IJM

Nieuwsbrief 02-10-2020

Nieuwsbrief 02-10-2020

Beste Pernixers,


Zoals beloofd hierbij nog een update rondom de nieuwe coronamaatregelen. Deze week zijn ze vanuit de overheid/NOC*NSF verder gespecificeerd. Als jullie vragen hebben: stel ze via secretariaat@pernix.nl

Met vriendelijke groet, Tessa de Wekker – secretaris
 
 
Ouders bij pukkies en kangoeroes
Ouders bij de training van de Pukkies en kangoeroes zijn toegestaan. Bij de Pukkies zijn ze nodig voor de sportbeoefening en de kangoeroes zijn zo jong dat ze begeleiding nodig hebben. Per kind is maximaal 1 ouder toegestaan. Ouders dienen onderling altijd anderhalve meter afstand te houden en groepjes groter dan 4 zijn niet toegestaan. De kantine is gesloten. Er is na afloop dan ook geen limonade. Neem dus zelf wat drinken mee voor uw kind. Na de training dient iedereen het complex zo snel mogelijk te verlaten.
 
Kantine dicht
De kantine is minimaal tot en met 20 oktober gesloten. Dat betekent dat er in de rust ook geen thee of limonade geschonken kan worden. Neem hiervoor eigen drinken mee. Ook kan helaas de hutspotmaaltijd van morgen niet doorgaan.
 
 Rijden uitwedstrijden
‘Rij-ouders’ mogen bij de uitwedstrijd van het team kijken. Echter vraagt de overheid om zo veel mogelijk samen te reizen en niet onnodig veel ouders mee te sturen als rij-ouder. Als Pernix vinden wij een maximum van vier auto’s per team een goede richtlijn. Mochten mensen het oncomfortabel vinden om met de ‘normale hoeveelheid’ kinderen in de auto te zitten, dan verbieden wij u natuurlijk niet uw kind zelf te rijden. Overleg dit wel altijd met de trainer. Ook zijn er clubs die een maximum stellen aan het aantal rij-ouders dat welkom is bij de club. De ouders die volgens het vervoerschema rijbeurt hebben, hebben voorrang.
 
Pernix staat op het eigen terrein maximaal vier rij-ouders van bezoekende teams toe.
 
Iedereen ouder dan 13 jaar wordt dringend het advies gegeven om een mondkapje te dragen in de auto tijdens de rit naar uitwedstrijden.
 
Kinderen onder 13 met verkoudheidsklachten
NOC*NSF heeft donderdag het protocol rond kinderen onder 13 met verkoudheidsklachten gewijzigd. Zij mogen NIET meer deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Dus ook jonge kinderen blijven met milde klachten THUIS, helaas voor hen geen sportactiviteiten.
 
Livestream
Er is zaterdag een livestream van de wedstrijden van Pernix 1 en 2. We zijn ontzettend blij dat we dit zo snel hebben kunnen regelen. Chapeau voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. De livestream is te bekijken via https://pernix.nl/2020/09/30/pernix-12-zaterdag-3-okt-live/  . Pernix 2 begint om 13.45, Pernix 1 om 15.30. Kijk en moedig onze selectie digitaal aan!
 
Corona surveillanten
Elke trainingsavond en op zaterdagen zullen een of meerdere corona surveillanten aanwezig zijn. Wij vragen iedereen hun aanwijzingen op te volgen.
 
Douchen/gebruik kleedkamer
Kleedkamers en douches zijn open. Er mogen maximaal 6 personen tegelijk in 1 kleedkamer en maximaal 2 tegelijk douchen. Wij willen echter vragen om zoveel mogelijk thuis te douchen. Iedereen dient na afloop van zijn/haar wedstrijd zo snel mogelijk het complex te verlaten. Als je doucht, doe dat dan snel. We vragen iedereen om zo veel mogelijk al omgekleed naar het veld te komen.
 
Digitale taptoe vanavond live te zien
Verengingen is gevraagd om een kort filmpje van zichzelf in te sturen voor de digitale taptoe 2020. Namens Pernix hebben Sander Neuteboom en Wilko Heyl voor een ontzettend mooi en leuk filmpje gezorgd. De hele digitale taptoe is vanaf 19.30 te zien op Sleutelstad.tv en Ziggo kanaal 46. Na afloop komt het Pernixfilmpje ook op onze eigen site.
 
 
Tot slot nog wat niet-corona nieuws:
 
Gezocht: Lid LKF-commissie organisatie jeugdclinic
We zoeken een persoon die wil helpen met een vertegenwoordiger van Sporting Trigon en een vertegenwoordiger van KZ Danaïden om de einde jaar clinic met Nederlands team spelers voor alle Leidse korfbaljeugd te organiseren. Je bent de contact persoon tussen het organiserende committee en Pernix om de juiste mensen erbij te betrekken. De Pernix jeugd zal dit zeker waarderen!
 
Grote Club Actie
 Jullie doen het geweldig! Er zijn al 675 loten verkocht! Vanwege corona kunnen we de grabbelton niet neerzetten, maar hij wacht al wel op jullie! We zijn jullie niet vergeten! Blijf lekker verkopen! Ontzettend bedankt namens de hele vereniging.

Overig nieuws

Jeugdtrainers en oefenwedstrijden

Beste Pernixers, Voor komend seizoen hebben we, op een aantal vacatures na, weer een goede trainersbezetting op de jeugdteams. We zijn heel blij met alle

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.