toen nu in deze ploeg spelen. Dat is mooi om te zien. 

Maar genoeg over de Kanaries. U bent vanavond tenslotte eerst en vooral gekomen voor de acht oranjekragen van dienst. De ploeg van onze eigen coryfeeën, Joost Kuipers en Robin Arnoldus, is eveneens talentrijk. Met een gemiddelde leeftijd van begin twintig, spelers die uitgenodigd worden voor voorselecties van jong oranje en een drive waar je ‘u’ tegen zegt, zijn wij ook een ploeg om rekening mee te houden. Of we het vanavond redden tegen Die Haghe is de vraag. Maar op voorhand zijn we zeker niet kansloos. Sterker nog, als we vanavond winnen is duidelijk dat we dit seizoen meedoen om de prijzen. De wedstrijd van vandaag is zodoende een goede graadmeter. 

Ons tweede speelt vandaag ook tegen de geelgekleurde Hagenezen. Langzamerhand wordt de hand van Manolis zichtbaar in de ploeg. De ploeg speelt steeds beter, scoort steeds meer en het is daardoor wachten op de eerste overwinning. De stroeve start maakt een plek bij de eerste twee lastig, maar als de ploeg zo doorgaat zit een plek boven in de middenmoot erin. Hoe dan ook, duidelijk is dat juist ook ons tweede selectieteam al onze support nodig heeft! Daarom: laat u vanavond twee wedstrijden lang horen! Of om het met de woorden van Hans Kuipers te zeggen: Kamaan Perrenix! Maak die kanaries un koppie klènah!!

Tot slot nog een huishoudelijke mededeling: eigenlijk zouden de E1 en de E2 vanavond team van de week zijn. Maar het merendeel van deze koters blijkt onderweg te zijn in de zak naar Spanje. We hebben goede hoop dat ze ooit nog terugkeren en alsnog een keer naar u kunnen zwaaien. Maar of dat gebeurt, zal de tijd ons leren. Vanavond moet u het dus alleen doen met Koekie. Die staat er dus alleen voor. En ook daarom de oproep: laat de PS – die toch maar weer mooi dat pak aantrekt – horen dat u zijn inzet ook vandaag weer waardeert!

Leuke wedstrijd! Op naar de koppositie! En anders: snel naar de bar!

Anton 

Balsponsor

Opstellingen Pernix 1 - Die Haghe 1

Klik op het Pernix logo

Dames: Jasmijn van der Hoff, Christel Zwanenburg, Lola Schallenberg, Jet van Osnabrugge
HerenGeert Richel, Sietse Spaan, Sem Deurman, Pim Wayenberg

Dames: Eva Korporaal, Jiska Rietveldt, Naomi Mars, Kirsten van Koert, Nienke Hoogeveen
Heren: Bjorn Out, Boyd Abbenhuis, Mike Abbenhuis, Sander Snaphaan, Tijn Korving

Opstellingen Pernix 2 - Die haghe 2

Dames: Willemijn Wayenberg, Fenna Richel, Laura Middelkoop, Anoek Braam
Heren: Gerard Genuit, Tjalle Swen, Koen Breedveld, Nicky van Rosmalen

Dames: Daphne van der Bree, Julia Mars, Pien van der Kooij, Tessa de Vos, Yrsa Kooijmans
Heren: Bram Korporaal, Jeroen Alsem, Lars Alsem, Mick van der Heijden, Peter Kiljan, Tijn Hoffman

Team van de week

Deze week is er, door de Sinterklaasvieringen, geen team van de week.

Programma en stand Pernix 1

Programma en stand Pernix 2

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.