IJM

Nieuwsbrief april 2020

Nieuwsbrief april 2020

Kampioenschap Pernix 1 en 2

Het KNKV heeft afgelopen week besloten dan in het wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie (met uitzondering van de Korfbal League, waarover later een besluit wordt genomen) de tussenstand als eindstand wordt genomen. Dit betekent dat Pernix 1 én 2 kampioen zijn geworden in de zaal en zullen promoveren naar de hoofdklasse en de reserve hoofdklasse. De promotie naar de hoofdklasse betekent dat Pernix volgend jaar op het hoogst niveau ooit zal spelen, sinds de sportieve hoogtijdagen van de vereniging binnen de Christelijke Korfbal Bond tot halverwege de jaren zestig.

Dit is dan ook absoluut een felicitatie waard richting de voltallige selectie, de complete staf onder leiding van Elmer, de TC en natuurlijk alle supporters, want zonder hun aanmoedigingen was het een stuk moeilijker geweest om na elf wedstrijden zo ruim bovenaan te staan. Helaas hebben we als vereniging het feest nog niet kunnen vieren, maar we hopen dit op een later tijdstip alsnog te kunnen doen. Voor nu vieren we een digitaal feestje: https://pernix.nl/2020/04/09/feestelijk-pernix-nieuws/

Voor iedereen die nog eens na wil genieten van het optreden van Pernix 1 en 2 deze zaalcompetitie: hier zijn filmpjes te vinden van het seizoen: https://www.youtube.com/watch?v=aF96ztCWQjs&fbclid=IwAR0Ftw0A4VLwyykaEepLkaFK4HAVX6ApZR4vdM75X2RLPQl4ySq-KtyDRQw

De bond heeft vorige week ook bepaald dat de gehele veldcompetitie als niet gespeeld wordt beschouwd. Ook op het veld stond Pernix 1 fier bovenaan, maar zullen we dus volgend seizoen opnieuw in de overgangsklasse spelen.

Speciale jubileumuitgaven van de Pernix Omroep

Tijdens het jubileumjaar zullen zes speciale jubileum Pernix Omroepen verschijnen. Rond de oprichtingsdatum valt een schitterende glossy in de bus bij iedereen die op de ledenlijst staat en bij alle donateurs, sponsors en jubileumleden. Als je twijfelt of je juiste postadres bij Pernix bekend is, mail je adres dan naar ledenadministratie@pernix.nl. Als je adres goed staat in Sportlink is het ook bij de ledenadministratie bekend en hoef je dus geen actie te ondernemen.

Jubileumleden ontvangen ook de PO. Oud-leden en iedereen die dat wil kan jubileumlid worden voor 100 gulden (45 euro) voor een jaar. Daarmee kun je ook meedoen aan de jubileumactiviteiten komend seizoen. Ken je mensen die dat leuk vinden? Ze kunnen zich opgeven via https://pernix.nl/100jaar/oud-leden/jubileumlid/

Jeugdleden: opzeggen voor volgend seizoen voor 1 mei!

De JeugdTC is alweer druk bezig om de teams voor volgend jaar samen te stellen. Het is fijn om te weten wat iedereen van plan is. Mocht je al weten dat je volgend jaar niet meer gaat korfballen, geef het voor 1 mei  door via jc@pernix.nl  en bij de ledenadministratie: ledenadministratie@pernix.nl . 

Dan kunnen wij er rekening mee houden bij het maken van de teams.  Zegt u pas na bekendmaking van de teams op, dan zijn er voor Pernix mogelijk extra kosten aan verbonden en zullen kinderen verschoven moeten worden naar andere teams. Dat is niet altijd even leuk.   

Online kangoeroetrainingen

Korfbalbond KNKV organiseert de komende zaterdag via het Youtubekanaal trainingen speciaal voor kangoeroes. Tijdens de trainingen worden leuke spelletjes en oefeningen gedaan die de Kangoeroes samen met hun broer, zus, vader of moeder kunnen doen en dat allemaal gewoon thuis of in de tuin. Zo kunnen ze toch lekker bezig zijn met korfbal. De trainingen zijn op zaterdagochtend vanaf 10:00 uur te volgen via het YouTube kanaal van het Korfbalverbond. De training start om 10:00 uur, maar de online training is ook op een later moment te bekijken. De training duurt ongeveer 20 minuten.

Afgelopen zaterdag was de eerste training. Deze is terug te kijken op het Youtubekanaal van het KNKV: https://www.youtube.com/channel/UCMM3zfFLC2nSE77QDcvpyWQ

Dit was het voor nu. Als de nieuwe maatregelen van het kabinet bekend worden, melden we ons weer. We wensen iedereen veel gezondheid toe en hopelijk snel tot ziens.

Namens het bestuur,

Tessa de Wekker – secretaris

Overig nieuws

ouder-kind schutterstoernooi

voor de kinderen van de F t/m D is dit jaarlijkse toernooi het moment om je ouders, grootouders of andere familie (weer) mee te nemen

Nieuwsbrief 20 mei 2024

Vacature bestuurslid facilitair Na 12 jaar in de barcommissie en 5 jaar als voorzitter van deze commissie gaat Iris stoppen met deze functie. Daarom zijn

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.