IJM

Vacature Bestuurslid Jeugdzaken

Vacature Bestuurslid Jeugdzaken

Vacature bestuurslid Jeugdzaken

Veel jeugd maakt een vereniging levendig en toekomstbestendig! Hoe zorgen we dat onze jeugd groeit zowel in aantallen, plezier en in niveau? Heb jij een oranje-zwart-wit hart, affiniteit met de jeugdkorfbal, dan zoeken we wellicht jou als nieuw bestuurslid Jeugdzaken.

Het bestuurslid Jeugdzaken heeft verstand van korfbal (met name korfbal technisch) en oog voor ontwikkelingen binnen jeugdkorfbal. Samen met je medebestuursleden en de commissies (JTC en nieuw op te zetten jeugdtrainers commissie) bouw je aan een visie voor de jeugd van Pernixen weet deze te vertalen naar concrete plannen. 

Binnen Pernix wordt gewerkt aan het opnieuw in kaart brengen van de verdeling van commissies en taken onder de verantwoordelijkheid van een bestuurslid. Jeugdzaken gaat als één van de eerste om richting een nieuwe structuur. Waar voorheen het bestuurslid Jeugdzaken, ook voorzitter is van de Jeugd Technische Commissie (JTC) en aanspreekpunt was voor de JAC, wordt dit op termijn losgekoppeld. Dit betekent per direct dat het bestuurslid Jeugdzaken, niet de voorzitter is van de Jeugd Technische Commissie. De JTC valt onder het bestuurslid Jeugdzaken. Het bestuurslid Jeugdzaken schakelt met de voorzitter van de JTC voor de uitvoering van het beleid Jeugdzaken. 

Wat betekent het om bestuurslid Jeugdzaken te zijn?

• Je gaat bouwen aan de Pernix Jeugd (visie-beleid) samen met diverse commissies en je mede bestuursleden. Hiervoor gebruik je voorbeelden van andere verenigingen en het KNKV. 

• Je werkt samen met commissies en andere bestuursleden als het gaat om de koers van de jeugd binnen Pernix, bijvoorbeeld op thema’s als werving.

• Je bent zichtbaar binnen onze jeugd en bij onze jeugdtrainers

• Je weet wat er speelt binnen de Jeugd (binnen Pernix en landelijk) en neemt dit mee richting het bestuur indien nodig 

• Je bent 1e aanspreekpunt voor de JTC en nog op te zetten jeugtrainerscommissie

• Je haalt informatie op over de teams en de stand van zaken door o.a. nauw contact met de JTC en Jeugdtrainers Commissie (maar voert niet operationeel uit)

Volgende eigenschappen / competenties zijn van belang:

• Open staan voor zichtbaarheid binnen onze jeugd en bij de trainers 

• Communicatief vaardig 

• Oog voor ontwikkelingen binnen de jeugd (en deze vertalen naar Pernix)

• Verstand van korfbal / Korfbal technische achtergrond

• In staat om de helikopter view te hebben en te houden

Tijdsinvestering: Elke maand is er een bestuursvergadering waarbij je als bestuurslid uiteraard aanwezig bent. Deze bereidt je voor en koppel je terug aan jouw commissies. Daarnaast vragen de taken wisselende tijd gedurende het seizoen. Hierover kan Perla Breedveld meer toelichten. 

Het nieuwe bestuurslid neemt het stokje over van Perla Breedveld. Wil je meer weten? Of hoe het is om bestuurslid Jeugdzaken te zijn, nu en in het vernieuwde jasje? Neem contact op met Perla Breedveld. 

Overig nieuws

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.