IJM

nieuwsbrief 24 augustus 2021

nieuwsbrief 24 augustus 2021

Beste Pernixers,

Het nieuwe korfbalseizoen gaat bijna van start. Het seizoen waarin Pernix haar 100ste verjaardag een seizoen lang viert. Hierbij de eerste nieuwsbrief van het seizoen, met daarin onder andere goed en minder goed nieuws van het coronafront, het trainingsrooster en nieuws over de nieuwe shirts. Ik wens iedereen een fijn seizoen en veel plezier met de eerste trainingen en echte wedstrijden sinds een lange tijd.
 
Namens het bestuur,
Tessa de Wekker – secretaris
 
Corona-nieuws
 
Ook dit seizoen zullen we helaas niet aan nieuws rondom het coronavirus kunnen komen. Het goede nieuws is dat de competitie gaat beginnen, met publiek. Daar zijn we blij mee, en hebben we allemaal naar uit gekeken. Wel zijn er helaas nog steeds regels/maatregelen, waaraan we iedereen vragen zich te  houden.
 
Deze zijn:

 • Houdt altijd anderhalve meter afstand behalve tijdens en na de trainingen. Kinderen tot en met twaalf hoeven geen afstand te houden. Dit geldt zeker ook voor het publiek!
 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Trainers mogen spelers naar huis sturen als ze klachten hebben.
 • Was vaak je handen. Wij zorgen ook weer voor ontsmettingsmiddel
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Deel geen bidons
 • Wij zijn verplicht bij iedere bezoeker een gezondheidscheck te doen en te vragen zich te registeren. Dit doen wij door middel van een QR code die je kunt scannen. Deze hangt in/bij de kantine en bij de ingang van het complex
 • Op zaterdagen zullen er coronafunctionarissen aanwezig zijn. Zij zijn te herkennen aan de gele hesjes. Een vriendelijk verzoek om hun aanwijzingen op te volgen. Maak hen het leven niet te moeilijk en hou je gewoon aan de regels.
 • De kantine is open. Volg de looproute. Binnen is zitten verplicht. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Laat de stoelen en barkrukken alsjeblieft op hun plek staan! De kantine sluit uiterlijk om 24.00 uur.
 • De kleedkamers zijn open en er mag gedoucht worden. Er geldt een maximum van zes per kleedkamer. Kom dus al zoveel mogelijk omgekleed naar Pernix, dat scheelt drukte in de kleedkamers. Teambesprekingen zijn niet toegestaan in de kleedkamers.
 • Publiek dient plaats te nemen op de banken (max 2 per bank met voldoende ruimte er tussen) of staand langs de boarding met minimaal anderhalve meter afstand. Bij jeugdwedstrijden op veld 2 en 3: hou voldoende afstand van andere ouders.
 • Versterkte muziek en een groot beeldscherm is niet toegestaan in de kantine.

Viering 100-jarig jubileum op 11 september

De huidige coronamaatregelen hebben helaas opnieuw invloed op de viering van ons 100-jarig jubileum. Op een beperkt aantal activiteiten na, kunnen de meeste activiteiten die de jubileumcommissie in petto had helaas wederom niet doorgaan.  De huidige regels staan een viering zoals we in gedachten hadden niet toe (geen muziek/optredens/anderhalve meter afstand/coronatoegangspas verplicht, etc). We hebben daarom besloten de viering uit te stellen tot nader order. Wel speelt veel jeugd en het eerste die dag thuis en zorgen we voor een lekkere schotel. Publiek is welkom, dus we willen er binnen de regels (zie boven) toch een gezellige dag van maken.

Trainingsrooster veld

Komende maandag 30 augustus start het seizoen weer! Hier kunnen jullie het voorlopige trainingsrooster vinden voor de 1e helft veld. Mochten er nog wijzigingen doorgevoerd worden in dit rooster, zal dat altijd op de site en via de trainers gecommuniceerd worden.  
Let op: een aantal teams zal op maandag gezamenlijk trainen: 

 • Op maandag trainen alle E teams gezamenlijk onder leiding van de E trainers  
 • Op maandag trainen de D1 en D2 gezamenlijk 
 • Om de maandag traint de C1 met de C2 samen en de andere maandag C2 met de C3 
  • Maandag 30 augustus C1 met C2 
  • Maandag 6 september C2 met C3 
  • Enzovoorts
 • Op maandag trainen de A1 en A2 gezamenlijk  
   

