IJM

Jeugdopstelling Pernix 2021-2022

Jeugdopstelling Pernix 2021-2022

Jeugd opstellingen 2021-2022 
Het is een enorm raar korfbalseizoen geweest met weinig competitiewedstrijden en iedereen kijkt daarom uit naar een normaal en compleet nieuw korfbalseizoen. Na een periode van voorbereiding, overleggen, gesprekken met trainers en flink puzzelen, publiceren we hier de opstellingen van de jeugdteams voor het seizoen 2021-2022. Wij verzoeken iedereen om eerst onderstaand stuk goed door te lezen voor je naar beneden scrolt naar de teamindelingen, zodat je leest hoe de teams tot stand zijn gekomen en wat daarbij een rol heeft gespeeld.
 
Samenstellen van de teams  
Graag willen wij toelichten hoe wij tot deze samenstelling van de teams zijn gekomen. Normaal gesproken kijken we veel wedstrijden en is tweede helft veld het moment om goed in te zoomen op de ontwikkeling van alle kinderen bij Pernix. Dit seizoen was anders, er zijn amper competitiewedstrijden gespeeld tegen andere partijen, gelukkig waren er wel veel trainingen en zijn er onderlinge wedstrijden gespeeld. Hierdoor is toch een goed beeld gevormd van de spelers daarnaast hebben wij in overleg met de trainers gekeken naar de teams en de indelingen van spelers. Zij kennen de spelers het beste en hun input is belangrijk.
 
Er zijn verschillende zaken waar wij aan denken tijdens het samenstellen van de teams:   Leeftijd: Door de korfbalbond zijn er leeftijdsgrenzen vastgesteld voor de letters (A, B,C,D,E,F teams). Er geldt een gemiddelde leeftijd waar het team aan moet voldoen en een speler die een jaar te oud is moet gecompenseerd worden door een speler die een jaar te jong is. Niveau/sterkte: Naast leeftijd is het niveau van de spelers een belangrijk criterium voor het samenstellen van de teams. Hierbij zijn de potentie en het niveau van het moment factoren die wij mee laten wegen.   Gedrag/inzet: Gedrag en trainingsinzet zijn ook factoren waar wij onze beslissingen op baseren. Uiteraard proberen wij hierbij wel rekening te houden met eventuele thuissituaties of de invloed van medespelers.  (Door Corona zijn sommige kinderen minder aanwezig geweest, dit hebben wij buiten beschouwing gelaten) Verhouding jongens en meisjes: We zijn een gemengde sport en proberen in elk team jongens en meisjes te plaatsen. In de A en de B zien we een scheven verhouding, hoe we hiermee om zijn gegaan kun je lezen in het stukje verhouding meisjes en jongen bij A en de B Vriendjes/vriendinnetjes: Als laatste willen wij graag dat iedereen het naar zijn zin heeft bij Pernix en dus proberen wij waar het kan rekening te houden met vriendschappen tussen de spelers.     
Ter informatie: Het KNKV geeft teams punten op basis van onze teamindeling en zorgt dat teams van ongeveer gelijke sterkte tegen elkaar spelen. Bovenstaande maakt dus, net als het vorige seizoen, dat het cijfertje dat bij jouw letter staat niet meer ‘belangrijk’ is; je speelt immers altijd op je eigen niveau. Voorbeeld: een vierde team kan hierdoor ook in een sterkere poule zijn ingedeeld dan een derde team.  
 
Verhouding meisjes en jongens bij de A en B
Een ander belangrijk punt is de verhouding meisjes en jongens in elk team. We zien bij de A en B leeftijd een scheve verhouding aan meiden en jongens. Dit is een trend die zichtbaar is in heel korfballand en helaas ook bij Pernix het geval. We hebben hierdoor moeten puzzelen om te komen tot A en B teams waarbij iedereen op een juist niveau zit, iedereen aan voldoende speelminuten kan komen en we in alle teams jongens en meiden hebben. Dit is uiteindelijk gelukt, met het schuiven van kinderen naar verschillende letters en teams. Zodoende komen we op 4 A teams uit en één B team.
 
De E en de F teams
De F kinderen worden na de zomer ingedeeld in teams (waarschijnlijk vier teams) door de trainers en de JTC samen. Bij de E en de F team stromen na de zomerperiode vaak nog nieuwe leden van Pernix in. Bij de E teams kan het daarom gebeuren dat wij in de zaal opnieuw gaan schuiven met de kinderen en een nieuwe teamindeling maken met een extra E team erbij.
 
Trainingen, trainers en coaches   
We streven ernaar om de verschillen binnen de letters zo klein mogelijk te houden en het niveau van alle teams te laten groeien. Vorig jaar zijn wij daarom gestart met op maandag alle E teams samen laten trainen, dit zullen wij in het nieuwe seizoen ook doorzetten. Daarnaast zullen sommige teams op maandag meer samen gaan trainen om zo het niveau van teams gezamenlijk te laten groeien en de verschillen tussen teams klein te houden.
 
We zijn een groeiende club en hebben komend jaar ook weer een mooi aantal jeugdteams. Om iedereen van een trainer te kunnen voorzien, zijn wij op dit moment nog hard op zoek naar ervaren en minder ervaren trainers. Heb je vroeger trainen gegeven, zelf gekorfbald of lijkt het je gewoon leuk om trainen te gaan geven aan een jeugdteam? Laat het ons graag weten! Wij streven ernaar om de trainers na woensdag 23 juni te publiceren. Houdt daarvoor de website in de gaten!
 
Vragen en opmerkingen m.b.t. de opstellingen  
Om iedereen te laten wennen in het nieuwe team, trainen de teams in de week van 14 juni en de week van 21 juni in de nieuwe teams op de woensdag of donderdag (zie voor het trainingsrooster hieronder).
 
Wij hopen met bovenstaande toelichting duidelijk te hebben gemaakt dat wij zorgvuldig en met veel aandacht de teamindeling hebben gemaakt, hierbij naar veel mogelijkheden gekeken en input mee hebben genomen. Mocht je toch teleurgesteld zijn met je nieuwe team, ga dan eerst even twee keer meetrainen om even te ervaren en te bekijken. Mocht je daarna nog vragen hebben of graag een gesprek over de opstellingen dan kunt je/u tot uiterlijk vrijdag ochtend 25 juni een mail sturen naar jc@pernix.nl met de vraag of opmerking. Je/u wordt hierop dan uitgenodigd voor een afspraak of belafspraak in de week van 28 juni.    
 
Trainingsrooster nieuwe teams
De trainingen komende weken in de nieuwe teams worden gegeven door de trainers die dit seizoen dit team hebben trainen gegeven. Dit betekent dat de huidige trainers van de D2, de nieuwe D2 twee keer trainen geven. Sommige teams zijn nieuw en bestonden afgelopen jaar niet, zoals een C4 daarvoor hebben we wat trainers geschoven. Klik hier voor het trainingsrooster

Opstellingen 
Klik hier voor de opstellingen
 
Start seizoen 2021 – 2022
De trainingen volgend seizoen beginnen op maandag 24 augustus. Houdt de mail en website in de gaten voor het trainingsrooster van het nieuwe seizoen.  

Overig nieuws

ouder-kind schutterstoernooi

voor de kinderen van de F t/m D is dit jaarlijkse toernooi het moment om je ouders, grootouders of andere familie (weer) mee te nemen

Nieuwsbrief 20 mei 2024

Vacature bestuurslid facilitair Na 12 jaar in de barcommissie en 5 jaar als voorzitter van deze commissie gaat Iris stoppen met deze functie. Daarom zijn

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.