IJM

Nieuwsbrief 8 november

Nieuwsbrief 8 november

Beste Pernixers,


Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief.
 
Met vriendelijke groet,
Het bestuur
 
Corona check
 
Sinds zaterdag is het voor binnensport verplicht om een coronatoegangsbewijs te vragen. Voor Pernix zal dat deze week voor het eerst het geval zijn. Inmiddels hebben we van de gemeente bericht gehad dat er op zaterdagen een beveiliger van de gemeente de check zal uitvoeren bij de Zijl en andere zalen. Dit betekent dat iedereen van 18 jaar en ouder alleen toegang met een vaccinatie, negatief testbewijs of herstelbewijs én een ID-bewijs. Vergeet deze dus niet! Ook bij zalen van tegenstanders zal er waarschijnlijk een check zijn.
 
Een uitzondering geldt voor vrijwilligers in functie (coaches, scheidsrechters, jurytafel, etc). Zij hebben geen coronatoegangsbewijs nodig. We weten op dit moment echter nog niet hoe de beveiliger van de gemeente het onderscheid gaat maken tussen vrijwilligers en sporters/publiek. Om te voorkomen dat je als vrijwilliger geweigerd wordt, is het daarom aan te raden toch je coronatoegangsbewijs mee te nemen. NB: rijdende ouders gelden NIET als vrijwilliger in functie en dienen dus ook een coronatoegangsbewijs te tonen.
 
Op trainingsavonden rekenen we op ieders eigen verantwoordelijkheid om alleen met een coronatoegangsbewijs de zalen te betreden. We vragen ouders dan ook zoveel mogelijk om niet de zaal in te gaan en niet op de tribune te gaan zitten als ze geen coronatoegangsbewijs hebben.
 
Een uitzondering is Basalt. Omdat dit een zorginstelling is, heeft men aangekondigd aan de deur op het coronatoegangsbewijs te zullen controleren. Verder zijn in Basalt mondkapjes overal verplicht, behalve in de sportzaal tijdens de training.
 
Verder gelden de basismaatregelen:

  • heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • schudt geen handen;

Trainingsroosterzaal

Het trainingsrooster voor de zaal is rond en is hier te vinden. De trainingen starten vanaf 15 november. NB: de pukkies en kangoeroes starten op zaterdag 27 november!

Oefenwedstrijden jeugd 13 en 20 november

Op 13 en 20 november zijn er oefenwedstrijden voor de jeugd. Het schema is hier te vinden. Het competitieschema voor vanaf 27 november vind je hier. Let op! Bij verschijnen van deze brief is het schema online nog niet bekend! Hou de KNKV app in de gaten!!

Shirts met een fout in de hals omruilen

Van een aantal leden hebben we vernomen dat er een soort weeffout zit in de hals van de nieuwe shirts. Deze shirts gaan een soort “rafelen in de hals”. De leverancier heeft hiervan gezegd dat dat natuurlijk niet mag gebeuren. We willen de leden die dit hebben, vragen voor 30 november langs te gaan bij MKH-business (Hoge Rijndijk 251, Zoeterwoude) om hun shirt om te wisselen. Op die manier kunnen we in de eerste week van december alle shirts die niet goed zijn retourneren en krijgen we hier nieuwe voor.  

Nieuwe artikelen webshop 

Veel van jullie hebben inmiddels nieuwe kleding aangeschaft. Leuk om te zien dat vele van jullie er zo blij mee zijn. Via onze webshop kan je zelf een bestelling plaatsen. Je krijgt dan een bericht wanneer het klaar ligt om op te halen of je kan het thuis laten sturen.

De uit-shirts van de senioren worden door veel leden als mooi ervaren. We hebben van een aantal leden begrepen dat ze die graag willen kopen, om bijvoorbeeld in te trainen. Als daar voldoende animo voor is, kan dat. Ze zullen dan ook vanaf dit weekend op de webshop komen. Als je er 1 wilt bestellen, doe dat voor 30 november. Dan bekijken we in de eerste week van december of er voldoende bestellingen zijn. Let op: dit kunnen we alleen doen bij voldoende animo. Deze shirts worden gemaakt voor Pernix specifiek, waar de overige kleding algemene voorraad is die voor Pernix alleen bedrukt hoeft te worden. We zullen deze actie dus 1 of 2 keer per jaar doen.  

Vanaf dit weekend komen de enige echte Pernix sokken op de site. Leuk cadeautje toch voor in de december maand? Neem ook voor je december cadeautjes dus eens een kijkje op de webshop (denk aan een rokje/ broekje of een rugtas).  

Wijn

De feestdagen komen langzaam maar zeker dichterbij. Een goede tijd dus om je wijnvoorraad weer aan te vullen. De Pernix-jubileumwijnen zijn daarom weer te bestellen. Lekker voor jezelf en je gasten én leuk voor de club. Van elke fles gaat er 2 euro naar Pernix. De flessen kosten 7 euro per stuk. Een doos van 6 kost 40 euro. Wil je bestellen? Stuur dan een mail naar jubileum@pernix.nl

Oude korven en fitnessmateriaal van Pernix

De afgelopen periode hebben Suus en Ineke hun handen uit de mouwen gestoken om het materiaal van Pernix en diverse ruimtes te ordenen. Een gedeelte van het materiaal dat Pernix niet meer gebruikt, willen we nu aanbieden ter overname/verkoop. Het geld dat we hiermee ophalen, kunnen we als vereniging weer gebruiken voor nieuw materiaal! Wat hebben we allemaal?

  • Oude korven: altijd al een eigen korfbalkorf in je tuin willen hebben om naast de trainingen ook te oefenen, dan is nu je kans!
  • Divers fitness materiaal: boven bij Pernix is een fitness ruimte waarin verschillend materiaal staat, dit wordt niet meer gebruikt waardoor het nu weg mag.

Indien je interesse hebt of meer wilt weten, neem dan even contact op met Ineke van de Vegte op 06-22876377.

Overig nieuws

Laatste nieuws

Train een keer mee bij Pernix!!

Ben je nieuwsgierig naar de korfbalsport en wil je kennismaken? Kom een (paar) keer gratis meetrainen!!

Commissies

Naast een korfbalvereniging is Pernix ook een vrijwilligers organisatie. We zoeken daarom mensen die meehelpen om activiteiten te ondersteunen. Alle hulp is daarbij welkom, daar het motto bij vrijwilligerswerk nog altijd “vele handen maken licht werk” is.