Velden en materiaal
Ook dit jaar hebben wij weer meer jeugdteams dan afgelopen jaar. Dit betekent dat wij steeds meer veldruimte nodig hebben om elk team van training te kunnen voorzien. Hierdoor kunnen trainingstijden net anders zijn dan normaal. Tevens kan het voorkomen dat een team tussen twee teams in start op een veld. Ook het materiaal zullen we met elkaar delen. Het is belangrijk dat trainers even met elkaar afstemmen, zodat iedereen voldoende palen en voetstukken heeft.  

Oefenwedstrijden
Het schema voor de oefenwedstrijden vindt u op de site.  

Vacatures coaches
Voor zowel de D3 als de B1 staat nog een vacature open voor trainer en coach. Om beide teams goed te laten starten zal de JTC met een poule van invaltrainers of gecombineerde trainingen met andere teams ervoor zorgen dat beide teams op maandag en woensdag kunnen trainen. Uiteraard zoeken wij nog naar structurele oplossingen voor beide teams!   


Nieuwe wedstrijdshirts ophalen zaterdag 4 september

Zaterdag 4 september zullen, voorafgaand aan de oefenwedstrijden, de nieuwe wedstrijdshirts uitgedeeld worden. Dit gaat als volgt: 

 • Oude shirt: kun je omruilen voor een nieuw shirt, of kopen voor € 5 (dit dien je ter plekke per pin te voldoen). 
 • Nieuw shirt: persoonlijk (of met je ouders) ophalen. Je tekent namelijk voor ontvangst, zodat we weten welk lid een shirt in bezit heeft.  
 • Als je 4 september niet aanwezig bent, kun je op 11 september langskomen, daarna dien je hem zelf op te gaan halen bij de leverancier.  
 • Wedstrijdshirts zijn om wedstrijden in te spelen. Zorg er dus voor dat je een ander shirt hebt voor de trainingen. Op die manier houden we de shirts zo lang mogelijk mooi met z’n allen. 
 • Zoals we gewend zijn zal 2x per jaar een ruilmoment georganiseerd worden. Mocht je shirt nu toch echt niet passen met wat je eerder hebt aangegeven, stuur dan even een mail naar kledingcommissie@pernix.nl. Dan kijken we wat we kunnen doen. 
 • We gaan ervan uit dat iedereen goed voor zijn/ haar shirt zorgt. We werken met shirthuur. Shirts zijn geen eigendom van de leden. Als een shirt kwijt is, moeten we deze als vereniging vervangen. Hiervoor brengen we een boete van 25 euro bij het betreffende lid in rekening. Deze zal worden verrekend met de contributie.  

Zorg dat je 4 september 15 minuten eerder verzamelt dan aangegeven, zodat je voldoende tijd hebt om je shirt in ontvangst te nemen en de registratie af te handelen.  
We hopen dat we veel toffe wedstrijden gaan spelen met deze shirts de komende jaren.  
 
 
Grote Club Actie
 
Jullie als verkopers staan bij ons nog in de schuld … we weten het en zijn het niet vergeten: ooit mag er gegrabbeld worden en krijgen jullie de beloning voor jullie inzet tijdens de Grote Club Actie van vorig seizoen. Door de corona-maatregelen kon het niet en helaas …. mag het ook nog niet!
 
We vragen jullie om onze schuld te laten oplopen! Medio september zullen de verkoop-boekjes voor het nieuwe seizoen weer uitgedeeld worden.Aan jullie de vraag: toon jullie ongekende verkooptalenten en laten we met zijn allen proberen om er nog meer dan vorig seizoen te verkopen!

Oefenwedstrijden Pernix 1 en 2 tegen League-club TOP

Overig nieuws

ouder-kind schutterstoernooi

voor de kinderen van de F t/m D is dit jaarlijkse toernooi het moment om je ouders, grootouders of andere familie (weer) mee te nemen

Nieuwsbrief 20 mei 2024

Vacature bestuurslid facilitair Na 12 jaar in de barcommissie en 5 jaar als voorzitter van deze commissie gaat Iris stoppen met deze functie. Daarom zijn

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.