IJM

Nieuwsbrief 14-02-2021

Nieuwsbrief 14-02-2021

Beste Pernixers,

Hierbij een nieuwe nieuwsbrief vanuit het bestuur. Wij wensen iedereen nog veel schaats- en sneeuwplezier op de zondag en hopelijk zien we elkaar snel weer op het korfbalveld.

Trainingen maandag 15 februari afgelast

De trainingen van maandag 15 februari zijn afgelast vanwege de sneeuw op het veld en de vorst die nog in de grond zit. Zolang de velden nog bevroren zijn, is het ten strengste verboden om op de velden te komen. Anders gaat het kunstgras namelijk kapot. Dus ook buiten de trainingen om mag er niet worden gesport of geschoten op het veld!

Woensdagochtend worden de velden geïnspecteerd. Via de trainersapp wordt dan gecommuniceerd of de trainingen van woensdag en donderdag door kunnen gaan.

Corona

Ten opzichte van de vorige update is er weinig nieuws te melden, behalve dat de huidige maatregelen in elk geval tot en met 2 maart zijn verlengd. Tot die tijd gaan we door zoals we nu doen. Mocht er in de tussentijd wat veranderen, dan communiceren wij daarover.

Leidse Sportquiz vrijdag 5 maart

De LSF organiseert op vrijdag 5 maart een online Leidse sportquiz voor teams. Per sportclub kunnen drie teams van maximaal 5 personen meedoen. Deelname is gratis. Wil je met je team meedoen? Meld je dan voor 20 februari aan via secretariaat@pernix.nl. Als er meer dan drie teams zich opgeven, kunnen de eerste drie die dat gedaan hebben meedoen.

De eerste drie teams dit zich melden bij het secretariaat, krijgen een emailadres van de organisatie van de quiz bij wie de teamcaptain zijn/haar team zelf moet aanmelden. De teamcaptain is het aanspreekpunt voor de organisatie vanuit de LSF. Geef je op met een leuke teamnaam, maar zet er wel tussen haakjes achter dat je van Pernix bent. De captain van elk team krijgt vanuit de organisatie een handleiding die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. 

De quiz begint vrijdagavond 5 maart om 20.00 uur sharp, vanaf 19.30 uur komt iedereen gezellig online binnen.  De quiz duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. De derde helft organiseer je natuurlijk zelf met je team.

Afscheid Elmer Coevert

De trainer van Pernix 1 Elmer Coevert heeft aangegeven na dit seizoen te gaan stoppen bij Pernix. De TC vindt het jammer dat hij vertrekt, maar begrijpt zijn beslissing.

Voor het eerste en Elmer zijn het 2 bijzondere jaren geworden, met als duidelijk hoogtepunt het kampioenschap in de zaal overgangsklasse 2019/2020, waarmee promotie naar de hoofdklasse werd behaald. Daarnaast werden beide seizoenen helaas ernstig beïnvloed door de COVID-19 pandemie, waardoor de laatste zaalwedstrijden en 2e helft veld van het seizoen 2019/2020, en de gehele zaalcompetitie 2020/2021 niet gespeeld konden worden.

Elmer heeft zich altijd erg op zijn plek en welkom gevoeld bij Pernix en het goed naar zijn zin gehad en draagt hiermee de doorstart met een nieuwe selectie over aan een opvolger.

Wij willen Elmer van harte bedanken voor zijn goede werk en inzet voor de Pernix selectie, en hopen, wanneer de veldcompetitie hervat zal kunnen worden, op een mooie afsluiting op het veld dit voorjaar. De TC is ondertussen gestart met het zoeken naar een opvolger.

Ook Dimitri IJzerman zwaait af

Na ruim 2 seizoenen trainer/coach te zijn geweest van Pernix 2, zal Dimitri het stokje vanaf komend seizoen overdragen aan een opvolger. Onder zijn leiding is Pernix 2 doorgegroeid naar een volwassen, stabiele en makkelijk scorende ploeg in de reserve overgangsklasse. In de helaas te vroeg afgebroken zaalcompetitie 2019/2020 pakte  Pernix 2 de titel met 4 punten voorsprong op de naaste achtervolgers, en werd aldus promotie naar de reserve hoofdklasse behaald! We danken Dimitri van harte voor zijn inzet de afgelopen jaren, en zijn inmiddels op zoek naar een nieuwe trainer/coach voor Pernix 2.

Verwarming clubhuis terugzetten op 15 graden

Ook in deze corona-tijd moeten af en toe Pernixers in het clubhuis zijn voor Pernix-werkzaamheden. Dat is uiteraard prima. We willen diegenen alleen wel vragen om na afloop de verwarming terug te zetten op 15 graden. De afgelopen tijd hebben we gemerkt dat hij een keer op 0 graden stond, en een keer op 20. Beiden is niet de bedoeling om langdurig op de staan.

Overig nieuws

Jeugdtrainers en oefenwedstrijden

Beste Pernixers, Voor komend seizoen hebben we, op een aantal vacatures na, weer een goede trainersbezetting op de jeugdteams. We zijn heel blij met alle

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.