IJM

NIeuwe maatregelen Corona

NIeuwe maatregelen Corona

Tijdens de persconferentie van gisteren zijn verscherpte maatregelen aangekondigd die ook van invloed zijn op Pernix

Vanaf dinsdag 29 september 18.00 gelden onder andere de volgende maatregelen:
– Er is geen publiek toegestaan op ons complex
– De kantine blijft gesloten

De overheid heeft inmiddels bekend gemaakt wie wel/niet tot publiek worden gerekend:

Mogen ouders naar sportwedstrijden en trainingen van kinderen komen kijken?

Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?

Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

Melden positieve test

We willen leden en vrijwilligers die op de club geweest zijn en die daarna positief getest zijn, vragen om dit bij het bestuur te melden. Dit kan bij het secretariaat via 06-17318663, telefonisch of via WhatsApp. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft aan de overige spelers van het team om in quarantaine te gaan, dient dit opgevolgd te worden en gemeld via het secretariaat. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

Het bron- en contactonderzoek van de GGD wordt steeds minder uitgevoerd vanwege capaciteitstekort. Iedereen die positief getest is dient daarom goed na te gaan met wie hij/zij tot 48 uur voor het begin van de klachten in nauw contact is geweest. Nauw contact betekent: minimaal een kwartier op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar. Het contact tijdens wedstrijden/trainingen zal hier over het algemeen niet onder vallen, maar heb je met iemand in de auto gezeten naar een uitwedstrijd, of lang vlak naast die persoon gezeten op de reservebank, dan wel. Die contacten dienen dan ook in quarantaine te gaan en goed op te letten of ze klachten krijgen.

Ook bij milde klachten, blijf thuis

We herhalen het nogmaals: ook bij milde klachten, zoals alleen een beetje verkouden of keelpijn, BLIJF JE THUIS. Op die manier voorkom je dat je teamgenoten wellicht ook besmet raken als die verkoudheid toch corona blijkt te zijn. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Kinderen tot en met 12 met alleen verkoudheid mogen sporten. Zij blijven met koorts en/of benauwdheidsklachten wel thuis.

Houd anderhalve meter afstand behalve tijdens de wedstrijd/training

Iedereen van 18 jaar en ouder moet voldoende afstand van anderen houden. De enige uitzondering is in het veld, tijdens het spel en de training. De afstandsregels gelden ook op de reservebank en in de kleedkamers.

Nieuw protocol verwacht vanuit KNKV/NOC NSF

Deze week komt NOC*NSF samen met de sportbonden met een nieuw protocol naar aanleiding van de nieuwe maatregelen. Mochten daar nog extra dingen uitkomen, bovenop wat er in deze nieuwsbrief staat, dan zullen we dat communiceren. 


Vragen?

Heb je vragen? Mail die dan aan secretariaat@pernix.nl. We doen ons best om deze snel te beantwoorden. We begrijpen dat deze nieuwe restricties voor iedereen even slikken zullen zijn. Ook wij vinden het niet leuk. Toch vragen we iedereen om zich eraan te houden, zodat we hopelijk zo lang mogelijk kunnen blijven sporten. 

Overig nieuws

Nieuw bij Pernix

Naam: Wouter Westgeest Lengte: 183 Leeftijd: 23 Geboren in: Leiden Gezinssamenstelling: Moeder, Vader en broertje samenwonend Werk/studie: Academie voor Lichamelijke Opvoeding, aan het werk als

EN WAT DOE JIJ VOOR JE CLUB?!

Deze keer zetten we vrijwilliger Roderick Eyckenschild (43 jaar) in het zonnetje! Roderick is één van de vertrouwenscontactpersonen bij Pernix. Hoe ben je bij Pernix

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.