IJM

Nieuwsbrief Pernix 24 maart 2023

Nieuwsbrief Pernix 24 maart 2023

In deze nieuwsbrief:

  • Joost Kuipers nieuwe hoofdtrainer Pernix 1
  • Overgang zaal naar veld en het strafworpen toernooi
  • Oproep voor schoonmaak kantine
  • Kantinegebruik veld
  • Save the Date

Joost Kuipers nieuwe hoofdtrainer Pernix 1

De TC is verheugd om mee te kunnen delen dat Joost Kuipers vanaf het aankomende seizoen 2023/2024 de nieuwe hoofdtrainer zal zijn van Pernix 1.

Na overleg met de huidige hoofdtrainer, Rick Nell, is in samenspraak besloten dat hij aan het eind van het lopende seizoen afscheid zal nemen bij Pernix. Wij zijn Rick zeer dankbaar voor zijn bijdrage die hij tot nu toe heeft geleverd bij de opbouw van een nieuw en talentvol Pernix 1. Tot het eind van het veldseizoen zal Rick zich uiteraard nog volop inzetten voor Pernix 1 met als doel een mooi afscheid en een goede afsluiting van het seizoen in de overgangsklasse.

Joost heeft na zijn actieve spelerscarrière in Pernix 1 de afgelopen 3 jaar ruime ervaring op kunnen doen als assistent-coach van aanvankelijk Elmer Coevert en de afgelopen 2 seizoenen aan de zijde van Rick. Na het behalen van zijn KT3 trainersdiploma is Joost er inmiddels aan toe om op eigen benen te staan als eindverantwoordelijke bij Pernix 1. Hij treedt hiermee overigens in de voetsporen van zijn vader Peter, die van 1996-2001 ook een periode hoofdtrainer was van Pernix.
Wij wensen Joost heel veel succes in zijn nieuwe rol; hij heeft al aangegeven enorm veel zin te hebben in deze uitdaging en het verder aan de slag gaan met de jonge en talentvolle Pernix selectie. De overige invulling van de trainersstaf van de selectie zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Pernix 2
Gerben Donker, de trainer/coach van Pernix 2, heeft in de gesprekken met de TC aangegeven dat hij na 2 seizoenen als trainer/coach aan het einde van het huidige seizoen zal stoppen bij Pernix 2. Het komende jaar wil hij onder andere meer tijd hebben voor andere bezigheden en zijn gezin.
Gerben heeft net als Rick veel goed werk verricht met een heel jong en onervaren Pernix 2, en heeft ondanks de zware competities die s2 heeft gespeeld, altijd gezorgd voor een positieve sfeer en enthousiasme. Nieuwe spelers zijn ingepast in de selectie en jonge spelers zijn beter geworden. Dank Gerben voor al je inzet voor Pernix tot nu toe, en op een mooi afscheid op het veld!

De TC is inmiddels op zoek naar een vervanger, en verwacht op korte termijn hier meer duidelijkheid over te kunnen geven. 

TC Pernix

Overgang van zaal naar veld en het strafworpen toernooi

Beste ouders, korfballers en leden,

Nog een paar weken en het zaalseizoen is afgelopen. Wat is het fijn om een zaalseizoen te korfballen zonder Corona maatregelen, een hele competitie te spelen en zoveel enthousiasme te zien week in week uit op de velden!

Er zijn best veel teams op kampioenskoers, wat heel leuk is! En we zien een enorme groei bij al onze spelertjes, waar iedereen heel trots op mag zijn!

Onderstaand de planning voor de komende weken tot aan de start van de veldcompetitie.

Week van 27 maart – 1 april:

  • Laatste week van trainingen in de zaal.
  • Zaterdag 1 april is de laatste competitiedag van de zaal.

Week van 3 april – 8 april:

  • Geen training deze week.
  • Woensdag 5 april strafworpen toernooi, van 17:00 – 19:00 uur in de Zijlhal.
  • Zaterdag 8 april geen wedstrijden.

