IJM

Nieuwsbrief 22 april

Nieuwsbrief 22 april

In deze nieuwsbrief:

 • Trainers Pernix 2 volgend seizoen
 • Trainingen in de meivakantie
 • Vacature Bestuurslid Jeugdzaken
 • Bericht van de TC
 • Ga je stoppen met korfballen? Geef dit tijdig door!
 • Save the date: Slotdag
 • Hulp gezocht voor de promotie van Pernix op 29 Juni
 • Vrijwilliger in het zonnetje
 • Familietoernooi 9 mei
 • Bericht van de materiaalcommissie

Trainers Pernix 2 volgend seizoen

De TC is blij om te kunnen mededelen dat Manolis Karamanolis ook volgend seizoen trainer/coach zal zijn van Pernix 2. Hij zal hierbij ondersteund gaan worden door Raymond Boerman, die deze functie nu ook al deels vervult, maar komend seizoen meer aanwezig zal kunnen zijn op de bank en bij alle woensdagtrainingen. 

Manolis is aan zijn eerste jaar bezig bij Pernix 2 en is enthousiast om de ingeslagen weg van dit jaar samen met Raymond volgend jaar voort te zetten, en om jong talent waar mogelijk in te passen. Ook de selectie is positief over de verfrissende en duidelijke aanpak van Manolis. Momenteel ligt Pernix 2 op koers om op het veld terug te promoveren naar de reserve Overgangsklasse. Veel succes daarbij de laatste 4 wedstrijden!

TC Pernix

Trainingen in de meivakantie

Beste ouders, spelers en trainers van de jeugd,

Rondom de meivakantie ziet het trainingsrooster er als volgt uit

 • Maandag 22 april, woensdag 24 april en donderdag 25 april is er wel trainen
 • Zaterdag 27 april is Koningsdag, geen trainen en wedstrijden
 • Maandag 29 april tot en met zondag 5 mei geen trainen en wedstrijden i.v.m. meivakantie
 • Vanaf maandag 6 mei wel trainen en zaterdag 11 mei competitie
  • De F traint in de week van 6 mei niet

Mocht uw kind bij de wedstrijd op zaterdag 11 mei niet aanwezig zijn, meld dit dan zowel bij de trainer als bij het invalsecretariaat. Zodat tijdig inval geregeld kan worden!

JTC Pernix

Vacature Bestuurslid Jeugdzaken

Na ruim 12 jaar onderdeel te zijn geweest van de JTC en 4 jaar in het bestuur gezeten te hebben namens de JTC zal Perla Breedveld gaan stoppen. Dat betekent dat we opzoek zijn naar een nieuw bestuurslid Jeugdzaken. De invulling zal er voor de nieuwe bestuurder anders uit gaan zien dan de afgelopen jaren.
Veel jeugd maakt een vereniging levendig en toekomstbestendig! Hoe zorgen we dat onze jeugd groeit zowel in aantallen, plezier en in niveau? Heb jij een oranje-zwart-wit hart, affiniteit met de jeugdkorfbal, dan zoeken we wellicht jou als nieuw bestuurslid Jeugdzaken.

Het bestuurslid Jeugdzaken heeft verstand van korfbal (met name korfbal technisch) en oog voor ontwikkelingen binnen jeugdkorfbal. Samen met je medebestuursleden en de commissies (JTC en nieuw op te zetten jeugdtrainers commissie) bouw je aan een visie voor de jeugd van Pernix en weet deze te vertalen naar concrete plannen. 

Spreekt dit jou aan? Kijk voor de hele vacature op: Vacature Bestuurslid Jeugdzaken – Pernix Korfbal

Bericht van de TC

Beste Pernixers,


Hoewel we nog een aantal wedstrijden te gaan hebben, zijn wij als TC al bezig met het samenstellen van de seniorenteams voor volgend seizoen. Van belang daarbij is wat ieder van jullie plannen zijn (uiteraard hopen wij dat jullie allemaal gewoon willen blijven spelen) en of jullie voorkeur hebben voor team en samenstelling van de teams. 

Zoals gebruikelijk zullen wij proberen om die voorkeur zoveel mogelijk mee te nemen, maar wij kunnen dat niet garanderen.

We hebben hiervoor zondag 21 april een mail met daarin een link naar deze enquête verstuurd. Zouden jullie deze enquête uiterlijk zaterdag 27 april willen invullen? Het kan zijn dat deze mail in de spam is terecht gekomen!


Alvast bedankt!


Groeten,

TC Pernix

Ga je stoppen met korfballen? Geef dit tijdig door!

De JTC en de TC zijn alweer druk bezig om de teams voor volgend jaar samen te stellen. Het is fijn om te weten wat iedereen van plan is. Mocht je al weten dat je volgend jaar niet meer gaat korfballen, geef het voor 31 mei door via jc@pernix.nl (en uiteraard bij de ledenadministratie: ledenadministratie@pernix.nl ). Dan kunnen wij er rekening mee houden bij het maken van de teams.

Zegt u pas na bekendmaking van de teams op, dan zijn er mogelijk extra kosten aan verbonden en zullen andere kinderen verschoven moeten worden naar andere teams, dat is niet altijd even leuk. 
Mochten er nog zaken zijn waar de JTC rekening mee kunnen houden met het maken van de opstelling, laat het ons dan ook weten.

