IJM

Nieuwsbrief Pernix 9 oktober 2023

Nieuwsbrief Pernix 9 oktober 2023

 • Bericht van het bestuur
 • Informatie over trainingen komende periode
 • Jeugdweekend
 • Kledingmarkt
 • Bericht van de vrijwilligers coördinatoren
 • Enquête vertrouwenscontactpersonen

Bericht van het bestuur

Beste Pernixers,

Zaterdag 7 oktober zijn wij bij het opruimen en sluiten van de kantine zéér geschrokken van wat wij daar aantroffen: materialen op het veld, kapot glaswerk op de grond in de kantine, flessen drank en resten van rookwaar in de kleedkamers, sigarettenpeuken voor de deur van de kantine en speelgoed uit de speelhoek verspreid over de vloer.

Mochten wij in de toekomst nog een keer tegen zoiets aanlopen, zijn wij genoodzaakt daar consequenties aan te gaan hangen.

Voor iedereen onderstaand nogmaals de regels:

 • Roken doen wij in het daarvoor bestemde rokershok aan de achterkant van de kantine.
 • In de kleedkamers is glaswerk en roken verboden.
 • Het meenemen en nuttigen van sterke drank op het complex is niet toegestaan. En uiteraard, zoals in de wet staat, is drank onder de 18 volledig verboden.
 • Materialen die gebruikt worden voor een wedstrijd of om mee te spelen worden opgeruimd. Als je met jouw team de laatste wedstrijd op dat veld hebt gespeeld, ruim je dus de palen, ballen en het scorebord op. Als je na een wedstrijd nog even een balletje schiet, ruim je daarna ook alle spullen op.
 • Stoelen die worden gebruikt om langs het veld of naast de dug out een wedstrijd op te kijken, ruim je op. Evenals de troep van flesjes drinken en andere verpakkingen.

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat het niet nodig is om consequenties in te zetten. Spreek elkaar aan op het opruimen van spullen, roken voor de kantine of meenemen van drank naar de kleedkamers.

Groeten,

Het bestuur.

—————————————————————————————————————————————————————————–

Informatie over trainingen komende periode
Beste Pernixers,

Het veldseizoen eindigt voor de meeste teams op 14 oktober. En er zijn al heel wat kampioenen, de F3, E5, D1, C2 en A1. Nog wat andere teams zijn in de race voor het kampioenschap!

De overgang naar de zaalcompetitie verloopt iets anders dan de afgelopen jaren omdat er minder lang tussen veld en zaal zit en een enorm leuk Jeugdweekend aan komt. Hieronder het verloop:

 • Zaterdag 14 oktober laatste veldwedstrijd
 • Maandag 16 oktober tot en met zondag 22 oktober geen trainingen of wedstrijden (tenzij anders vermeld door trainers)
 • Zaterdag 21 oktober Jeugd Hesjestoernooi op het veld:
 • Van 10.00-11.30 is de F, E en D
 • Van 12.00-13.30 de A, B en C
 • We zoeken nog voor beide tijdstippen scheidsrechters en bij de F, E en D coaches. Dus als er enthousiaste familieleden zijn die willen helpen, horen we dat graag!
 • Maandag 23 oktober start Pernix met de zaaltrainingen voor de jeugd en senioren
 • Zaterdag 28 oktober zullen er voor een aantal teams oefenwedstrijden zijn. We proberen voor zoveel mogelijk teams dit te organiseren, echter omdat normaliter het weekend van 4 november het oefenwedstrijden weekend is, is het een uitdaging om tegenstanders te vinden.
 • Weekend van 4 november is Jeugdweekend
 • Op 11 november start de competitie voor iedereen

Het trainingsrooster en oefenwedstrijd schema wordt nog gepubliceerd!

Groeten,

JTC en TC

—————————————————————————————————————————————————————————–

Jeugdweekend

In het weekend van 3 t/m 5 november staat het leukste weekend van het jaar op het programma: Pernix Jeugdweekend. Er zijn al bijna 100 kinderen die zich hebben aangemeld voor dit weekend. Maar er zijn nog een paar plekjes over. Aanmelden kan via een mail naar jeugdweekend@pernix.nl

——————————————————————————————————————————————————————————-

Kledingmarkt

Kleding markt 14 okt 10.00-13.00 u

Passen jouw kinderen de zaalschoenen nog?Kinderen groeien snel. Om sportkleding een tweede ronde mee te laten gaan en in het kader van duurzaamheid organiseren we een kleding markt!

Iedereen kan kleding gratis aanleveren. Op 14 okt wordt alles uitgestald en kan iedereen het benodigde uitzoeken in zijn/ haar maat.

Er zal een vrijwillige bijdrage gevraagd worden. Dit geld gaat naar de neven activiteiten voor de jeugd. U kunt betalen via een QR code.

