IJM

Nieuwsbrief 5 juli 2023

Nieuwsbrief 5 juli 2023

In deze nieuwsbrief:

  • Bericht van het bestuur
  • Bericht van de penningmeester
  • Bericht van de Vrijwilligers coördinatoren
  • Shirts ruilen/inleveren
  • Nieuwe trainers jeugdteams
  • Enquete VCP
  • Zomeracties

Bericht van het bestuur
Tijdens de ALV van 4 juli hebben we afscheid genomen van twee bestuursleden. Jeroen Wayenberg en Floris Eyckenschild nemen afscheid na de afgelopen jaren beiden hun expertise binnen Pernix te hebben ingezet als bestuurslid.
Gelukkig mogen we ook twee nieuwe bestuursleden verwelkomen. Stephan van den Berg zal komend seizoen beginnen als bestuurslid TC. En Joost van de Graaf zal vanaf komend seizoen de rol van penningmeester overnemen van Floris.
We willen Jeroen en Floris hartelijk danken voor hun inzet de afgelopen jaren.

Bericht van de Penningmeester
Beste Pernix-ers,

De afgelopen 7 seizoenen mocht ik de Penningmeester zijn van Pernix.

In die tijd alles meegemaakt op het sportieve vlak: kampioenschappen, degradaties, junioren zien uitgroeien tot selectieleden, super!

En toen COVID-19 toesloeg, lieten we ons niet uit het veld slaan: we vonden manieren om te kunnen blijven trainen. Daar waar veel sportclubs na COVID-19 niet alle leden zagen terugkomen; was dat bij Pernix dus heel anders.

En dat typeert de club: kijken waar de sportieve lat ligt en erop focussen, maar ondertussen het sociale aspect niet vergetend.

Rest mij nog 1 iemand specifiek ook te bedanken en dat is Renée Schuite. Mijn administratieve steun- en toeverlaat. Zonder haar had ik dit niet gekund. Dank je wel!

Alle leden wil ik bedanken voor hun vertrouwen in mij als Penningmeester.

Nu draag ik het spreekwoordelijke stokje over aan Joost van de Graaf, bij hem zijn jullie in goede handen. Hij krijgt een financieel gezonde situatie overgedragen (net als ik destijds) in een groeiende en bloeiende club!

Groetjes,


Floris

Bericht van de Vrijwilligers Coördinatoren
Beste Pernixers!

Nienke, Evelien en Wendeline zijn bezig om het coördineren van vrijwilligers bij Pernix nieuw leven in te blazen. Het is leuk om te melden dat Pernix inmiddels voor de barcommissie en de wedstrijdsecretariatenal wat versterking gevonden heeft, helemaal super! Er zijn nog meer vrijwilligers nodig en hieronder kun je vinden voor welke leuke vacatures. Meld je vooral bij het bestuurslid als je interesse hebt.

VACATURES:

  • vacaturekledingcommissie: een leuke taak om met 2 a3 mensen op te pakken!
  • vacatures diverse takenbarcommissie: ‘broodje van de week’ organiseren, vuilnis organiseren, barrooster organiseren,
  • vacature voor leden van defeestcommissievan Pernix:
  • (assistent)trainers en coaches:
  • wedstrijdsecretarisvoor de C jeugd

Klik hier voor een verder omschrijving van bovenstaande vacatures!!!

Na de zomer wordt per team een ouder ‘teammanager‘. Een leuke en belangrijke taak: je ondersteunt de trainer en coaches door o.a. via de KNKV app het vervoer te regelen. Ook zorg je ervoor dat ouders op de aangewezen tijdstippen de bardiensten draaien en je kunt als je het leuk vindt, zorgen dat er een teamuitje geregeld wordt. Een teammanager zorgt er dus voor dat alles voor iedereen prettig verloopt en dat de trainer en coaches zich lekker met het korfballen van jouw kinderen bezig kunnen houden! Meld je graag na de zomer bij de trainer/coach als je dit wil doen.

