IJM

Nieuwsbrief 28 september 2021

Nieuwsbrief 28 september 2021

Beste Pernixers,

Hierbij weer een bomvolle nieuwsbrief. Hoewel flink lang, toch graag jullie aandacht voor de onderwerpen.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,
Tessa de Wekker – secretaris
 
Kantine alleen open voor afhalen
 
Vanwege de nieuwe coronaregels voor horeca, is de Pernixkantine vanaf 25 september alleen open om eten en drinken af te halen. Alle zitplaatsen in de kantine zijn weggehaald. Op die manier hoeven we als sportvereniging niet te werken met een coronatoegangspas (QR-code) voor iedereen vanaf 13 jaar. We verzoeken iedereen vriendelijk om eten en drinken buiten te nuttigen.
 
De afstandsregels zijn per 25 september vervallen. Ook publiek hoeft dus geen afstand meer te houden. Wat wel blijft: blijf thuis bij klachten en laat je testen. Ben je in afwachting van een testuitslag, kom dan niet naar de club. Was je handen regelmatig en geef geen handen voor en na de wedstrijd. En drink uit je eigen bidon.
 
Wij danken iedereen voor de medewerking!
 
 
Troep en glas op het complex
 
Onderstaande foto’s laten slechts een kleine selectie zien van alle zooi die we na afgelopen zaterdag op ons mooie complex hebben aangetroffen. Peuken, bierdopjes en -flesjes, niet opgeruimde stoelen, ballen die overal rondslingeren, frietbakjes en nog veel meer. Eerlijk gezegd zijn we hier nogal van geschrokken.

 
Als dieptepunt is er zaterdag glas kapot gevallen in een van de kleedkamers waardoor er later iemand tijdens het douchen een glasscherf in de voet kreeg. Dit kan echt niet. Glas is te allen tijde verboden in de kleedkamers! Juist omdat we dit soort dingen willen voorkomen. Prima als je een feestje viert na afloop van de wedstrijd, maar doe dat vooral lekker buiten en niet in de kleedkamers en zeker niet met glaswerk. Het is gevaarlijk. We rekenen op ieders medewerking hierin en vragen leden dan ook om elkaar aan te spreken als het toch gebeurt.
 
Als bestuur kunnen we niet altijd ter plekke zijn, maar dat zou ook niet nodig moeten zijn. Pernix zijn we met zijn allen, en onderdeel van lid zijn van de vereniging is dat je je ook als zodanig gedraagt. Dat betekent de boel netjes achter laten, je troep opruimen, netjes met materiaal omgaan dat van ons allemaal is, elkaar helpen en vooral je medeclubgenoten niet in gevaar brengen door rondslingerend glas!
 
Tot slot willen we iedereen eraan herinneren dat roken niet is toegestaan op ons complex, behalve in de rokersruimte achter de kantine. Peuken zouden dus nooit elders dan daar mogen liggen. En ook op de rokersplek dien je je peuken netjes op te ruimen!
 
Het bestuur
 
Geen jeugdtrainingen op 4 oktober
Let op: op maandag 4 oktober is er geen training voor de jeugd i.v.m Leidens ontzet!
 
Statiegeld op kleine plastic flesjes
 
Sinds 1 juli wordt er statiegeld geheven op kleine plastic flesjes. Ook Pernix betaalt sinds die datum 15 cent extra per flesje aan de leveranciers als statiegeld. Dit krijgen we weer terug als we de lege flesjes weer inleveren. Daar hebben we jullie hulp bij nodig!

Binnenkort komen er buiten en binnen speciale inzamelbakken voor plastic flesjes te staan. We vragen iedereen om zijn of haar plastic flesjes hierin te gooien en niet in de gewone afvalbakken (en uiteraard dient overig afval niet in de inzamelbakken te worden gedaan!). Overigens is het ook mogelijk om plastic flesjes die je thuis kwijt moet in te leveren. Immers, elk flesje dat Pernix inlevert, levert 15 cent op voor de vereniging. Hier kunnen we leuke dingen mee doen.

Dus help de club en doe je kleine plastic flesjes in de speciale inzamelbakken! De speciale bakken worden binnenkort geplaatst. Tot die tijd kun je je flesjes kwijt in de wasmand bij de bar.
 
Taptoe
 
In deze flyer vind je alle info over de taptoe. De organisatie heeft inmiddels laten weten dat er voor deelname geen coronacheck nodig is. We hopen de taptoe met zoveel mogelijk Pernixers te lopen!!
 
Vacature bestuurslid communicatie
 
Na negen seizoenen gaat Tessa de Wekker stoppen als secretaris van Pernix. Door persoonlijke omstandigheden gaat dit in november al in en zal Annemieke van Duivenboden, het huidige bestuurslid communicatie, haar functie overnemen. Hierdoor komt de bestuursfunctie communicatie per november vrij.
 
Het Bestuurslid communicatie houdt zich met name bezig met stroomlijnen van communicatie binnen Pernix en ondersteund bij de promotie van Pernix.
Dit wordt in samenwerking met de websitecommissie, de sponsorcommissie en de kleding commissie gedaan.  
 