Wij hopen dat iedereen ook volgend seizoen bij Pernix blijft korfballen!
Mocht dit niet zo zijn dan is het voor de JTC en TC zeer wenselijk om uiterlijk 31 mei op te zeggen. Opzeggen na 20 juni heeft financiële consequenties, want in dat geval moet Pernix in elk geval de bondscontributie afdragen.
Let op: Opzeggen moet altijd bij de ledenadministratie via ledenadministratie@pernix.nl
Wanneer je stopt moet je ook je shirt inleveren. Dit kan je zelf inleveren bij MKH Business: Hoge Rijndijk 251 in Zoeterwoude.

Save the Date: slotdag 8 juni

Dit jaar zullen de laatste competitiewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 8 juni. We zullen ook dit seizoen weer gezellig met elkaar afsluiten. De invulling hiervan zullen we later met jullie delen, maar in ieder geval speelt de selectie thuis.

Hulp gezocht voor de promotie van Pernix op 29 juni

Winkelcentrum De Kopermolen in Leiden organiseert een kindervrijmarkt tussen 11.00 en 16.00 uur. Pernix is uitgenodigd om een kinderactiviteit te organiseren en er kan een kraam ingericht worden. Dit is een mooie gratis promotie voor onze club.

Wie kan deze zaterdag helpen?

 • spullen bij Pernix ophalen en terug brengen 10.15 & 16.00 uur
 • Wie kunnen in de kraam staan? (Tussen 11-16 u of een gedeelte daarvan). Je hoeft echt niet alles van de club te weten, trouwens. 
 • Wie wil bij de activiteit (korf schieten) staan?

Ik hoor graag wie een bijdrage wil leveren!

Leontien van der Kooij

Leontienvanderkooij@icloud.com

Vrijwilliger in het zonnetje

EN WAT DOE JIJ VOOR JE CLUB?!   

Deze keer zetten we vrijwilliger Jenny in het zonnetje! Jenny van der Spek is 53 jaar, getrouwd met George. De kinderen Thirza (16) en Casper (15) spelen in de A3.

Hoe ben je bij Pernix terechtgekomen?

Via mijn kinderen Thirza en Casper. Zij speelden tot 2 jaar geleden bij Sporting Trigon, maar daar hield het voor de jeugd op. Dus we zijn lid geworden van Pernix.

Wat doe je nu qua vrijwilligerstaak bij Pernix?

Ik doe sinds dit seizoen het wedstrijdsecretariaat voor de A- en B teams. Dat betekent dat ik ervoor zorg, in overleg met de trainers, dat de teams compleet zijn zodat ze wel hun wedstrijd kunnen spelen. Ik regel dus invallers wanneer dat nodig is. En vorig seizoen heb ik uiteraard een bardienst gedraaid!

Wat maakt het leuk om je in te zetten als vrijwilliger?

Mijn kinderen korfballen en dan vind ik het ook belangrijk om m’n steentje bij te dragen. Daarnaast vind ik het normaal dat je iets doet voor een vereniging. Het draait allemaal niet vanzelf… Het geeft elke week toch wel een goed gevoel als het weer gelukt is om alle teams niet alleen compleet, maar ook nog met een reserve te kunnen laten spelen.

Ik wil hier dan eigenlijk ook van de gelegenheid gebruikmaken om alle invallers te bedanken. Er zijn echt een paar toppertjes die me elke week wel uit de brand helpen. Ik ga geen namen noemen, maar diegenen weten het zelf wel.

Wat is het leukste dat je tot nu toe meegemaakt hebt bij Pernix?

Ik kan erg genieten van een mooie pot korfbal. Ik heb bij verschillende teams gekeken en mooie wedstrijden gezien. Maar het meest genoten heb ik denk ik van vorig seizoen toen de B3 op het veld kampioen werd!

Wil je verder nog iets kwijt over vrijwilligers bij Pernix?

Een vereniging kan niet draaien zonder vrijwilligers. Als iedereen iets doet, maakt het dat het niet veel werk is en kun je als vereniging blijven bestaan. Ik neem mijn petje af voor iedereen die zich inzet voor de vereniging.

Wil jij je ook inzetten voor Pernix? Mail naar vrijwillig@pernix.nl met je idee of kijk eens bij de vacatures op de site.

Familietoernooi 9 mei

Op donderdag 9 mei (hemelvaart) is het familietoernooi van Pernix, dit jaar met 24 teams! Alle aanvoerders hebben inmiddels bericht gehad van de organisatie.

Het belooft een leuke dag te worden, dus kom ook gezellig naar het veld als je niet meespeelt. Om 11 uur is het veld open en om 11.30 uur beginnen de eerste wedstrijden.

Bericht van de materiaalcommissie

Zoals in de vorige nieuwsbrief was te lezen is er nieuw materiaal aangeschaft. Er zijn er oude palen en korven die weggaan. Wie interesse heeft kan dit ophalen bij Pernix, een kleine vergoeding voor weer nieuw materiaal is welkom. Neem hiervoor contact op met communicatie@pernix.nl

Overig nieuws

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.