IJM

Nieuwsbrief Bestuur 3 september 2020

Nieuwsbrief Bestuur 3 september 2020

Beste Pernixers,

Zaterdag gaat het nieuwe korfbalseizoen echt beginnen. Het zal vanwege corona een wat ander seizoen worden dan we gewend zijn. Maar wij als bestuur zijn blij dat we in elk geval kunnen beginnen aan het seizoen. Hoe het verder zal verlopen, moeten we met zijn allen afwachten. We wensen iedereen in elk geval veel plezier en succes met de wedstrijden!

Namens het bestuur,

Tessa de Wekker – secretaris

Update corona-regels

De corona-regels hebben een update gehad. We gaan de kantine in elk geval op zaterdagen en sommige trainingsavonden weer openen, maar daar horen wel een aantal maatregelen bij. Op zaterdag zullen de kleedkamers ook weer open zijn, met restricties. Lees alle corona-regels nog eens keer goed door voor je zaterdag naar Pernix komt. Je vindt ze hier.

Ballenbeleid

De afgelopen jaren hebben we als vereniging duizenden euro’s uitgegeven aan ballen. Één nieuwe bal kost 40 euro. Toch raken er steeds ballen kwijt. Afgelopen zaalperiode zijn we daarom gestart met een nieuw ballenbeleid, waarbij elke trainer of aanvoerder tekende voor de ontvangst van een aantal teamballen. Aan het eind van het seizoen moest hetzelfde aantal weer worden ingeleverd. Dat werkte in de zaal vrij goed.

Voor het veld hebben we gezorgd voor nieuwe cijfersloten en elk team een eigen slot met code gegeven. Toch is dit mis gegaan omdat er mensen zijn geweest die de codes hebben veranderd en sloten hebben stuk gemaakt. Hier balen wij enorm van, omdat ballen de vereniging zoals gezegd heel veel geld kosten. Gebruik de sloten die je hebt gekregen daarom goed of koop desnoods met je team een eigen slot (zorg er wel voor dat er een sleutel of de code aanwezig is bij Iris Swanenburg) en zorg ervoor dat je zuinig omgaat met de ballen die je van de vereniging in bruikleen hebt gekregen!! Ballen die missen bij het inlever moment, dienen door het team te worden vergoed.

Opruimen palen en manden

Vorige week lagen er verspreid over het veld allemaal palen en manden. Dit is niet de bedoeling, zo raken er dingen kwijt of gaan ze kapot. Bovendien zadel je anderen op met het opruimwerk. Willen de laatste gebruikers van de materialen ervoor zorgen dat ze correct worden opgeruimd in het materiaalhok? Hartelijk dank!

Sterke drank is niet toegestaan

Als Pernix hebben we een horeca-vergunning voor licht alcoholische dranken. Sterke drank is op ons complex NIET toegestaan. Als we een controle krijgen, dan kunnen we onze vergunning verliezen en dan moet de kantine dicht. Daarom is het niet toegestaan om alcoholische dranken van thuis mee te nemen en op te drinken op de club! Ook glaswerk in de kleedkamers is niet toegestaan!

Van de sponsorcommissie

Door corona is het ook voor verenigingen een financieel lastige periode. Wij als Sponsorcommissie van Pernix zijn druk bezig om de sponsorinkomsten op peil te houden voor komende jaren. Hierbij zijn we naarstig op zoek naar nieuwe sponsoren.

We vragen je als Pernix(familie)lid na te denken of je iemand bent of kent die in welke vorm dan ook sponsor zou willen worden. Denk bijvoorbeeld aan inloopshirts, bordsponsoring, sponsoring van activiteit of gewoon als balsponsor. We staan open voor alle ideeën of mogelijkheden.

Het nieuwe wedstrijdshirt is bijvoorbeeld klaar voor productie maar nog even uitgesteld omdat we nog niet alle sponsorplekken gevuld hebben. Dit kan al vanaf 400 euro!

Heb je vragen of ideeën, dan horen we dit graag. Wil je zelf sponsor worden of ken je iemand in je netwerk? Bel of mail ons, dan komen wij in actie!

Groet,

Sponsorcommissie

Lenette: 06-26040370

sponsoring@pernix.nl

Shirts

Vanwege het nog niet kunnen invullen van alle sponsorplekken op de nieuwe wedstrijdshirts, kunnen we deze nog niet bestellen. Daarom moeten we nog even door met de oude shirts. We komen echter shirts tekort. Heb je nog een shirt liggen en speel je niet meer, dan verzoeken we je met klem deze in te leveren bij de kledingcommissie. Contact: kledingcommissie@pernix.nl.

Grote clubactie

De grote clubactie is elk jaar een belangrijke bron van inkomsten voor onze vereniging. Dit jaar nog meer dan anders, i.v.m. corona en de gemiste inkomsten hierdoor. We realiseren ons echter dat het in coronatijd niet wenselijk is om kinderen langs de deuren te laten gaan om loten te verkopen. Daarom komt er een mogelijkheid om digitaal loten te bestellen. Meer informatie hierover volgt via de grote clubactie commissie.

Ongenode gasten

We hebben de laatste weken te maken met enkele ongenode gasten op ons complex. Ze zijn geen lid en hangen soms wat rond bij de kleedkamers of kantine. Vorige week heeft het bestuur een aantal van hen aangesproken en daarop zijn ze weggegaan. Maar toen het complex werd afgesloten kwamen ze terug. Daarom een oproep: let goed op je spullen en laat ze niet onbeheerd achter! Ook is het niet de bedoeling om de kantine te openen en vervolgens zelf te gaan trainen. Zorg ervoor dat de kantine nooit onbeheerd open is.

Gezocht: leden nieuwe materiaalcommissie

We willen een nieuwe materiaalcommissie in het leven roepen. De voornaamste taak zal zijn het beheer, uitgifte, inname en verdeling van de ballen en het regelmatig controleren van palen en manden op schade. Hiervoor zoeken we twee vrijwilligers dit het leuk vinden om dit op zich te nemen. Wil je ons helpen? Mail dan naar secretariaat@pernix.nl.

Gezocht: barmensen voor maandagavond

Wie o wie wil er maandagavond bardienst draaien? Tot op heden hebben we helaas niemand kunnen vinden. Daarom blijft de kantine voorlopig helaas op maandag gesloten. Wil je een of meerdere maandagen bardienst draaien, meld je dan via clubhuiszaken@pernix.nl. Dank je wel alvast!

Overig nieuws

Jeugdtrainers en oefenwedstrijden

Beste Pernixers, Voor komend seizoen hebben we, op een aantal vacatures na, weer een goede trainersbezetting op de jeugdteams. We zijn heel blij met alle

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.