GEVRAAGD: gratis tweede hands sportkleding en toebehoren in goede staat zoals:
Schoenen, broekjes, rokjes, shirts, tassen, trainingskleding en -pakken.
Kleding graag inleveren in de kratten in het tassenrek in de kantine, voor 14 okt.

Kleding die overblijft gaat naar het goede doel.

Namens de kledingcommissie
Maartje, Babs en Leontien
kledingcommissie@pernix.nl

————————————————————————————————————————————————————————–

Bericht van de Vrijwilligers Coördinatoren

EN WAT DOEJIJVOOR JE CLUB?!

Een korte update van de vrijwilligerscoördinatie:

 • De afgelopen weken zijn de teammanagers druk geweest met het rondkrijgen van het barrooster door ouders. Dat is uiteindelijk super goed gelukt! Fijn dat iedereen zijn beste beentje voorzet. Het is ook leuk om te zien dat iedereen plezier heeft achter en voor de bar.
 • De afgelopen tijd zijn er verschillende vacatures vervuld door ouders die besloten hebben zich in te zetten voor de club. De kledingcommissie is bemand, de barroosters voor de zaterdagen worden gepland, de schotels op zaterdag worden georganiseerd, er is versterking voor de klusclub, de jeugdactiviteitencommissie heeft een nieuwe voorzitter, de wedstrijdsecretariaten zijn bemand en er is een coach voor de A3 gevonden. Helemaal super!
 • Er zijn ook nog leuke openstaande vacatures, zie Vrijwilligers Pernix – Pernix Korfbal. We zoeken mensen die zich in willen zetten in de barcommissie, een volwassen ervaren trainer voor de F en we zoeken iemand die de barroosters voor evenementen wil regelen en het vuilnis wil regelen. Daarnaast zoeken we iemand die het ‘broodje van de week’ voor de zaterdagen wil organiseren.
 • Heb je een ander leuk idee om bij te dragen aan onze mooie club? Neem dan contact met ons op via vrijwillig@pernix.nl

Groeten, Evelien, Nienke en Wendeline

Deze keer zetten we vrijwilliger Laura Middelkoop (23) in het zonnetje!

Een kort interview via whatsapp vertelt ons dit:

Welke taken heb je allemaal gedaan bij Pernix?

Ik heb veel teams trainen gegeven en gecoacht, wedstrijden gefloten, in de NAC (feestcommissie) gezeten, de sponsorcommissie gedaan, de jeugd technische commissie, bardiensten gedraaid en clinics gegeven!

Wat was je leukste ervaring als vrijwilliger tot nu toe?

Ik kan niet 1 moment benoemen, maar ik denk dat ik afgelopen jaar het coachen en trainen geven wel als een hele leuke herinnering kan beschouwen. Om een team in een jaar zo te zien groeien door jouw aanwijzingen en trainingen is echt te gek! En dan daarbuiten natuurlijk ook de leuke teamuitjes waar alle kinderen willen dat je nog een jaar trainen komt geven; dat maakt je toch trots!

Wat doe je nu bij Pernix?

Ik ben nu trainer/coach van de C1, ik zit in de sponsorcommissie en in de jeugd technische commissie waar ik de oefenwedstrijden regel en de teams maak.

Waarom is het leuk je in te zetten voor Pernix?

Pernix is vanaf jongs af aan al een onderdeel geweest van mijn leven, ik haal er heel veel plezier uit om mijn inzet te geven om zo de club te laten bestaan. De vrijwilligers zijn zo belangrijk, maar je krijgt er zeker ook super veel voor terug. Zo blijf je ook betrokken bij de vereniging.

Wil je nog iets zeggen tegen de Pernix vrijwilligers?

Voor iedereen die zich inzet voor Pernix: bedankt voor alle inzet, zonder jullie bestaat Pernix niet! En voor degenen die nog niks doen: alle vrijwillige hulp is nodig!

Ga zo door met zijn allen.

Wil jij je ook inzetten voor je club? Kijk eens naar de vacatures op de site of stuur jouw idee en talent om bij te dragen naar vrijwillig@pernix.nl!

—————————————————————————————————————————————————-

Enquête vertrouwenscontactpersonen

Afgelopen voorjaar is een ultra korte enquête van 6 vragen uitgezet onder de spelende leden van Pernix, om zo meer zicht te krijgen op de ervaren sport veiligheid binnen Pernix.Er zijn 30 mensen geweest die de tijd hebben gevonden om deze 6 vragen in te vullen. Afgelopen donderdag 5 oktober hebben het bestuur en de vertrouwenscontactpersonen de uitkomsten van de enquête met elkaar besproken.Als belangrijkste aandachtspunt komt naar voren dat ongewenst gedrag van coaches, ouders en supporters (hard schreeuwen, commentaar leveren) aan de lijn van het veld gevoelens van onveiligheid geven. Het bestuur heeft nagedacht over mogelijke acties voor op de korte en de lange termijn om dit onder de aandacht te brengen.

Namens het bestuur

Overig nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.