IJM

Doneer tijdens de inzamelingsmaand voor de Voedselbank! 

Doneer tijdens de inzamelingsmaand voor de Voedselbank! 

In de maand april organiseren we als Pernix een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ kun jij vele gezinnen helpen in de regio. Doneer jij ook? 

Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Mogelijk ken je zelf ook mensen in jouw omgeving die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Het aantal gezinnen, dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt daarbij ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Daar willen we ons als club voor inzetten door in april een inzameling voor de Voedselbank te organiseren. Er is gekozen voor de maand april omdat de nood dan het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen heel veel ingezameld, die voorraad raakt in april op wat maakt dat aanvulling juist in die periode heel welkom is. Doneer jij ook? 

De sport gezamenlijk in actie voor de Voedselbank
Iedere sporter zal het met ons eens zijn: bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren we met meerdere sportbonden en zoveel mogelijk clubs in april 2023 een inzamelingsmaand voor de Voedselbank. 

Doneren aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’
Aan de hand van onderstaand ‘boodschappenlijstje’ vragen we jullie om te doneren tijdens de inzamelingsmaand voor de Voedselbank. Op dit lijstje staan gezonde producten die lang(er) houdbaar zijn. Na de inzamelingsmaand komt de lokale Voedselbank de producten ophalen en verdeelt deze over de gezinnen die het hard nodig hebben. 

Welkom in de sport
We hopen met de actie gezinnen die het keihard nodig hebben een steuntje in de rug te bieden en daarmee, met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, ook te laten merken dat zij van harte welkom zijn in de sport. We zorgen tijdens de actie dan ook dat de gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank worden uitgenodigd om kosteloos een of meerdere trainingen bij onze club te volgen op de woensdagen de gehele maand mei. 

Inzamelingsplek en tijdstip
Wil jij ook doneren? Daar zijn we ontzettend blij mee, net als de vele gezinnen in onze regio die gebruik moeten maken van de Voedselbank.  In de Pernix Kantine (Joop Vervoornpad 6) kun jij de producten die op het ‘boodschappenlijstje’ staan doneren. Daar staan kratten waarin de producten gezet kunnen worden, dit kan de gehele maand april (startend op woensdag 12 april) op maandag en woensdag van 18.00 tot 21.00 en op zaterdagen van 10.00 tot 17.00.  

Stel je vraag
Heb je vragen over de inzamelingsmaand? Laat het mij (Iris Swanenburg) weten door een e-mail te sturen naar clubhuiszaken@pernix.nl of spreek mij aan op de vereniging.

Overig nieuws

Trainer/coach(es) Pernix 3 gezocht!

De TC is hard op zoek naar een enthousiaste trainer/coach (evt een duo) voor Pernix 3.  Brenda Venema heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor

Staf A1 seizoen 24/25

Verheugd kunnen wij meedelen dat vanaf komend seizoen de A1 begeleid zal worden door Wilko Heijl en Seth Karstens met ondersteuning van Nicky van Rosmalen.Met

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.