Doordat Annemieke binnen het bestuur actief blijft is er voldoende tijd voor overdracht (ook na november). Ervaring met communicatie is een pre, maar niet noodzakelijk.

Wil je wat meer voor Pernix doen en heb je interesse of vragen, stuur dan een mail naar communicatie@pernix.nl. Dan spreken we af om meer informatie over de functie uit te wisselen.
 
Tijdsindicatie:

  • Mail bijhouden (max 1 uur per week)
  • Bestuursvergaderingen (1x per maand 2 tot 3 uur meestal op donderdagavond, heel gezellig 😉)
  • Ledenvergadering (2x per jaar 2 uur meestal op donderdagavond)
  • Promotieactiviteiten naar gelang nodig

 
Overigens hebben we binnen Pernix nog een aantal andere (heel leuke!) vacatures. Het overzicht vind je hier.
 
Reminder enquête Pernix! 

Pernix bestaat honderd jaar en wij kijken uit naar de volgende honderd jaar! Om onze mooie club te behouden en te blijven groeien als club, kijken wij als vereniging hoe we blijven passen en aansluiten bij de huidige maatschappij. We onderzoeken daarom wat de verwachtingen en wensen zijn ten aanzien van een aantal thema’s. Zodat wij deze informatie kunnen gebruiken om ons als vereniging verder te ontwikkelen. We horen graag van u wat u van Pernix vindt en wat er beter kan op diverse thema’s. Daarom is er een enquête uit gegaan naar de ouders/verzorgers van onze jeugdleden. Een aantal ouders heeft de enquête al ingevuld, waarvoor dank! Een groot deel heeft de enquête nog niet ingevuld. Wilt u dat alsnog doen? De enquête is hier te vinden.

Save the date: ALV op 25 november
 
Op donderdag 25 november vindt de najaars ALV plaats. Een officiële uitnodiging volgt nog, maar hierbij alvast de datum.
 
Grote clubactie
 
Beste lotenverkoper,
 
Zaterdag 18 september startte de Grote Clubactie. Pernix doet ook mee en natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen. Ons doel dit jaar is geld inzamelen voor nieuwe korven, palen en ballen. Vertel dit ook als je loten verkoopt.

Hoe werkt het?
Een lot kost € 3,- en van de opbrengst gaat 80% (= € 2,40) naar onze clubkas! Met  het verkoopboekje verkoop je loten aan familie, vrienden en buren. Zij kunnen online loten kopen met hun telefoon door jouw persoonlijke QR-code op de voorkant van het boekje te scannen. Ze komen dan direct op jouw online verkooppagina. Ook kan met pen nog een lot worden gekocht. Bekijk de instructie op de achterzijde van deze brief.

TIP: Scan zelf ook je eigen QR-code en deel je eigen verkooplink via WhatsApp en social media met familie en vrienden.
 
Nieuw: Gamification! Check online jouw lotenstand en verdien badges
Dit jaar kun je inloggen op je eigen verkooppagina. Hier bekijk je jouw lotenmeter, stand in het team, gewonnen badges en je ontvangt een
e-mailnotificatie als je een lot verkoopt.

Zo log je in op je eigen online verkooppagina:
1.  Scan je persoonlijke QR-code op de voorkant van je boekje
2. Klik op ‘Mijn stand’ (rechtsboven op je online verkooppagina)
3. Vul je inlogcode in (deze staat op de QR-code sticker op je boekje)
Verkoopboekje inleveren
Ben je klaar met verkopen? Lever je boekje dan in voor 13 november.
Op welke dagen dit kan, laten we nog weten.
Win gave prijzen
Help ons doel te behalen door zoveel mogelijk loten te verkopen en maak kans op te gekke prijzen. Bekijk via jouw persoonlijke verkooppagina de winacties.

Uiteraard kan je ook dit weer grabbelen!
Voor elke verkochte 10 loten (via QR code en/of via papier) mag je 1 x grabbelen!
 
Dat is nog niet alles! De top-3 verkopers zetten we graag in het zonnetje!
Tijdens de rust van een Pernix 1 wedstrijd zal je gehuldigd worden als top-verkoper en je prijs krijgen:
Nr 1 cadeaubon EUR 25,00
Nr 2 cadeaubon EUR 17,50
Nr 3 cadeaubon EUR 10,00
 
Verkoop je als team de meeste loten: dan is er taart voor het hele team na een wedstrijd!
 
Wij wensen je heel veel succes met het verkopen van loten! We gaan ervoor met z’n allen en hopen op een geweldig resultaat. Jouw inzet is goud waard!
 
Met vriendelijke groet,


De Grote Club Actie Commissie
Anne, Janneke, Evelien en Floris 
 

Overig nieuws

Trainer/coach(es) Pernix 3 gezocht!

De TC is hard op zoek naar een enthousiaste trainer/coach (evt een duo) voor Pernix 3.  Brenda Venema heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor

Staf A1 seizoen 24/25

Verheugd kunnen wij meedelen dat vanaf komend seizoen de A1 begeleid zal worden door Wilko Heijl en Seth Karstens met ondersteuning van Nicky van Rosmalen.Met

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.