VRIJWILLIGERSBORREL:

Na de zomer nodigen we alle vrijwilligers van dit seizoen en alle vrijwilligers van volgend seizoen uit voor25 augustus om 19.00 uur in de Pernixkantineom het glas te heffen en bij te praten na de vakantie! Zet deze dus in je agenda.

WAT DOEJIJVOOR DE CLUB?!

Het motto is en blijft: Pernix draait volledig op vrijwilligers en iedereen draagt daaraan zijn steentje bij. Heb je andere ideeën om je in te zetten voor Pernix? Kijk dan eens opVrijwilligers Pernix – Pernix Korfbalen meld je viavrijwillig@pernix.nl.

Fijne zomer en hartelijke groet,
Nienke Evelien en Wendeline

Shirtjes ruilen/inleveren

Mocht je dit seizoen stoppen met korfballen bij Pernix vinden we dat natuurlijk allereerst heel jammer. Je shirt had je in bruikleen. We verzoeken je deze in te leveren bij onze kledingleverancier

MKH Kleding – Pernix Korfbal
Dan kan volgend seizoen iemand anders er weer in spelen.

Voor de leden die (bijna) een te klein shirt hebben: goed nieuws!! Vlak na de zomervakantie zullen we weer een ruil moment inplannen. Zodra daar de exacte datum van bekend is late we het weten.

Nieuwe trainers jeugdteams

De trainers voor de jeugdteams zijn bekend voor volgend seizoen. Via deze link kun je dit terugvinden: Trainers seizoen 2023/2024 – Pernix Korfbal

Enquête Vertrouwenscontact Persoon
Er is op 25 juni een enquête verstuurd vanuit de vertrouwenscontactpersonen. Wij willen vanuit het bestuur via deze weg nogmaals vragen deze enquête in te vullen.
De VCP’s willen zicht krijgen op hoe veilig iedereen zicht voelt bij Pernix. Er zijn 6 vragen waarmee je snel kunt aangeven wat jij ervaart bij Pernix. Het is anoniem in te vullen. Met de uitkomst van deze enquête kunnen we zicht krijgen op wat er bij Pernix nog kan verbeteren. We geven op een later moment via de site of nieuwsbrief terugkoppeling van de resultaten.
Pernix VCP Enquête 2023 (google.com)
Uitleg score geven;

Onder elke vraag kun je een score geven van 1 t/m 10. Waarbij een score tussen de 1 en de 5 een onvoldoende is en een score vanaf 6 en hoger een voldoende. Geef een korte toelichting op je gegeven antwoord.

Zomeractie
Er is een leuke vakantie actie deze zomer!

Pernix vakantie actie – Pernix Korfbal

SOL Zomerkorfbal

Ha Pernix kids!

Ook deze zomer organiseert SOL weer leuke vakantie activiteiten.

Als het goed is hebben jullie op school ook onze vakantieboekje gekregen! Zo niet, dan vind je via de QR code meer informatie.

Op 18 juli zal er bij Pernix ook een korfbalworkshop zijn, dus meld jezelf en je vriendjes en vriendinnetjes aan! Wie weet maak je je vriendjes of vriendinnetjes wel enthousiast om volgend jaar mee te komen korfballen bij Pernix. Alle activiteiten zijn gratis, dus wees er snel bij!

Met vriendelijke groet,

Janneke Jurgens
Jeugd- en Jongerenmakelaar

Klik hier voor meer info

Namens het bestuur een hele goede vakantie!!!!
Liset vd Vos

Overig nieuws

EN WAT DOE JIJ VOOR JE CLUB?

Deze keer zetten we vrijwilliger Jenny in het zonnetje! Jenny van der Spek is 53 jaar,getrouwd met George. De kinderen Thirza (16) en Casper (15)

Nieuwsbrief 22 april

In deze nieuwsbrief: Trainers Pernix 2 volgend seizoen De TC is blij om te kunnen mededelen dat Manolis Karamanolis ook volgend seizoen trainer/coach zal zijn

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.