IJM

Nieuwsbrief Pernix 21 januari 2024

Nieuwsbrief Pernix 21 januari 2024

Nieuwsbrief 21 januari 2024

In deze nieuwsbrief:

  • Een vrijwilliger in het zonnetje
  • Vacatures jurytafel
  • Wil jij werken bij Sport-BSO de Sportanen?
  • Besteding opbrengst Grote Club Actie
  • Met korting naar de zaalfinale in Ahoy

Een vrijwilliger in het zonnetje

EN WAT DOE JIJ VOOR JE CLUB?!  

Deze keer zetten we onze penningmeester Joost van de Graaf in het zonnetje!

Wat doe je nu voor Pernix?

Sinds dit seizoen heb ik de rol van penningmeester van Floris Eyckenschild overgenomen. In deze rol ben ik best breed betrokken bij verschillende Pernix-zaken. Van een begroting voor het Jeugdweekend tot de aanschaf van nieuw materiaal. Vanuit mijn werk heb ik veel affiniteit met financiën, dus ik ben blij dat ik op deze wijze wat aan Pernix bij kan dragen. In mijn rol werk ik nauw samen met Rob Kuipers die de financiële administratie bijwerkt. En Floris en Renée hebben het netjes achtergelaten, dus dat kunnen we mooi doorzetten.

Welke taken heb je allemaal gedaan bij Pernix?

Tot mijn rol als penningmeester was ik eigenlijk nog niet heel erg betrokken. Tuurlijk…ik floot hier en daar een wedstrijdje en droeg bij met een bardienst, maar nu ben ik erg blij dat ik mij wat meer in kan zetten voor Pernix.

Wat is je leukste herinnering als vrijwilliger?

Haha…lastig! Dat kan meerdere kanten op gaan. Ik heb wel een paar bardiensten gedaan die dan eindigden in een mooi kantinefeestje, maar als vrijwilliger kijk ik ook erg positief terug op mijn recente installatie als penningmeester in de algemene ledenvergadering.

Waarom is het leuk je in te zetten voor Pernix?

Ik vind het vooral leuk dat je je op meerdere manieren in kan zetten voor Pernix. Je krijgt in welke rol dan ook het gevoel dat je verbindend werk doet. Alles wat je doet draagt bij aan de vereniging. Daar haal ik veel voldoening uit.

Wil je verder nog iets kwijt over vrijwilligers bij Pernix?

Ik zie nu pas echt hoeveel er moet gebeuren en hoeveel mensen hierbij betrokken zijn. Dit maakt onze vereniging sterk en daarvoor ben ik iedereen enorm dankbaar. We hebben binnen Pernix nog wel een aantal grote taken die we met meerdere leden soms wat kleiner kunnen maken. Dus mocht je twijfelen om nog wat extra’s voor Pernix te doen, het helpen van een ander Pernix-lid in het voltooien van haar/zijn taak draagt ook enorm bij. Op deze manier dragen we gezamenlijk de verantwoordelijkheid en werken we samen!

Wil jij ook bijdragen als vrijwilliger? Kijk op www.pernix.nl bij het onderdeel vrijwilligers of mail naar vrijwillig@pernix.nl!

Vacatures Jurytafel: voorzitter, tijdwaarnemers, schotklokbedieners

Wil jij je graag inzetten voor Pernix en heb je maar beperkt de tijd? Vind jij het leuk om ervoor te zorgen dat de wedstrijden van Pernix 1 en 2 in de Zijlhal goed verlopen en kun je je goed concentreren? Dan zijn deze taken misschien echt iets voor jou!

Tijdens de thuiswedstrijden van het eerste en het tweede (in de Zijlhal) zitten er altijd drie mensen achter de jurytafel. Voor het zaalseizoen 2023-2024 hebben we de bezetting achter de jurytafel gelukkig weer rond gekregen, maar er zijn een paar mensen die na jaren trouwe dienst hebben aangegeven te gaan stoppen. Dus Pernix is op zoek naar versterking!

Als jij de persoon bent die in het volgende seizoen bij Pernix 1 of 2l één of een paar keer in het zaalseizoen achter de tafel wil komen zitten, geef je dan op! Wil je aan de slag als juryvoorzitter, dan kun je in iets meer dan een uurtje het certificaat juryvoorzitter halen via een KNKV-training (online). Maar ook tijdwaarnemers (stand bijhouden en de wedstrijdtijd stoppen en starten als de scheidsrechter fluit) en schotklokbedieners (schotklok starten en resetten, bijvoorbeeld als de bal de korf raakt) hebben we nodig. Door even te oefenen achter de tafel bij een training of oefenwedstrijd krijg je deze taken zó onder de knie. 

Tijdsinvestering: 1 of meerdere keren in het zaalseizoen achter de jurytafel zitten tijdens een wedstrijd van Pernix 1 of 2 (totaal ca 2 uur). In dit zaalseizoen kun je een keer komen mee kijken bij de jurytafel!

Aanmelden kan bij de vrijwilligerscoördinatie via vrijwillig@pernix.nl of direct bij wedstrijdzaken@pernix.nl of voorzitter@pernix.nl.

Kijk voor deze en alle andere openstaande vacatures op: Vrijwilligers Pernix – Pernix Korfbal

Wil jij werken bij Sport-BSO de Sportanen?

Beste Pernix-Leden,

zoals sommigen van jullie weten heeft De Sportanen een Sport-BSO (Buitenschoolse Opvang) bij ons in de kantine. Specifiek voor deze plek zoekt De Sportanen nieuwe medewerkers! Dus werkzaam voor De Sportanen met als standplaats de kantine van Pernix, hoe leuk is dat?!

Ben jij in de middagen beschikbaar in de schoolweken? En hele dagen in de vakanties? Weet jij leuke sport- en spelactiviteiten te bedenken? Dan zoekt De Sportanen jou!

Coen en Niels (Sportanen management) geven op de website van de Sportanen meer informatie over de werkzaamheden, wat De Sportanen jou te bieden heeft en hoe je contact kunt opnemen.
Vacatures | De Sportanen

Besteding opbrengst Grote Club Actie

Eind vorig jaar is tijdens een wedstrijd van de selectie door Koekie bekend gemaakt dat de Grote Club Actie een mooi bedrag voor Pernix heeft opgeleverd. Er is de afgelopen tijd door de materiaalcommissie samen met de penningmeester een inventarisatie gemaakt van de benodigde materialen. Met de opbrengst van de Grote Club Actie zijn er nieuwe korven, palen en voetplaten besteld zodat we straks op het veld weer kunnen trainen en spelen met deze nieuwe materialen.

Zaalfinale in Ahoy

Op 13 april wordt in Ahoy de ontknoping van de Korfbal League gespeeld. Als je via de link op onze website jouw kaartje koopt voor deze finale in Ahoy krijg je een mooie korting op je ticket.

Met korting naar de zaalfinale in Ahoy – Pernix Korfbal

Overig nieuws

Nieuw bij Pernix

Naam: Wouter Westgeest Lengte: 183 Leeftijd: 23 Geboren in: Leiden Gezinssamenstelling: Moeder, Vader en broertje samenwonend Werk/studie: Academie voor Lichamelijke Opvoeding, aan het werk als

EN WAT DOE JIJ VOOR JE CLUB?!

Deze keer zetten we vrijwilliger Roderick Eyckenschild (43 jaar) in het zonnetje! Roderick is één van de vertrouwenscontactpersonen bij Pernix. Hoe ben je bij Pernix

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.