IJM

Nieuwbrief 15 oktober 2020

Nieuwbrief 15 oktober 2020

Zoals eerder deze week beloofd hierbij nog een update van de nieuwste coronamaatregelen. NOC*NSF en het KNKV hebben gisteren een nieuwe sport/korfbalprotocol bekend gemaakt. Op basis daarvan heeft het bestuur een aantal besluiten genomen.

 • Zoals eerder gemeld kunnen de jeugdteams zonder beperkingen doortrainen. In principe gaat dit volgens het huidige veldtrainingsrooster. Het kan zijn dat trainingen soms niet doorgaan bij afwezigheid van te veel kinderen of trainers. Dit horen jullie dan van je trainers. Dit geldt ook voor de pukkies en kangoeroes. Hou je bij het trainen wel aan de maatregelen die al golden. Trainen is natuurlijk geen verplichting, dus als het niet prettig voelt, dan hoef je niet te komen. Meld je wel altijd netjes af bij je trainer. A-jeugd van 18 en ouder valt onder jeugd en mag dus ook zonder beperkingen trainen. Trainers vragen voor aanvang van de training of iedereen zonder klachten is. Als er toch klachten zijn, dan moet die persoon naar huis.
 • Senioren mogen doortrainen in viertallen. We willen als Pernix onze seniorleden daarvoor de gelegenheid geven. Trainen is natuurlijk geen verplichting, dus als het niet prettig voelt, dan hoef je niet te komen. Voor trainen gelden de volgende spelregels:
  • Er mag in groepen van 4 personen gesport worden.
  • Iedereen moet altijd anderhalve meter afstand van elkaar houden, ook tijdens de training.
  • De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen en op duidelijke afstand van andere viertallen trainen. Mix ook voor en na de training niet met de andere viertallen.
  • Er mogen per half korfbalveld 2 viertallen trainen. Onze velden zijn een stuk groter dan een 40×20 korfbalveld, dus er mogen op 1 veld 6 viertallen trainen.
  • Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan
  • Op één 40×20 korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig. Vanwege de grootte van onze velden zijn dat er zes bij Pernix.
  • Trainers vragen voor aanvang van de training of iedereen zonder klachten is. Als er toch klachten zijn, dan moet die persoon naar huis.
 • De clinic voor de jeugd aanstaande zaterdag gaat door, zonder publiek.
 • We weten op dit moment nog niets over het wel of niet doorgaan of later starten van de zaalcompetitie. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben, dan zullen we iedereen hierover berichten. Voorlopig trainen we alleen buiten op het veld, volgens het reguliere veldtrainingsrooster. Mochten we weer in de zaal gaan trainen, dan krijgt iedereen bericht.
 • Kantine en kleedkamers zijn dicht.
 • BLIJF THUIS bij klachten, hoe licht ook, en als je in afwachting bent van een testuitslag.
 • Hierbij nogmaals het verzoek om bij een positieve coronatest het bestuur zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen via 06-17318663 (secretaris Tessa de Wekker).

We hopen dat de maatregelen die nu gelden er voor gaan zorgen dat de besmettingen naar beneden gaan, zodat we zo snel mogelijk weer echt kunnen korfballen. Tot die tijd maken we er met zijn allen het beste van.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur,
Tessa de Wekker – secretaris

Overig nieuws

Nieuw bij Pernix

Naam: Wouter Westgeest Lengte: 183 Leeftijd: 23 Geboren in: Leiden Gezinssamenstelling: Moeder, Vader en broertje samenwonend Werk/studie: Academie voor Lichamelijke Opvoeding, aan het werk als

EN WAT DOE JIJ VOOR JE CLUB?!

Deze keer zetten we vrijwilliger Roderick Eyckenschild (43 jaar) in het zonnetje! Roderick is één van de vertrouwenscontactpersonen bij Pernix. Hoe ben je bij Pernix

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.