IJM

Jeugdopstellingen 2020-2021

Jeugdopstellingen 2020-2021

Jeugd opstellingen 2020-2021 
Wat een raar einde van het korfbalseizoen, maar gelukkig kunnen we alweer een paar weken trainen. De blik is ook gericht op het nieuwe seizoen en hoe dat precies gaat verlopen in deze tijden is nog een vraagteken. Ondanks dat zijn wij druk bezig geweest met het samenstellen van de jeugdteams voor volgend seizoen. Hieronder kunnen jullie de opstellingen van de jeugdteams voor het seizoen 2020-2021 vinden en het trainingsrooster voor de week van 15 juni en 22 juni. Wij verzoeken iedereen eerst onderstaand stukje goed door te lezen.  
 
Samenstellen van de teams  
Graag willen wij toelichten hoe wij tot deze samenstelling van de teams zijn gekomen. Allereerst hebben wij gedurende het hele seizoen verschillende (delen) van wedstrijden en trainingen gezien van ieder team. Hierdoor kregen wij een goed beeld van de spelers. Uiteraard hebben wij ook de trainers om hun mening gevraagd omdat zij de spelers uiteindelijk nog beter kennen dan wij.  
Er zijn verschillende zaken waar wij aan denken tijdens het samenstellen van de teams:  

  • Leeftijd: Door de korfbalbond zijn er leeftijdsgrenzen vastgesteld voor de letters (A, B,C,D,E,F teams). Er geldt een gemiddelde leeftijd waar het team aan moet voldoen en een speler die een jaar te oud is moet gecompenseerd worden door een speler die een jaar te jong is.
  • Niveau/sterkte: Naast leeftijd is het niveau van de spelers een belangrijk criterium voor het samenstellen van de teams. Hierbij zijn de potentie en het niveau van het moment factoren die wij mee laten wegen.  
  • Gedrag/inzet: Gedrag en trainingsinzet zijn ook factoren waar wij onze beslissingen op baseren. Uiteraard proberen wij hierbij wel rekening te houden met eventuele thuissituaties of de invloed van medespelers.  
  • Vriendjes/vriendinnetjes: Als laatste willen wij graag dat iedereen het naar zijn zin heeft bij Pernix en dus proberen wij waar het kan rekening te houden met vriendschappen tussen de spelers.   

 
Ter informatie: Het KNKV geeft teams punten op basis van onze teamindeling en zorgt dat teams van ongeveer gelijke sterkte tegen elkaar spelen. Bovenstaande maakt dus, net als het vorige seizoen, dat het cijfertje dat bij jouw letter staat niet meer ‘belangrijk’ is; je speelt immers altijd op je eigen niveau. Voorbeeld: een vierde team kan hierdoor ook in een sterkere poule zijn ingedeeld dan een derde team.  
 
Trainers en coaches   
We zijn een groeiende club en hebben komend jaar ook weer een mooi aantal jeugdteams. Om iedereen van een trainer te kunnen voorzien, zijn wij op dit moment nog hard op zoek naar ervaren en minder ervaren trainers. Heb je vroeger trainen gegeven, zelf gekorfbald of lijkt het je gewoon leuk om trainen te gaan geven aan een jeugdteam? Laat het ons graag weten! Wij streven ernaar om de trainers na woensdag 24 juni te publiceren. Houdt daarvoor de website in de gaten!
 
Vragen en opmerkingen m.b.t. de opstellingen  
Zoals eerder aangegeven traint de jeugd in de week van 15 juni en de week van 22 juni in de nieuwe teams (zie voor het trainingsrooster hieronder). Mocht je/u na het lezen van deze toelichting én de twee trainingen in de nieuwe teams vragen of opmerkingen hebben over de opstellingen dan kunt je/u tot uiterlijk donderdag ochtend 25 juni een mail sturen naar jc@pernix.nl met de vraag of opmerking. Je/u wordt hierop dan uitgenodigd voor een afspraak of belafspraak in de week van 29 juni.    

Trainingsrooster nieuwe teams:
De trainingen komende weken in de nieuwe teams worden gegeven door de trainers die dit seizoen dit team hebben trainen gegeven. Dit betekent dat de huidige trainers van de D2, de nieuwe D2 twee keer trainen geven. Vanwege Corona zullen we het trainen in de nieuwe teams verspreiden over de maandag en de woensdag. Elk team traint 1x in de week.

Maandag 15 juni – trainen in de nieuwe teams 2020-2021
Woensdag 17 juni – trainen in de nieuwe teams 2020-2021
Zaterdag 20 juni – Kangoeroes en Pukkies training
Maandag 22 juni – trainen in de nieuwe teams 2020-2021
Woensdag 24 juni – trainen in de nieuwe teams 2020-2021
Zaterdag 27 juni – Kangoeroes en Pukkies training
 
Klik hier voor het trainingsrooster nieuwe teams
 
Opstellingen 
Klik hier voor de opstellingen
 
Start seizoen 2020-2021
De trainingen volgend seizoen beginnen op maandag 24 augustus. Houdt de mail en website in de gaten voor het trainingsrooster van het nieuwe seizoen.  
 
    
Wij wensen iedereen een fijne zomer en een gezellig en sportief nieuw seizoen.  
Inge, Jose, Jair, Laura, Joost en Perla

Overig nieuws

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.