IJM

Nieuwsbrief 18-12-2020

Nieuwsbrief 18-12-2020

Beste Pernixers,


 Hierbij de laatste nieuwsbrief vanuit het bestuur voor dit jaar. We wensen iedereen ondanks alles fijne feestdagen en een gezond, sportief en gelukkig 2021. Wat Pernix betreft hopen we er met zijn alleen een extra bijzonder jaar van te maken met onze 100ste verjaardag in het vooruitzicht.

Met vriendelijke groet,

Tessa de Wekker – secretaris

Nieuwe coronamaatregelen
Alle binnensportlocaties zijn sinds dinsdag gesloten. Dit betekent concreet dat alle trainingen en jeugdactiviteiten tot 4 januari niet doorgaan. Dit heeft deels met de kerstperiode te maken en deels helaas met de nieuwe extra maatregelen.

Vanaf 4 januari is het mogelijk om op het veld te trainen. In principe kunnen alle teams buiten trainen volgens het veldtrainingsschema van afgelopen najaar (zie www.pernix.nl) . Trainers kunnen in overleg met ouders/kinderen besluiten dat de training niet door gaat ivm het weer. Ook is trainen uiteraard geen verplichting. Als het niet prettig voelt om te komen trainen, meldt dan wel even af bij de trainer. En natuurlijk geldt nog steeds: blijf thuis bij klachten, ook bij lichte verkoudheidsklachten.

De jeugd kan zonder restricties trainen en mag binnen anderhalve meter komen. Voor senioren gelden dezelfde regels zoals de twee weken in november: trainen is toegestaan maar alleen in vaste tweetallen (die anderhalve meter afstand houden). De tweetallen moeten ver weg blijven bij andere tweetallen, zodat van een groepstraining geen sprake is.

Kantine en kleedkamers blijven gesloten en ouders moeten buiten het hek blijven.

Nieuwe shirts
Goed nieuws: we hebben voldoende sponoren gevonden voor de nieuwe wedstrijdshirts. Deze zullen in januari besteld gaan worden. Als je nog geen shirt hebt gepast, of twijfelt aan de maat die je eerder hebt opgegeven, verzoeken we je langs te gaan bij MKH business (Hoge Rijndijk 251). Zij zijn onze nieuwe leverancier en hebben de passhirts op voorraad. 
11 januari gaan we de bestelling plaatsen. Dan zijn we op tijd om met het jubileum in mei de shirts uit te kunnen rollen
 
Tussen kerst en nieuwjaar is MKH niet open. Dus ga of voor de kerstdagen of tussen 4 en 8 januari langs om te passen!
 
In de komende weken zullen we ook gaan kijken naar de nieuwe trainingspakken die we zullen gaan dragen. Zodra we daar meer nieuws over hebben, brengen we jullie op de hoogte.
 
Oliebollenactie
Wil je Pernix steunen en met Oud & Nieuw genieten van lekkere verse oliebollen? Bestel ze dan bij Pernix! Zie hieronder meer informatie.

Oliebollen bestellen
 

Nieuwe jubileumglossy komt eraan
Nog meer leuk nieuws! De redactie van de jubileum PO heeft hard gewerkt. Rond de jaarwisseling valt de derde glossy op de deurmat. Alvast veel leesplezier.
 
Verklaringen Omtrent Gedrag
Begin dit seizoen hebben alle trainers, kampleiding en vertrouwenscontactpersonen een verzoek en link gekregen om een gratis Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen en in te leveren. Tot nu toe heeft ongeveer de helft van hen dat gedaan. Willen degenen die de VOG nog niet aangevraagd of ingeleverd hebben, dat alsnog doen? Eventuele vragen kunnen gesteld worden via secretariaat@pernix.nl.
 
Eerste jubileumwijnen geleverd
De jubileumcommissie is momenteel druk bezig om alle bestelde flessen en dozen wijn voor Kerst uit te leveren. In totaal zijn er bijna 350 flessen besteld! Klasse! Hiermee hebben de bestellers Pernix en het jubileum voor bijna 700 euro gesteund. En zichzelf natuurlijk een lekkere kerst in het vooruitzicht gesteld.

Heb je nog niet besteld en wil je in 2021 ook van onze speciaal geselecteerde Pernix-wijnen genieten? Stuur dan een mail naar jubileum@pernix.nl. De wijnen zijn te koop voor € 7,- per fles of een doosje van 6 flessen voor € 40,-.

*NB: bestellingen die vanaf  nu worden gedaan, zullen pas in het nieuwe jaar worden geleverd.


 
Oproep: vacatures LKF
De Leidse Korfbal Federatie, de samenwerking van de Leidse korfbalverenigingen, is op zoek naar een nieuwe voorzitter en secretaris. Als er binnen Pernix mensen zijn die een van deze functies zouden willen bekleden, dan vernemen wij dat graag. Hieronder wat meer informatie over de LKF en de functies:

 1. Doelstelling
 • behartigt de belangen van de LKF en de Leidse korfbalverenigingen in het bijzonder richting KNKV en gemeente Leiden bij de uitvoering van de werkzaamheden
 • bevordert een goede verstandhouding en samenwerking tussen de Leidse korfbalverenigingen
 • stimuleert de Leidse korfbalverenigingen tot (gezamenlijke) activiteiten, die de korfbalsport bevorderen
 1. Werkzaamheden
 • organiseert jaarlijks ten minste drie maal een vergadering van de LKF en zit deze voor (Vz)
 • stelt de agenda van de vergaderingen op in overleg
 • stelt een besluitenlijst en actielijst van de LKF-vergaderingen op
 • volgt de uitvoering van de opgestelde actielijst op
 • doet de LKF-vergadering een voorstel voor de jaarlijkse organisatie van de kennismakingscursus korfbal van de gemeente Leiden
 • vertegenwoordigt de LKF in het overleg met de  gemeente Leiden
 • behartigt de belangen van de Leidse korfbalverenigingen richting KNKV bij de organisatie van de zaalcompetitie
 • geeft aan het KNKV die gegevens voor de zaalcompetitie door, die de belangen van een enkele vereniging overstijgen
 • huurt na overleg met de verenigingen voorlopig en definitief de uren in, die gebruikt worden voor training en competitie in de zaalperiode
 • doet een voorstel aan de LKF-vergadering voor de verdeling van de competitiekosten
 • stelt een streefverdeling voor de verdeling van de trainingsuren op voor de LKF-vergadering
 • belegt een overlegvergadering met de verenigingen voor de invulling van de zaalcompetitie
 • overlegt met de andere gebruikers van de sporthallen (bijvoorbeeld ZZ Leiden) over het gezamenlijk gebruik van de betreffende sporthal bij de nationale en Europese competitie
 • overlegt met de schoolkorfbalcommissie over de data voor de organisatie van de schoolkorfbaltoernooien voor het Basisonderwijs (BO) en Voortgezet Onderwijs (VO)
 • organiseert in samenwerking met de aangewezen vereniging het schoolkorfbaltoernooi voor het VO
 1. Functieprofiel
 • (gewenst) heeft ervaring als kaderlid binnen een korfbalvereniging of het KNKV

Overig nieuws

En wat doe JIJ voor je club?! Freek

  Deze keer zetten we vrijwilliger Freek van der Meij  in het zonnetje!  Welke taken heb je allemaal gedaan bij Pernix?  Ik ben begonnen bij

Bootcamp bij Pernix

Hallo allemaal, Mijn naam is Nicky van Rosmalen en de meesten van jullie zullen mij kennen als selectiespeler en als jeugdtrainer van onze vereniging. Ik

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.