Nieuwe spelregels

Er zijn wat veranderingen doorgevoerd in de officiële KNKV korfbal spelregels per 1 september 2020. Het is goed om hier even kennis van te nemen als je moet fluiten of gewoon zelf gaat spelen.

“Voetbal” is alleen nog strafbaar als de scheidsrechter vindt dat het opzettelijk is gebeurd. Dus als de scheidsrechter niet voor voetbal fluit, moet je dus altijd doorgaan! De scheidsrechter vond het dan blijkbaar niet opzettelijk.

In het verleden mocht je bal alleen met de vlakke hand weg tikken. Dat mag nu ook met de vuist. Alleen als de scheidsrechter die actie gevaarlijk vindt, wordt er afgefloten.

Je mag nu altijd een bal bemachtigen. Dus ook als je bent gevallen. Tot nu toe mocht je alleen met je voeten de grond raken als je een bal pakt, dat mag nu dus altijd.

De scheidsrechter mag nu geen “opgooibal” meer geven. De scheidsrechter bepaalt als er is afgefloten en het was een onoverzichtelijke situatie, wie de bal krijgt. De sprongbal behoort dus tot het verleden.

Voortaan moet iedereen zijn of haar “eigen” strafworp nemen. Degene wiens doelkans verloren is gegaan, moet de strafworp dus nemen. De scheidsrechter zal meestal wel de speler aanwijzen die de strafworp moet nemen.

En dan nog eentje speciaal voor de wedstrijdsport teams. Schieten als je geen directe tegenstander hebt mag. Het is natuurlijk aan de ploeg die compleet is om te bepalen of je dat ook echt doet, maar het is niet meer verboden. Voor breedtesport teams moet je aangeven wie van de spelers niet zal schieten als de tegenstander een speler te weinig heeft.

Overig nieuws

Transfernieuws! van PKC naar Pernix

Welkom Jasmijn Ik wil jullie voorstellen aan: Naam: Jasmijn Mansvelt                                                                  Lengte: 1.75 Leeftijd: 19 jaar Geboren in: Papendrecht Gezinssamenstelling: Ik ben samen met mijn ouders

Transfernieuws! van TOP(S) naar Pernix

Welkom Jasmijn ik wil jullie voorstellen aan: Naam: Jasmijn van der Hoff Lengte: 172 cm Leeftijd: 21 Geboren in: Leiden Gezinssamenstelling: Vader, moeder, broertje Werk/studie:

Transferniews! van Tempo naar Pernix

Welkom terug Pim! Naam: Pim Wayenberg Lengte: 1,98 meter Leeftijd : 16 jaar Geboren in : Leiderdorp (21-11-2006) Gezinssamenstelling : Jeroen, Lenette en Willemijn Wayenberg