Week van 10 april – 15 april:

  • Maandag 10 april geen training, ivm 2e paasdag.
  • Woensdag 12 april/ donderdag 13 april start training op het veld. Trainingen – Pernix Korfbal
  • Zaterdag 15 april oefenwedstrijden. Een schema met oefenwedstrijden volgt.

Week van 17 april – 22 april:

  • Maandag, woensdag en donderdag trainen op het veld.
  • Zaterdag 22 april start veld competitie. Let op dit is de eerste dag van de meivakantie!

Meivakantie:

  • Trainers bepalen wanneer er training is.
  • Zaterdag 29 april en zaterdag 6 mei zijn competitiewedstrijden, kijk goed in het schema of jouw team een wedstrijd heeft.

De veldcompetitie start in het eerste weekend van de meivakantie, mocht je nu al weten dat je voor de oefenwedstrijden of competitiewedstrijden afwezig bent, geeft dit nu al door aan de trainers en wedstrijdsecretariaat van jouw letter.

Strafworpentoernooi

De jaarlijkse traditie binnen Pernix, aan het einde van het zaalseizoen is het strafworpen toernooi. Dit jaar wordt deze gehouden op woensdag 5 april van 17:00 – 19:00 uur in de Zijlhal.

Alle kinderen t/m de B gaan de komende trainingen 4 reeksen van 10 strafworpen nemen. De uitslagen van deze reeksen worden aan de organisatie van het strafworpen toernooi doorgegeven.

Na de uitslagen van deze reeksen, worden de kinderen die mee mogen doen op woensdag 5 april uitgenodigd. Of je mee mag doen op 5 april, hangt af van de resultaten die op de trainingen worden gehaald.

Oproep schoonmaken kantine

Beste allen,
In april gaan we weer met zijn allen naar het veld en natuurlijk ook naar de kantine. Om de kantine, kleedkamers, wc’s, keuken en bar weer lekker schoon en fris te krijgen willen we weer met zijn allen schoon gaan maken; onder het motto: vele handen maken lekker schoon.
We hebben deze avond gepland op dinsdag 4 april van 19.30 uur tot ongeveer 22 uur. Het zou fijn zijn als jij ook komt. Wil je even een berichtje sturen naar Odette of Trea als je ook komt. Dit kan via de KNKV app of via mobiel.

Alvast bedankt en hopelijk tot 4 april.
Groetjes namens de clubhuiscommissie,
Odette (0631349194) en Trea (0627450500)

Kantinegebruik veld

Nog een paar weken en dan gaan we weer trainen en spelen op het veld. Sinds een paar maanden gebruikt doordeweeks (overdag) BSO de Sportanen de kantine en de velden.
Daarom bij deze een oproep aan iedereen die de kantine gebruikt om er altijd voor te zorgen dat je je eigen rommel opruimt. Was de limonadebekers af, ruim de flesjes van drinken op en laat geen rommel slingeren. Als iedereen zijn eigen rommel opruimt hoeft niet degene die afsluit alles op te ruimen en zorgen we met elkaar dat de kantine weer netjes is voor de Sportanen.
Dit geldt ook voor sigarettenpeuken. Laat deze niet op de grond achter.

Save the Date

Met het veldseizoen in zicht willen we vanuit de NAC alvast twee data doorgeven voor in de agenda.
Meer informatie over deze activiteiten volgt later.

Zondag 23 april: KUBB toernooi.
Zaterdag 29 april: Openingsfeest

Overig nieuws

EN WAT DOE JIJ VOOR JE CLUB?

Deze keer zetten we vrijwilliger Jenny in het zonnetje! Jenny van der Spek is 53 jaar,getrouwd met George. De kinderen Thirza (16) en Casper (15)

Nieuwsbrief 22 april

In deze nieuwsbrief: Trainers Pernix 2 volgend seizoen De TC is blij om te kunnen mededelen dat Manolis Karamanolis ook volgend seizoen trainer/coach zal zijn

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.