IJM

Nieuwsbrief 18 september

Nieuwsbrief 18 september

Beste Pernixers,

Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief van Pernix.

Met vriendelijke groet,
Tessa de Wekker – secretaris
 
Grote Club Actie (GCA) 


 
Zaterdag 19 september gaat de verkoop van de GCA-loten van start!
Van de F1 tot C1 heeft ieder zijn eigen lotenboekje gekregen. Compleet met QR-code, die kan je gebruiken voor Corona-proef verkopen. Laat de koper de QR-code scannen en het wijst zich dan vanzelf.


 
Ook dit jaar willen we dat de opbrengt bij jullie terugkomt. Van iedere 3,00 euro die voor een lot wordt betaald, krijgt Pernix 2,40 euro! Van al het geld dat wordt opgehaald kopen we nieuwe korven en ballen.  

Prijzen! Ook dit jaar! 
Bij elke 15 ingeleverde loten, mag je weer een aardigheidje grabbelen!  
Vanaf 28 september zullen we met de grabbelton bij de kantine aanwezig zijn tijdens trainingsavonden en soms op zaterdag.  
 
Bij iedere 20 verkochte loten krijg je een 20-loten-waardebon. Hiermee kun je korting krijgen op dagjes uit en leuke sportkleding. 
 
Daarnaast zal er voor de top 3 beste verkopers een individuele prijs zijn, die we tijdens een Pernix 1 wedstrijd zullen uitreiken. Wat dit is? Nog een verrassing, maar zeker de moeite waard! 
 
Het team dat de meeste loten verkocht heeft, zal een heerlijke taart krijgen. 

Oftewel, begin zaterdag direct met verkopen! Tot en met 24 november kan er verkocht worden! Op 9 december is de trekking. 
 
Succes namens de GCA commissie! Floris, Joke, Evelien, Janneke en Anne. Bij vragen kunnen jullie bij ons terecht!
 
Veranderingen spelregels 

Er zijn wat veranderingen doorgevoerd in de officiële KNKV korfbal spelregels per 1 september 2020. Het is goed om hier even kennis van te nemen als je moet fluiten of gewoon zelf gaat spelen.

  • “Voetbal” is alleen nog strafbaar als de scheidsrechter vindt dat het opzettelijk is gebeurd. Dus als de scheidsrechter niet voor voetbal fluit, moet je dus altijd doorgaan! De scheidsrechter vond het dan blijkbaar niet opzettelijk.
  • In het verleden mocht je bal alleen met de vlakke hand weg tikken. Dat mag nu ook met de vuist. Alleen als de scheidsrechter die actie gevaarlijk vindt, wordt er afgefloten.
  • Je mag nu altijd een bal bemachtigen. Dus ook als je bent gevallen. Tot nu toe mocht je alleen met je voeten de grond raken als je een bal pakt, dat mag nu dus altijd.
  • De scheidsrechter mag nu geen “opgooibal” meer geven. De scheidsrechter bepaalt als er is afgefloten en het was een onoverzichtelijke situatie, wie de bal krijgt. De sprongbal behoort dus tot het verleden.
  • Voortaan moet iedereen zijn of haar “eigen” strafworp nemen. Degene wiens doelkans verloren is gegaan, moet de strafworp dus nemen. De scheidsrechter zal meestal wel de speler aanwijzen die de strafworp moet nemen.
  • En dan nog eentje speciaal voor de wedstrijdsport teams. Schieten als je geen directe tegenstander hebt mag. Het is natuurlijk aan de ploeg die compleet is om te bepalen of je dat ook echt doet, maar het is niet meer verboden. Voor breedtesport teams moet je aangeven wie van de spelers niet zal schieten als de tegenstander een speler te weinig heeft.

 
Vertrouwenscontactpersonen

Ook dit jaar hebben we bij Pernix weer twee vertrouwenscontactpersonen. Roderick Eyckenschild heeft het stokje overgenomen van Wilco Boer. Binnenkort zal hij zich op de website voorstellen. We zijn heel blij dat Roderick samen met Evelien Konijnendijk de rol van VCP op zich wil nemen.
 
Waarom is een vertrouwenscontractpersoon nodig binnen Pernix?
 Het is belangrijk dat de leden van Pernix rekening houden met de grenzen van anderen. Iedereen mag aangeven waar zijn of haar persoonlijke grens ligt, zonder dat daar flauw of raar over gedaan wordt. De vereniging moet immers voor iedereen veilig, vertrouwd en plezierig zijn. Ongewenst gedrag komt overal voor en kan dus – helaas – ook binnen onze vereniging voorkomen. De laatste tijd is er in de media regelmatig aandacht geweest voor sporters die slachtoffer zijn geworden van ongewenst gedrag. Dit willen wij bij Pernix voorkomen. Sporters die last hebben van (seksuele) intimidatie, pestgedrag of geweld, kunnen dat het beste uitspreken. Het liefste tegen degene die het doet, maar als dat niet helpt of de sporter durft dit niet, dan kan hij of zij het beter vertellen aan iemand anders. Thuis of op de club, bijvoorbeeld een trainer, de jeugdcommissie of de vertrouwenscontactpersoon.
 
Wat doet een vertrouwenscontactpersoon
 Een vertrouwenscontactpersoon begint met goed naar jouw verhaal te luisteren, om daarna samen met jou naar oplossingen te zoeken en ondersteuning, advies en informatie te geven. Als dit niet voldoende is kan de VCP je de weg wijzen naar hulpverlenende instanties of een vertrouwenspersoon van de KNKV of NOC*NSF. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met hen op: NOC*NSF meldpunt: 0900-2025590
 
Verklaring Omtrent Gedrag
 
De afgelopen jaren zijn we bij Pernix aan de slag gegaan met het thema Veilig Sportklimaat. Een van de dingen die voor afgelopen seizoen op het programma stonden, was het vragen bij trainers, begeleiders jeugdweekend en onze VCP’s om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Dit heeft vanwege corona even stil gelegen, maar inmiddels hebben al deze mensen een uitnodiging gekregen om een (gratis) VOG aan te vragen. De eersten zijn inmiddels ook ingeleverd bij Pernix. Heb je als trainer, begeleider jeugdweekend of VCP geen mailtje gehad om de VOG aan te vragen, laat dat dan even weten via secretariaat@pernix.nl. Heb je wel de mail gehad maar de VOG nog niet aangevraagd? Doe dat dan snel en lever hem in bij een van de inleveradressen: Westlanderwerf 13 of Parelmoervlinder 6.

Hartelijk dank

Overig nieuws

ouder-kind schutterstoernooi

voor de kinderen van de F t/m D is dit jaarlijkse toernooi het moment om je ouders, grootouders of andere familie (weer) mee te nemen

Nieuwsbrief 20 mei 2024

Vacature bestuurslid facilitair Na 12 jaar in de barcommissie en 5 jaar als voorzitter van deze commissie gaat Iris stoppen met deze functie. Daarom zijn

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.