IJM

Pernix C1 2e van Nederland op NK C jeugd

Pernix C1 2e van Nederland op NK C jeugd

Afgelopen zaterdag 8 april heeft Pernix C1 op het Nederlands Kampioenschap voor C jeugd in Wijk bij Duurstede een prachtige tweede plaats behaald. Ondersteund door een bus vol oranje supporters, die flink van zich lieten horen, werd de ene na de andere tegenstander aan de zegekar gebonden. De organiserende vereniging Viking had het goed voor elkaar op een prachtig sportcomplex gelegen even buiten de stad.

De eerste wedstrijd tegen DVO uit Bennekom eindigde na een nerveus begin in een 6-3 overwinning voor Pernix. Hiermee was de kop eraf en werd vol vertrouwen begonnen aan de tweede wedstrijd tegen PSV. Het frivool spelende Pernix had het moeilijk tegen de fysiek sterkere tegenstanders uit Eindhoven. Maar na een snelle time out na een 1-3 achterstand keerde de wedstrijd en kwam Pernix 5-4 voor, maar ook weer 5-6 achter. In werkelijk de allerlaatste seconden van de wedstrijd maakte Cato de winnende, 7-6! De supportersschare rende het veld op alsof de titel al binnen was!

De laatste poulewedstrijd moest echter nog gespeeld worden en ditmaal was KCR uit Ridderkerk de tegenstander. Zij hadden de vorige 2 wedstrijden eveneens gewonnen dus de winnaar zou direct in de finale staan. Nu startte Pernix voortvarend en via een 3-0 tussenstand werd een degelijke 5-1 overwinning geboekt. Op naar de finale!

In de finale speelde Pernix tegen Fortuna uit Delft, opvallend genoeg een bekende (beste nummer 2) uit de poule van Pernix tijdens de gewone competitie. Pernix had na oponthoud bij de voorgaande wedstrijd om de 3e plek (verlenging, strafworpen en confetti op het veld) een koude start en stond binnen no-time met 0-4 achter. Een snelle time out van coaches Damme en Manolis zorgde ook nu voor een ommekeer. Pernix C1 toonde opnieuw aan dat het een team is met vechtersmentaliteit en kwam vlot terug tot 3-4. Helaas kort voor rust 3-5 via een makkelijk gegeven strafworp. Na de rust leek het met 3-6 een moeilijk verhaal te gaan worden, maar opnieuw rechtte Pernix de rug en werd het via goals van Jasper, Giada en Milan gelijk, 6-6! Fortuna scoorde echter 2x direct na de vakwissel waardoor het na 7-7 ook weer 7-8 werd, en deze laatste tegengoal kon Pernix net niet meer repareren.

Uiteindelijk dus een zeer knappe 2e plaats waarbij de beker en zilveren medailles onder luid gejuich van de oranje supporters in ontvangst werden genomen. Pernix C1 bestaat uit Suus, Giada, Emma, Fenya, Cato, en reserves Veerle en Chloë en bij de jongens uit Huub, Jasper, Joost, Milan, Ruben, reserves Rick en Pepijn en natuurlijk coaches Damme, Manolis en Perla (op afstand). Zij bedanken korfbalvereniging Viking voor de uitstekende organisatie, Koekie en alle supporters voor de aanmoedigingen (speciaal de B jeugd voor het zingen en de sfeer), de sponsors Hoekhuis en IJM voor de prachtige NK shirts, Geerten voor het regelen van de bus, en natuurlijk Wilko voor de foto’s en Hans voor het prachtige videoverslag “overal waar we heengaan”. Het was een fantastische dag!

Overig nieuws

EN WAT DOE JIJ VOOR JE CLUB?

Deze keer zetten we vrijwilliger Jenny in het zonnetje! Jenny van der Spek is 53 jaar,getrouwd met George. De kinderen Thirza (16) en Casper (15)

Nieuwsbrief 22 april

In deze nieuwsbrief: Trainers Pernix 2 volgend seizoen De TC is blij om te kunnen mededelen dat Manolis Karamanolis ook volgend seizoen trainer/coach zal zijn

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.