IJM

Jeugd opstellingen 2024-2025 

Jeugd opstellingen 2024-2025 

Het seizoen zit er weer op, maar we zijn alweer uitgebreid bezig met komend jaar. Na een periode van voorbereiding, overleggen, gesprekken met trainers en flink puzzelen, publiceren we hier de opstellingen van de jeugdteams voor het seizoen 2024-2025. Wij verzoeken iedereen om eerst onderstaand stuk goed door te lezen voor je naar beneden scrolt naar de teamindelingen, zodat je leest hoe de teams tot stand zijn gekomen en wat daarbij een rol heeft gespeeld.

Samenstellen van de teams  

Graag willen wij toelichten hoe wij tot de samenstelling van de teams zijn gekomen. Gedurende het jaar bekijken we regelmatig trainingen en wedstrijden. Daarnaast hebben wij input opgehaald bij de trainers en in overleg met hen gekeken naar de teams en de indelingen van spelers. Zij kennen de spelers het beste en hun input is belangrijk.

Er zijn verschillende zaken waar wij aan denken tijdens het samenstellen van de teams:  

  • Leeftijd: Door de korfbalbond zijn er leeftijdsgrenzen vastgesteld voor de letters (A,B,C,D,E,F teams). Er geldt een gemiddelde leeftijd waar het team aan moet voldoen en een speler die een jaar te oud is moet gecompenseerd worden door een speler die een jaar te jong is.
  • Niveau/sterkte: Naast leeftijd is het niveau van de spelers een belangrijk criterium voor het samenstellen van de teams. Hierbij zijn de potentie en het niveau van het moment factoren die wij mee laten wegen.  
  • Gedrag/inzet: Gedrag en trainingsinzet zijn ook factoren waar wij onze beslissingen op baseren. Uiteraard proberen wij hierbij wel rekening te houden met eventuele thuissituaties of de invloed van medespelers. 
  • Verhouding jongens en meisjes: We zijn een gemengde sport en proberen in elk team jongens en meisjes te plaatsen.
  • Vriendjes/vriendinnetjes: Wij willen graag dat iedereen het naar zijn zin heeft bij Pernix en dus proberen wij waar het kan rekening te houden met vriendschappen tussen de spelers.  

A1/A2- en B1-selectie

Bij zowel de A1/A2 als de B1 is sprake van selectie. De trainers zullen tijdens de komende trainingen toelichting geven over het selectieproces.

C1/C2, E-teams en F-teams
Omdat het niveau van C1/C2-kinderen dicht bij elkaar zit en spelers vanuit diverse teams in deze groep komen, willen we de voorbereiding in het nieuwe seizoen nog gebruiken om deze teams in te delen. Zo kunnen we ieder kind in het team plaatsen dat het beste past bij zijn of haar ontwikkeling.

De E kinderen worden na de zomer ingedeeld in 5 teams door de trainers i.o.m. de JTC. Dit geldt ook voor de 4 F-teams. Bij de E en de F teams stromen er momenteel en vaak ook na de zomerperiode veel nieuwe leden in. We gebruiken daarom de eerste trainingsweken in augustus om een goed beeld te krijgen van alle E- en F-kinderen en delen dan de teams in. Omdat kinderen in deze leeftijd zich heel verschillend ontwikkelen, kan het zo zijn dat wij in de zaal teamindelingen wijzigen.

Trainingen, trainers en coaches   

We streven ernaar om de verschillen binnen de letters zo klein mogelijk te houden en het niveau van alle teams te laten groeien. Daarom zullen diverse teams op maandag samen trainen om zo het niveau van teams gezamenlijk te laten groeien en de verschillen tussen teams klein te houden.

Om iedereen van een trainer te kunnen voorzien, zijn wij op dit moment nog hard op zoek naar ervaren trainers, vooral bij de oudere jeugd. Heb je vroeger trainen gegeven, zelf gekorfbald of lijkt het je gewoon leuk om trainen te gaan geven aan een jeugdteam? Laat het ons graag weten!Wij streven ernaar om de trainers voor 1 juli te publiceren. Houdt daarvoor de website in de gaten!

Vragen en opmerkingen m.b.t. de opstellingen  

Om iedereen te laten wennen in het nieuwe team, trainen de teams op woensdag 12 en 19 juni in de nieuwe samenstellingen (zie eerder bericht hierover)

De trainingen worden gegeven door de trainers die dit seizoen dit team hebben trainen gegeven. Dit betekent bijvoorbeeld dat de huidige trainers van de D2, de nieuwe D2 twee keer trainen geven. Uitzondering is de C3. De C3 krijgt training van de huidige B4-trainers.

Het trainingsrooster is als volgt:

TeamTijdTrainersVeld
A1/A2 selectie19.00-20.15Erica/Dimitri/Cas/Stephan/IrisHoofdveld
A319.30-20.30Jasmijn/Sem/Tim dB.Hoofdveld achterste deel
B1 selectie19.00-20.15Perla/DammeVeld B1
B219.00-20.15Nicky/KoenVeld B2
B319.30-20.30Lotte/Jaimy/JarickAchterste deel veld B
C1/C219.00-20.00Laura/Fleur/Pim/Hans/Bram/TjalleVeld C1/C2
C319.00-20.00Hester/Annemiek/PeterVeld C achterste deel
D118.00-19.00Christel/Willemijn/FennaVeld C
D218.00-19.00Inge/Amy dB/AnoukVeld C
D318.00-19.00Daan/Stefan/BasVeld C
E teams18.00-19.00E-trainersHoofdveld
F teams17.00-18.00F-trainersVeld B

Wij hopen met bovenstaande toelichting duidelijk te hebben gemaakt dat wij zorgvuldig en met veel aandacht de teamindeling hebben gemaakt, hierbij naar veel mogelijkheden gekeken en input mee hebben genomen. Mocht je toch teleurgesteld zijn met je nieuwe team, ga dan eerst twee keer meetrainen om te ervaren hoe het is. Mocht je daarna nog vragen hebben of graag een gesprek over de opstellingen wilt, dan kun(t) je/u tot uiterlijk 23 juni een mail sturen naar jc@pernix.nl met de vraag of opmerking. Je/u wordt hierop dan uitgenodigd voor een (bel)afspraak in de week erna.    

Opstellingen 

Klik hier voor de opstellingen 2023-2024.

Start seizoen 2024 – 2025
De trainingen volgend seizoen beginnen voor de meeste teams op maandag 26 augustus en oefenwedstrijden zullen zijn op zaterdag 31 augustus. De competitie start 7 september. Als de trainers eerder willen starten, hoor je dit van henzelf. Houdt de mail en website in de gaten voor het trainingsrooster van het nieuwe seizoen.  

Overig nieuws

Trainer/coach(es) Pernix 3 gezocht!

De TC is hard op zoek naar een enthousiaste trainer/coach (evt een duo) voor Pernix 3.  Brenda Venema heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor

Staf A1 seizoen 24/25

Verheugd kunnen wij meedelen dat vanaf komend seizoen de A1 begeleid zal worden door Wilko Heijl en Seth Karstens met ondersteuning van Nicky van Rosmalen.Met

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.